У якій валюті зберігати гроші? Охоплюємо швейцарський франк

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У якій валюті зберігати гроші: в доларах, швейцарських франках, в євро або може бути в рублях У якій валюті зберігати гроші: в доларах, швейцарських франках, в євро або може бути в рублях? Таке питання задає собі кожен мало-мальськи забезпечена людина.

На міжнародному ринку валют сьогодні котирується британський фунт, японська ієна, євро, долар і швейцарський франк. Щоб точно визначити, в якій валюті зберігати гроші, звернемо вашу увагу на останню з перелічених вище грошових одиниць, а саме - на Швейцарський франк (CHF).

Вважається, що ця валюта є найнадійнішою навіть тоді, коли світ стрясають світову кризу та інші смутні часи. Але якщо відкрити завісу таємниць, то можна побачити, що Швейцарський національний банк ще з 2000 року потихеньку розпродає «золотий запас». Хоч це не заважає нікому скуповувати швейцарські франки при будь-якій загрозі економічних неприємностей.

І, навпаки, відчувши стабільність, інвестори з такою ж легкістю повертаються до вкладень в долар або євро. Тісні економічні зв'язки Європи та Швейцарії привели до того, що курс швейцарських грошей йде в ногу з курсом євро, хоч вони і не пов'язані між собою.

Так, наприклад, зростання євро щодо долара призведе до того, що долар впаде і в очах франка. У новітній історії економіки швейцарський франк в березні 2008 р вперше був дорожчим за долар.

Криза і банки Швейцарії.

Ще в 2008 році CHF, на думку аналітиків, був найнадійнішим і затребуваним на тлі решти нестабільної валюти. Але час вносить свої корективи. І вже навіть нейтральна Швейцарія піддається нападкам економічного лиха, хоча і не так сильно, як інші європейські країни. UBS - великий швейцарський банк, одним з перших оголосив про серйозні збитки, за ним потягнулися й інші, не менш відомі банки, такі як Credit Suisse.

Фінансові організації Східної і Центральної Європи, активно кредитувати саме в швейцарських банках, на тлі кризових станів не в силах повернути борги, що безпосередньо позначається і на фінансовій ситуації.

Протягом 2008 р курс CHF по відношенню до долара дуже сильно коливався, то підстрибуючи, то знову знижуючи свої позиції, втім, в цей час курси всіх валют були дуже нестабільні. Тому багато інвесторів свідомо вкладали свої заощадження саме в CHF. Правда, такий поворот подій існував недовго, поки все не повернулося на круги своя, і долар не зайняв колишні позиції.

Ставлення франка до євро - також важливий аспект для жителів самої Швейцарії. Адже багато виробництв даної країни орієнтовані на експорт товарів в єврозону. Зміцнення національної грошової одиниці призвело до подорожчання сиру, шоколаду і легендарних швейцарських годинників, що не кращим чином позначилося на всій економіці країни.

Так чи варто купувати франки?

Вартість CHF за курсом ЦБ Росії коливається від 32 до 34 рублів Вартість CHF за курсом ЦБ Росії коливається від 32 до 34 рублів. Вклади в цій валюті охоче беруться до багатьох банках країни. Всі фактори ринку говорять про достатню стабільність цієї грошової одиниці, але не вважають її панацеєю. Адже якщо хвиля кризи накриє, то важко буде всім. Але поки списувати франк з рахунків не варто.

Шановний читач, а Вам доводилося стикатися зі швейцарською валютою? І в чому Ви хотіли б зберігати свої гроші?

Михайло Арсланов

Так чи варто купувати франки?
Шановний читач, а Вам доводилося стикатися зі швейцарською валютою?
І в чому Ви хотіли б зберігати свої гроші?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online