Як правильно видаляти програми та ігри з комп'ютера в windows 7.

  1. Видаляємо за допомогою uninst.exe
  2. Видаляємо через панель управління.
  3. Деінсталяція за допомогою посторенная програм.
  4. Один неправильний спосіб

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У багатьох новачків, в комп'ютерному справі дуже часто виникає питання - як правильно видаляти програми та гри з комп'ютера? І питання це правильний.

Адже якщо видаляти програми, по правильному називається деінсталяція, неправильним шляхом, то комп'ютер може забитися шлаками. Про те, якими я розповім в кінці статті. А зараз, я вам розповім про три правильні способи видалення програм та ігор, саме одним з них і треба користуватися.

Видаляємо за допомогою uninst.exe

У кожній програмі або грі присутній даний файл - uninst.exe, це файл для видалення чого-небудь. Іноді він може називатися unins000.exe, іноді трохи по-іншому, але практично скрізь перші три букви це uni. Його можна знайти таким шляхом Пуск -> Комп'ютер -> Диск С (системний диск) -> Program Files -> Папка з прорамм -> uninst.exe. Правда іноді, дуже рідко, буває так, що він захований ще в який-небудь папці, але знайти його не складе особливих труднощів, а може бути і складе, бо іноді він знаходитися в дуже не звичні місцях :). Внизу на зображенні показано, як все це приблизно виглядає.

Після того як ви клікніть двічі мишею по цьому файлу, вам або відразу запропонував деінсталювати програму (може бути англійською), або вискочить вікно для уточнення, як показано нижче, і вам вже потрібно буде точно вирішити, що робити.

Ну а що робити далі зрозуміло, я думаю тут питань виникати не повинно, натискаєте «Видалити» і т.д. і т.п.

Видаляємо через панель управління.

Ще один спосіб «знесення» це через пункт «Програми та засоби» в windows 7, а в windows xp «Установка і видалення програм». Знаходиться все це таким шляхом Пуск -> Панель управління -> Програми та компонент.

Після подвійного клацання миші по ньому, відкриється таке вікно.

На зображенні вище ви могли побачити «Видалити / Змінити». Це означає, що у даної програми є функція відновлення після збою, або в неї можна встановити будь-які додаткові компоненти. Якщо ж написано просто «Видалити», то можна тільки провести процес деінсталяції.

Якщо дивитися правді в очі, то цей пункт, в Панелі управління, просто напросто шукає файл uninst.exe. Вся справа і зручність в тому, що це процес тут автоматизовано. Як я і говорив файл деінсталяції не завжди легко знайти, так ось за допомогою пункту «Програми та засоби» windows сама шукає цей файл.

Деінсталяція за допомогою посторенная програм.

Да да, процес «знесення» чого-небудь з вашого ПК можна робити з допомогу сторонніх утиліт. Наприклад, за допомогою CCleaner. Відкриваєте її, переходите у вкладку «Сервіс», клікаєте один раз лівою кнопкою миші на те, що хочете «знести» і натискаєте «Деінсталяція», ну а далі процес ідентичний, тому, що я описував вище. Як користуватися цією програмою, я розповідав в відео уроці Поглиблена чистка комп'ютера .

Один неправильний спосіб

Є ще один спосіб, він не зовсім правильний, точніше було б сказати, зовсім не правильний, але часом без нього ні як.

Буває так, що при деінсталяції вискакує помилка "Файл uninstall.exe не найден» або щось подібне. Буває, вилітає якась інша помилка і вся заковика в тому, що не одним з трьох запропонованих вище способів, знести програму не виходить! Адже всі ті методи засновані на тому, що спочатку шукається файл uninstall.exe і після чого за допомогою нього проводиться видалення. Але що робити, якщо його, з яких-небудь причин немає ?!

Доведеться все робити вручну. Заходьте в папку Program Files натискаєте по папці з назвою даної програми один раз лівою кнопкою миші і натискаєте на клавіатурі Delete (або Del). І після чого чекаєте, якщо програма важка, то віддалятися може дуже довго, я одного разу півгодини чекав.

Ми провели «брудну» деінсталяцію. На початку статті я говорив, що скажу, чому так робити не правильно, так ось зараз поясню.

майже кожна програма , При установці, заносить потрібні для її роботи записи в реєстр, в різні бази даних windows і так само в інші програми, ставлення до яких вона має. Так ось, видаляючи «брудним» способом, ми позбавляємося лише від файлів програми, а всі записи залишаються в windows. Згодом комп'ютер забивається і це починає впливати на його працездатність - швидкість роботи, продуктивність і т.д.

Ось чому після «брудних» вилучень треба відразу ж проводити очистку диска С і реєстру. Ну а як це робиться, я, знову таки, розповідав в даному уроці - Поглиблена чистка комп'ютера , Так що проблем виникнути не повинно.

Спробував пояснити все якомога простіше. Сподіваюся, вийшло.

Успіхів!

Але що робити, якщо його, з яких-небудь причин немає ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online