Відкласти до кращих часів: Як працюють індивідуальні сховища в Москві - The Village

  1. Що можна зберігати?
  2. Що не можна зберігати?
  3. Як виглядає сховище?
  4. Хто не може орендувати сховище?
  5. Що буде з речами, якщо за ними довго не приходити?
  6. 5 московських сховищ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Формат персональних складів для Москви відносно новий, але його зручність вже оцінили багато городян. Self-storage працює за простим принципом: ви укладаєте договір, платите гроші і отримуєте в оренду простір - порожній бокс, - до якого, як правило, маєте цілодобовий доступ і користуєтеся їм на свій розсуд (правда, зберігати в боксах можна не все підряд) . Зараз московські майданчики для зберігання стрімко розширюються, пропонуючи нові умови і послуги. The Village розібрався, як працюють персональні склади в столиці.

Що можна зберігати?

Спортивний інвентар та автомобільні шини, які дуже набридли на балконі. Меблі, посуд та особисті речі під час довгої поїздки, здачі квартири або ремонту. Сезонний гардероб, якщо місця в шафі катастрофічно не вистачає. Дитячі речі, коляски, ліжечка та іграшки, з яких дитина вже виросла, але які можуть стати в нагоді в майбутньому. Книги, документи, сімейні архіви, дорогі серцю касети і вінілові платівки - все, що нікуди скласти, а викинути шкода. У self-storage дозволено зберігати навіть човни, снігоходи, скутери та іншу техніку, але у більшості сховищ є умова: мотор повинен бути знятий і законсервований.

Цінності і предмети мистецтва теж можна зберігати в боксах персональних складів, головне - не забути оформити страховку (якщо вона не входить у вартість оренди) і підібрати правильну упаковку. Господарі інтернет-магазинів і підприємці використовують персональні склади для свого бізнесу - це дозволяє почати з оренди невеликого боксу і поступово розширюватися, якщо справи йдуть добре.

Господарі інтернет-магазинів і підприємці використовують персональні склади для свого бізнесу - це дозволяє почати з оренди невеликого боксу і поступово розширюватися, якщо справи йдуть добре

Що не можна зберігати?

Чи не вийде, надихнувшись американськими бойовиками, влаштувати свій власний склад зброї на території жодного зі сховищ Москви. Заборона на вогненебезпечні речовини, зброю і предмети, заборонені до обігу на території Російської Федерації, діє на всіх міських майданчиках. Склад не може бути домом для вихованця, навіть якщо ви будете відвідувати його щодня. Швидкопсувні продукти, фарби та інші хімічні субстанції в негерметичний упаковці, а також речі, які повинні бути конфісковані за рішенням суду, теж значаться в чорних списках персональних сховищ. Підписуючи договір, орендар погоджується з цими умовами і несе повну відповідальність за вміст свого боксу.

Як виглядає сховище?

Досить кінематографічно: довгі коридори з величезною кількістю дверей, камерами спостереження і пожежними сигналізаціями. До кожних дверей існує свій ключ, який є тільки у орендаря. Мінімальна площа орендованого боксу - 1 квадратний метр.

Великі компанії, які працюють в Москві, намагаються розташовувати свої склади так, щоб до них було зручно добиратися як на машині, так і своїм ходом. Якщо машини немає, а на склад потрібно відвезти габаритний вантаж, можна замовити транспортування. Крім того, на складах зазвичай є навантажувачі, за допомогою яких важкі коробки довозять до боксів. Сховища пропонують різні види упаковки і всілякі дрібниці на зразок макетних ножів, липкої стрічки і маркерів для підписання коробок, а також полки, гачки і стелажі, які можна купити або взяти напрокат.

Сховища пропонують різні види упаковки і всілякі дрібниці на зразок макетних ножів, липкої стрічки і маркерів для підписання коробок, а також полки, гачки і стелажі, які можна купити або взяти напрокат

Хто не може орендувати сховище?

У більшості випадків потенційних клієнтів персональних сховищ перевіряє служба безпеки. Але, як правило, це проста формальність - в основному потрібно, щоб документи були в порядку. З особливою ретельністю перевіряють тільки тих людей, які проявляють занепокоєння, метушаться, намагаються оформити договір на чужий паспорт.

Що буде з речами, якщо за ними довго не приходити?

Якщо бокс оплачений, то ніхто не зможе з ними нічого зробити, навіть якщо господар не з'являється роками. Але коли оплата прострочена, а з орендарем не вдається зв'язатися, співробітники сховища спершу намагаються знайти його або його спадкоємців своїми силами. В крайньому випадку бокс опечатується, а пошуком господарів займається служба судових приставів. Коли пошуки не дають результатів, речі утилізуються.

5 московських сховищ

6 адрес

Доступ: 24 години на добу, 7 днів на тиждень

Оренда 1 м2 в місяць: 1 000 рублів

7 адрес (Є можливість теплого або відкритого зберігання)

Доступ: пн.-пт. з 09:00 до 21:00, сб.-нд. з 10:00 до 20:00, в інший час за попереднім запитом

Оренда 2,5 м2 на місяць: 2 500 рублів (відкрите зберігання); 2 950 рублів (тепле зберігання)

3 адреси

Доступ: пн.-пт. з 09:00 до 22:00, сб.-нд. з 10:00 до 18:00

Оренда 1 м2 в місяць: 1 260 рублів

3 адреси в Москві і 1 в Московській області

Доступ: 24 години на добу, 7 днів на тиждень

Оренда 1 м2 в місяць: 1 260 рублів

6 адрес в Москві і 1 в Московській області

Доступ: 24 години на добу, 7 днів на тиждень

Оренда 1 м2 в місяць: 1 080 рублів

Оренда 1 м2 в місяць: 1 080 рублів

Велікжаніна Марія

директор з маркетингу мережі складів «Мобіус»

У Сполучених Штатах багато хто використовує self-storage, щоб організувати склад припасів на випадок стихійного лиха. До нас теж зверталися такі передбачливі клієнти, але ми тут допомогти не можемо, так як зброя і їжу в складських боксах зберігати не можна. Зате можна зберігати багато іншого. Наприклад, у нас був клієнт - любитель «кіндер-сюрпризів», він розпаковував їх в боксі, шкарлупки викидав, а іграшки залишав - таке у людини хобі оригінальне. Відмовити в обслуговуванні ми теж можемо. Був випадок, коли один клієнт викликав підозру у нашої служби безпеки. Він хотів зняти модуль нібито для однієї своєї знайомої. Нервував, ставив багато запитань про можливий доступ до майна інших осіб, і це нас насторожило. Вирішили максимально його перевірити. Виявилося, що чоловік - шлюбний аферист. Швидше за все, він хотів розмістити в модулі майно своєї чергової жертви, щоб потім його звідти вивезти. Але відмовили ми йому на цілком законних підставах, у нього були проблеми з терміном дії паспорта.

Тетяна Колючкіна

компанія «Самосклад»

Особливість цього формату в тому, що ми, строго кажучи, не беремо речі на зберігання, а здаємо в оренду приміщення для зберігання. При підписанні договору оренди клієнт ручається, що речі належать йому і що серед них немає нічого забороненого для зберігання. А після підписання клієнт може вільно і в будь-який зручний йому час привозити і відвозити речі. Незвичайні клієнти у нас теж були. Одного разу бокс спеціально орендували для міського квесту - учасники повинні були звідти щось забрати.

ФОТОГРАФІЇ: shutterstock.com, Red Box Co., Самосклад, Сіті-бокс

Що можна зберігати?
Що не можна зберігати?
Як виглядає сховище?
Хто не може орендувати сховище?
Що буде з речами, якщо за ними довго не приходити?
Що можна зберігати?
Що не можна зберігати?
Як виглядає сховище?
Хто не може орендувати сховище?
Що буде з речами, якщо за ними довго не приходити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online