Чистка реєстру Windows 7

  1. Гігабайти зайвої інформації
  2. Які методи реєстрової очищення існують
  3. Ручна чистка

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні досить часто користувачі комп'ютерів з встановленою ОС Виндоуз стикаються з досить прикрими проблемами, причиною яких є системний реєстр Сьогодні досить часто користувачі комп'ютерів з встановленою ОС Виндоуз стикаються з досить прикрими проблемами, причиною яких є системний реєстр. Через місяці роботи Windows, в системі починають накопичуватися різного роду відомості, про які простий користувач навіть нічого і не відає. У зв'язку з цим виникає необхідність провести чистку реєстру Windows 7.

Гігабайти зайвої інформації

Різні програми під час своєї роботи створюють різні файли, ярлики, здійснюють змінення установок системи, накопичують інформацію про інтернет-серфінгу власника ПК, ведуть журнали різних операцій, виробляють дії, що засмічують реєстрову структуру і призводять до загальмування діяльності системи Різні програми під час своєї роботи створюють різні файли, ярлики, здійснюють змінення установок системи, накопичують інформацію про інтернет-серфінгу власника ПК, ведуть журнали різних операцій, виробляють дії, що засмічують реєстрову структуру і призводять до загальмування діяльності системи. А що ще більш проблематично: вони наповнюють вінчестери різними, абсолютно зайвими відомостями, сукупна величина яких згодом збільшується до декількох гігабайт. Тому очищення дуже необхідна.

Найбільш радикальним рішенням такого питання вважається перевстановлення Windows 7 Найбільш радикальним рішенням такого питання вважається перевстановлення Windows 7. Однак аж ніяк не кожен зможе це зробити, та й не завжди це є доречним.

Як показує практика, деколи краще зробити стабілізацію діяльності системи. Тому власник власного комп'ютера самостійно повинен прийняти рішення для себе, що йому робити - викликати фахівця, щоб той перевстановив Windows (а це зайві витрати) або скористатися однією з багатьох програм, спробувавши усунути джерело комп'ютерних зависань і його різних збоїв. В результаті відбудеться чистка реєстру Windows 7.

Які методи реєстрової очищення існують

Отже, є два способи почистити реєстр. По-перше, це очищення вручну, коли застосовуються інструменти, які вбудовані в систему. Щоб зробити очистку подібним методом необхідно знати, як розкрити реєстр в різні версіях системи. Очищення вручну використовується досить рідко, оскільки вона вимагає конкретних умінь.

Тому, коли немає впевненості в своїх силах, то бажано не робити цього. Адже якщо операція буде здійснена з помилками, то в подальшому можуть з'являтися збої в роботі Виндоуз або якихось програм. Причому статися це може не відразу, а через якийсь час, і виявити джерело похибок буде досить складно.

По-друге, можна застосовувати допоміжні програми, щоб почистити реєстр. Їх поширення здійснюється як на безкоштовній основі, так і за кошти. Завантаження утиліт можливо з інтернет-ресурсів компаній-розробників. Серед найвідоміших програм виділяються CCleaner, Advanced System Care. Вони непогано підходять для різних версій Виндоуз. Перевагою подібного методу реєстрової чистки вважається те, що власник комп'ютера може володіти мінімальними знаннями і досвідом, оскільки програми, як правило, є дуже простими і зрозумілими.

Ручна чистка

Очищення вручну використовується, головним чином, якщо необхідно виявити і видалити який-небудь конкретний ключ з реєстру Очищення вручну використовується, головним чином, якщо необхідно виявити і видалити який-небудь конкретний ключ з реєстру. Кращий метод для цього - використовувати інструмент RegEdit, який є вбудованим в систему. Щоб його розкрити, потрібно натиснути одночасно на клавіші Win + Q. У віконці, яке відкриється, необхідно ввести найменування програми і клікнути на ОК.

Щоб зміни, які були внесені, неможливо позначилися на роботі системи, або встановлення програмного забезпечення, необхідно завчасно створити резервну реєстрову копію.

Тобто, слід копіювати інформацію, якщо раптом що-небудь піде не так, як було задумано. Для цього потрібно вибрати Файл - Експорт.

Для цього потрібно вибрати Файл - Експорт

Далі натиснути «All» і підтвердити місце, куди буде копіюватися інформація. Почати операцію можна, зробивши клік на кнопочку «Save».

Для видалення запису про програми, які були стерті з комп'ютерної пам'яті, потрібно відкрити папку «HKEY _ CURRENT _ USER». Для цього натиснути на знак «+», який розташований поруч з її найменуванням. Після цього виділяється необхідний ключ і натискається «Видалити» або Delete. Як видно, почистити зовсім не складно.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online