USD / SEK: Курс долара США до шведської крони! Онлайн-графік!

  1. Характеристики котирування!
  2. Кращі стратегії для роботи по USD / SEK:
  3. Ключові особливості котирування USD / SEK:
  4. На завершення!

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Валютна пара USD / SEK показує курс долара США до норвезької крони

Валютна пара USD / SEK показує курс долара США до норвезької крони. Ця котирування сильно нагадує пару USD / NOK , Яка була розібрана в попередній статті. Волатильність обох графіків практично однакова, причому вони буквально копіюють один одного, що говорить про взаємозв'язок між Норвегією і Швецією як країнами-сусідами. Курс котирування USD / SEK зростає, коли збільшується у вартості долар, або зменшує крона, а також зменшується при падінні долара і зростання крони.

Перш ніж приступити до опису безпосередньо валютної пари, її ключових особливостей і стратегій, за якими тут можна працювати, розповім трохи про саму країну - Швеції. Ще на початку минулого століття країна була бідною і незабезпеченої. В економіці переважало сільське господарство, причому вкрай неефективне через застарілі способів його ведення. Ніхто не чекав від «Батьківщини вікінгів» стрімкого розвитку, але Швеція все-таки це зробила. Всього за кілька тисячоліть вона перетворилася в одну з найбільш розвинених країн Європи і всього світу. Рівень життя в Швеції, незважаючи на північне розташування, один з найбільш високих на всій планеті. І хоча за кількістю мігрантів Швеція поступається Норвегії, перша все одно займає вищий щабель в розвитку, навіть за сучасними мірками. На відміну від провідних країн ЄС, таких як Німеччина, Франція і Великобританія, скандинавські держави намагаються уникати зовнішньої політики і конфліктів, через що їх валюти набули популярності як стабільно-зростаючий інструмент для інвестування. Єдине слабке місце цих країн - сильна залежність від енергоресурсів і тісна співпраця з іншими європейськими державами. Чому це слабкість? Тому що при падінні загальної європейської економіки або сильних змінах на ринку енергоресурсів, валюти скандинавських країн, таких як Швеція і Норвегія, сильно просядуть. Втім, в обох країн є резервні фонди, завдяки яким можна провести інтервенцію, тим самим нормалізувати курс.

А тепер повернемося до суті нашого питання: як заробити на USD / SEK трейдерам Форекс? У статті про парі USD / NOK були детально розібрані умови, без яких починати роботу не можна. Для нашої сьогоднішньої котирування умови ідентичні, і зараз я коротко їх перерахую. Дізнатися про причини цих правил і додаткових особливостях ви можете з попередньої статті, посилання на яку запропонована вище. Отже, щоб заробити на парі долар-крона, необхідно:

  • Працювати виключно довгостроково, на графіках Н4 і вище. Скальпинг при торгівлі на USD / SEK категорично не можна застосовувати з огляду на підвищеної волатильності і непередбачуваності котирування всередині дня.
  • Використання технічного аналізу - можливо, але тільки в сукупності з деякими правилами фундаментального. Так, ви повинні аналізувати ціни на ринку енергоресурсів і періодично переглядати важливі світові новини, в яких фігурує Швеція.
  • Обов'язково розставляйте СтопЛосси, без них ви ризикуєте втратити пристойну суму, якщо графік видасть сильний непередбачуваний імпульс. Якщо розмір стопи в вашої стратегії вказано в пунктах, то це значення необхідно множити на 3 зважаючи на високу волатильність котирування. Те ж саме стосується і ТейкПрофітов.
  • Мінімальний депозит для даної валютної пари - 1 000 $. З меншою сумою ви не зможете заробити, будуть виникати додаткові ризики. Стосується це тільки високоволатильних екзотичних валютних пар. Для всіх інших котирувань мінімальний рекомендований мною депозит - 250 $.
  • Сума всіх ваших відкритих позицій не повинна перевищувати 5% від депозиту з урахуванням кредитного плеча. Стандартними правилами мані-менеджменту встановлено значення в 10%, але з огляду на високу волатильність графіка розмір ордера слід зменшити. Ознайомитися зі стандартними правилами, а також скористатися формулою розрахунку розміру вашого ордера, ви можете в статті «Кредитне плече: що це?»
  • Максимальна кредитне плече для роботи з котируванням USD / SEK - 1:50. Можете вибрати і більше плече, але в такому випадку ви сильно ризикуєте.

Умови досить серйозні і виконати їх зможе не кожен. Проте, це того варто, адже на парі USD / SEK, як і в випадку з USD / NOK, ви можете заробити до 500% від початкового депозиту в місяць. Такий прибутковості не здатна дати жодна професійна стратегія на стандартній котируванні.

Характеристики котирування!

Валютна пара USD / SEK Передбачуваність Середня передбачуваність Базова валюта Долар США Котирувана валюта Шведська крона Волатильність 600-1500 пунктів в день Країни, що впливають на курс США, Швеція, деякі країни ЄС Краща стратегія «Злиття»

Кращі стратегії для роботи по USD / SEK:

  1. Кращим вибором для професіонала стане стратегія «Злиття» , Яка поєднує в собі методи індикаторного і безіндікаторного аналізу. Саме через цю важливу особливість точність сигналів ТС перевищує всі можливі межі: 99 вірних входів в ринок з 100. Вивчення стратегії може зайняти досить багато часу, адже вам доведеться прочитати цілий ряд об'ємних статей і зрозуміти принцип роботи декількох побічних алгоритмів. Саме з цієї причини не рекомендую використовувати цю ТС новачкам. Для початку ви можете працювати за простішою ТЗ, яких вистачає в розділі «Форекс. стратегії » , А також на менш волатильною котируванні. Після того, як наберете достатньо досвіду - можете переходити на стратегію «Злиття» і котирування USD / SEK.

Ще один важливий момент: торгувати по «Злиття» необхідно на графіках від Н4 і вище, адже займатися скальпинга на валютній парі USD / SEK категорично заборонено. В основній статті про систему, посилання на яку дана вище, вказані розміри СтопЛоссов і ТейкПрофітов для графіка М5. Вам же слід скористатися стандартними правилами розстановки для довгострокової торгівлі, описаними в статті «СтопЛосс і ТейкПрофіт: що це?» В іншому чітко дотримуйтесь правил в покрокової інструкції і по можливості застосовуйте додаткові.

  1. Простіший варіант - ТС «The7» , Яку, при бажанні, може застосовувати і новачок. Правила досить прості, в основу алгоритму закладено 2 ковзаючі середні, робота проходить на денному графіку. На парі USD / SEK стратегія може принести до 200% прибутку, а на стандартних валютних котируваннях - до 70%. Незважаючи на простоту алгоритму, не варто розслаблятися, адже розстановку Стоп ніхто не відміняв. Від того, як чітко ви будете слідувати правилам системи, залежить ваш прибуток.
  1. Ефективним виявиться застосування безіндікаторной торгової стратеги «Price Action» . В її основу закладено 2 правила безіндікаторного аналізу, які будуть зрозумілі навіть новачкам. Якщо ж ви - досвідчений трейдер і хочете заробляти більше 300% на парі USD / SEK, то можете додатково застосовувати правила ТС «Торгівля з графічним паттернам». Як і у випадку з попередньою стратегією, торгівля відбувається на денних графіках. Ми отримуємо можливість передбачити зміну глобального тренду і заробити на всьому його русі, що на парі долар-крона складе більше 20 000 пунктів.
  1. Крім технічних стратегій, ви можете застосовувати і фундаментальний аналіз. Його суть полягає в тому, що аналізуєте ви не графік, а реальні події на світовій арені, які впливають на рух курсу. Для цього необхідно робити наступне:
  • Переглядати світові новини, аналізувати ситуацію і думати, як вона може вплинути на ту чи іншу валюту;
  • Читати аналітичні статті та прогнози експертів щодо шведської крони або долари США;
  • аналізувати «Календар економічних подій» , Переглядати в ньому вихід нової процентної ставки центрального банку, зміни в різних економічних індексах, рівні інфляції, безробіття, ВВП та ін .;
  • Стежити за зміною цін на товари, які споживає або виробляє країна;
  • Спостерігати за діяльністю найбільших приватних корпорацій в Швеції і Сполучених Штатах.

На основі всього вищесказаного трейдер може спрогнозувати з певною часткою ймовірності, куди саме стане рухатися котирування. Наприклад, якщо рівень ВВП Швеції або процентна ставка її центрального банку виросла, то з великою ймовірністю крона збільшиться в ціні, а графік USD / SEK - навпаки, впаде, тому що залежність між ним і курсом шведської крони назад пропорційне.

Освоїти фундаментальний аналіз набагато складніше, ніж технічний, багато людей це взагалі не можуть зробити, тому що їх мислення для цього не підходить. Якщо ви не розумієте, чому рухається ціна на валюту, від чого вона залежить і як впливає та чи інша ситуація на поведінку курсу - краще скористайтеся технічної торгової стратегією. Правда, як і було обумовлено вище, вам необхідно аналізувати деякі найважливіші показники для Швеції, але з цим проблем виникнути не повинно, принцип аналізу досить простий. Про те, на що саме потрібно дивитися трейдеру, піде мова далі.

Ключові особливості котирування USD / SEK:

  1. Найсильніше коливання курсу долара США до шведської крони помітні в період Європейської торгової сесії, дещо слабше - під час Американської. Якби ми торгували скальпінговимі методами, я б сказав, що найкращий час для цього - періоди цих двох сесій, але скальпінг, якщо не забули, ми на доларі-кроні не займається. Що стосується долгосрочніков, то їм рекомендую проводити аналіз під час затишшя, щоб не відволікатися на сильні коливання. Нас не цікавлять зміни внутрішньоденних тенденцій, адже ми тримаємо позицію відкритою близько тижня, а іноді і більше. Наш інтерес - глобальний тренд. Таким чином, найкращий час для перегляду графіка - до 8:00 або після 18:00 за московським часом. У цей час активність котирування сповільнюється, тому що трейдери зі Штатів і Америки ще не почали, або вже закінчили торгівлю. Якщо ви любите працювати вночі - це взагалі ідеальний варіант, тому що в нічний час активність на ринку мінімальна.

Якщо ви любите працювати вночі - це взагалі ідеальний варіант, тому що  в нічний час активність на ринку мінімальна

  1. Швеція - зразок капіталістичної системи. Роль державної власності тут мінімальна, все виробництво сконцентровано в руках приватних корпорацій. Добре це чи ні - міркувати можна довго, але головне - на цьому можна заробити. Вам необхідно аналізувати вартість акцій таких компаній як Ericsson АВ, Alfa Laval Group і IKEA (можете знайти в інтернеті та інші). Чим вище цінуються акції корпорацій, тим вище курс крони і нижче ціна котирування USD / SEK. Так, коли ціни на акції компаній піднімаються - рекомендується відкривати позиції на продаж пари USD / SEK, а якщо вартість цінних паперів падає - на покупку. Якщо ви не дружите з фундаментальним аналізом, можете не використовувати це правило, але переглядати котирування фондового ринку все ж варто, і в тому випадку, якщо акції сильно просіли в ціні або сильно підскочили (більш, ніж на 1/3 своєї вартості), виконати одне з двох:
  • Закрити всі позиції і утриматися від торгівлі до моменту стабілізації курсу акцій;
  • Спробувати на цьому заробити, відкривши ордер в потрібну сторону.
  1. На курс шведської крони великий вплив робить вартість енергоресурсів. Однак вплив це протилежно тому, що виявляється на норвезьку крону. Норвегія - провідний експортер нафти, а Швеція - споживач цієї сировини. Так, якщо ціна на нафту зросте, то курс SEK впаде, а якщо вартість «чорного золота» знизиться - шведська крона підніметься в ціні. Аналізувати ринок енергоресурсів обов'язково для кожного трейдера котирування USD / SEK, адже він сильно позначається на динаміці графіка. Ви можете не звертати увагу на дрібні коливання, але в разі сильного обвалу або підйому - потрібно виконати одну з двох умов, названих у попередньому пункті. Замість акцій на цей раз у нас виступає ціна на нафту, природний газ і вугілля.
  1. Економіка Швеції сильно залежить від економіки Норвегії та інших європейських держав. Так, якщо курс норвезької крони виросте - то з великою ймовірністю за ним послідує і курс шведської крони. Те ж саме стосується і євро. Таким чином, при фундаментальному аналізі вам необхідно вивчати не тільки важливі новини для Швеції, але і для Норвегії і ЄС.
  1. Волатильність валютної пари USD / SEK така ж висока, як і в випадку з USD / NOK. У день графік може пройти до 1 500 пунктів, причому іноді це рух - в одну сторону. Проте, назвати котирування непередбачуваною не можна, адже глобальні тренди тут досить тривалі, простежується чіткий зв'язок між зміною тенденції і світовими подіями. Якщо все робити правильно і чітко слідувати покрокової інструкції у вашій торговій стратегії - заробляти можна цілком стабільно і обдумано. Фундаментальний аналіз дещо складніше, в ньому немає чітких правил, багато що залежить від рішень самого трейдера. Проте, саме він приносить найбільше практичного досвіду і є найбільш цікавим.
  1. Між графіками USD / SEK і USD / NOK простежується так звана кореляція. Іншими словами, графіки копіюють один одного. Це відбувається через те, що норвезька і шведська крона - досить схожі валюти, на які впливають одні й ті ж фактори (за винятком ціни на нафту). Використовувати кореляцію можна двома способами:
  • Перевіряти сигнали торгової стратегії на обох графіках. Так, якщо на котируванні USD / SEK пішов сигнал, але ви в ньому не впевнені - пошукайте таку ж саму ситуацію на котируванні USD / NOK. Якщо стратегія видасть один і той же сигнал на двох графіках - можете сміливо входити в ринок на будь-якому з них.
  • Іноді одна котирування випереджає іншу, що також можна використовувати. Якщо на котируванні USD / NOK виникає сильний імпульс або різко міняється тренд, а на парі USD / SEK цього не помітно, то слід відкривати позицію на другому графіку (USD / SEK) в сторону сильного руху на першому (USD / SEK).

Якщо на котируванні USD / NOK виникає сильний імпульс або різко міняється тренд, а на парі USD / SEK цього не помітно, то слід відкривати позицію на другому графіку (USD / SEK) в сторону сильного руху на першому (USD / SEK)

На завершення!

Отже, як заробити на зміні курсу долара США до шведської крони ми дізналися, у вас є кілька торгових стратегій на вибір, за якими ви можете отримувати чималий прибуток, за умови, що досконально їх вивчіть. Також ми дізналися, що пари USD / SEK і USD / NOK досить схожі один на одного. А в чому межу ними різниця?

  • Зростання ціни на нафту позитивно позначається на динаміці графіка USD / NOK, і негативно - на котируванні USD / SEK.
  • Передбачити напрямок графіка USD / SEK на порядок легше, ніж USD / NOK, тому при особливому завзятті заробити тут зможуть і новачки.
  • Курс євро в більшій мірі впливає на пару USD / SEK, і в меншій - на USD / NOK. Справа в тому, що Швеція - член ЄС, а Норвегія - немає. Друга також пов'язана з європейською економікою, але в меншій мірі.
  • Курс норвезької крони підтримується завдяки низькому рівню безробіття і популярності країни серед іноземних мігрантів. Безробіття в Швеції на порядок більше, ніж в Норвегії, країна не настільки популярна в плані міграції, а курс підтримується розвиненою сферою машинобудування.

Всім успіхів і великого профіту!

Щиро ваш, Віктор Самойлов!

Чому це слабкість?
А тепер повернемося до суті нашого питання: як заробити на USD / SEK трейдерам Форекс?
А в чому межу ними різниця?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online