Валюта Таїланду

  1. Валюта Таїланду
  2. Яку валюту брати в Таїланд?
  3. Курс валют в Таїланді

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

вибираючи   відпочинок в Таїланді   , Кожен мандрівник обов'язково зацікавиться національною валютою цієї країни вибираючи відпочинок в Таїланді , Кожен мандрівник обов'язково зацікавиться національною валютою цієї країни. Адже для комфортного відпочинку і тим більш вдалого шопінгу важливо орієнтуватися в грошовому питанні.

Валюта Таїланду

сучасна національна валюта Таїланду - бат (100 сатангов). Вона використовується з часу грошової реформи вже майже сто років і присутній в зверненні у вигляді банкнот і монет різних номіналів. Саме слово "бат" ще в середні століття служило місцевим назвою грошової одиниці, і в той же час одиниці вимірювання маси. В різний час для позначення грошей в країні використовувалися різні позначення, а з 1928 року національна валюта отримала офіційне найменування "бат". Сатангів в даний час практично виходять з ужитку внаслідок їх дріб'язковості. Тому монети в 25 і 50 сатангов ще можна побачити під час шопінгу, тоді як більш дрібні вже перейшли в розряд сувенірів, їх не зустрінеш ні в готелях, ні під час екскурсії в Таїланді , Ні в супермаркетах, ні на ринках, ціни практично повсюдно округлюються до одного бата.

Питання про те, яка валюта в Таїланді використовується для розрахунків, вирішується однозначно - тільки національна. Так що варто завжди мати при собі деяку суму в батах, особливо вирушаючи на ринок, де не настільки часто зустрічаються обмінні пункти, як у великих торгових центрах. Варто враховувати, що в Королівстві дуже шанобливо ставляться до своєї грошової одиниці, може бути, тому, що на купюрах і монетах нанесено зображення короля або членів королівської сім'ї.

Валюта Королівства існує в режимі плаваючого курсу по відношенню до основних світових валют, що визначається в залежності від показників інфляції. До речі, те ж саме можна сказати про грошових знаках практично всіх високорозвинених країн.

Щоб розібратися, яка валюта в Таїланді виявиться найбільш вигідною, варто враховувати деякі особливості обміну в цій своєрідній країні. Отже,

Яку валюту брати в Таїланд?

Кожен мандрівник прагне взяти з собою ту валюту, яка може бути простіше і вигідніше обміняна на місцеві гроші. З'ясовуючи, яку валюту брати в Таїланд, дуже просто прийти до висновку - долари і євро. Хоча не все так просто, існують і деякі особливості, які варто враховувати, збираючись в поїздку.

З якоїсь незрозумілої причини обмін доларів в Таїланді залежить від номіналу купюри: 50 і 100-доларові банкноти приймаються за більш високим курсом, ніж 5, 10 і 20-ти доларові. Якщо ж намагатися обміняти 1 або 2-х доларові купюри, курс виявиться ще нижче. При цьому обмін євро таких особливостей не має, курс єдиний для будь-якої банкноти. Крім того, можуть виникнути проблеми з обміном доларових купюр старого зразка. Так що, вирішуючи, яку валюту брати в Таїланд для обміну, привабливого з фінансової точки зору, варто зупинитися на євро або американських грошах нового зразка в банкнотах номіналом не менше 50 доларів. Крім того, можна мати при собі дорожні чеки, наприклад, American Express, курс покупки яких вигідніше, ніж готівки. Але оскільки комісія за операції з чеками фіксована, то чим вище номінал - тим вигідніше буде обмін.

У великих магазинах можливе використання при розрахунках банківських карт, проте кожна проведена операція, можливо, буде коштувати додатково ~ 150 бат - уточнюйте у продавця. Так що важливо попередньо оцінити вигоду такої оплати покупок в порівнянні з обміном готівкової валюти, а крім того, уважно стежити за тим, яку саме суму списує продавець з наданою карти.

Курс валют в Таїланді

На сьогоднішній день нашим туристам досить просто орієнтуватися в обміні доларів і євро на тайський бат, так як співвідношення долар (євро) до Бату і долар (євро) до рубля майже збігаються. Проте, тут також можна відзначити деякі нюанси дохіднішого обміну. Не варто дізнаватися курс валют в Таїланді відразу ж після прильоту і переводити всі грошові кошти в національну валюту: в аеропорту варто обмежитися обміном невеликої суми, необхідної для оплати візи і дороги до місця проживання.

Також нераціонально здійснювати обмін в готелі, де курс ще нижче, ніж в аеропорту, краще дістатися до найближчого обмінного пункту або банку. Знаючи, що курс валют в Таїланді з невеликими коливаннями тримається на рівні 33-35 бат за долар, можна оцінювати вигідність тієї чи іншої пропозиції. Не потрібно боятися залишитися без місцевих грошей, тому що мережа обмінників в туристичних зонах країни розвинена добре, є навіть нічні пункти, хоча вони поки і рідкість.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online