Рубль як світова неспекулятивний валюта і основа світової реальної економіки

Версія для друку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

проект №48

Нинішня ситуація на світовій арені - ще один привід задуматися про спроможність світової фінансової системи, яка гостро потребує реформування. У зв'язку з цим значення долара як світової валюти може різко впасти, і можуть виникнути нові регіональні валюти. У цих умовах виграє той, хто швидше переведе доларові авуари в інші активи і спробує їх замістити інструментами, створеними на основі своєї валюти; програє ж той, хто з цієї системи виходить останнім.

Доречно ставити питання про надання рублю статусу головної валюти в євразійській зоні

На порядку денному стоїть питання про можливість рубля стати основою нової світової реальної економіки. І СНД передбачається самим кращому полем для введення використання рубля як міжнародного платіжного засобу.

Але світова валюта не може виникнути просто так. Основа такої валюти - це стійкий промисловий комплекс, високотехнологічне виробництво, які не базуються на експорті ресурсів. Оскільки при експорті ресурсів рубль не має переваг перед іншими валютами, не заслуговує на довіру зарубіжних партнерів і не користується попитом на світовому валютному ринку. Незважаючи на вигоду, яку отримують сировинні експортери за рахунок слабкого рубля, Росії дуже важливо зміцнення рубля і зростання довіри до нього на міжнародній арені. Але при цьому не можна забувати про те, що світова валюта - це велика відповідальність для країни, яка її випускає, а відповідно нові проблеми і обов'язки.

Крім цього необхідне створення єдиного інституту для здійснення валютної політики і створення продуманої програми для просування рубля на світовій арені.

Системі, де гроші є товаром, необхідно протиставити іншу, де гроші забезпечені реальними матеріальними цінностями - природними ресурсами і виробленою продукцією. Росія має всесвітньо-історичний шанс зробити рубль такої світової неспекулятивной валютою, в чому вона знайде підтримку багатьох країн світу. Це повинно стати початком ери еквівалентної міжнародної торгівлі та початком краху «імперії долара».

- Рубль хоче стати світовою валютою

- Рубль - світова валюта?

- Російський рубль як світова валюта: стратегічний виклик інноваційного розвитку Росії

- Російський рубль - світова резервна валюта?

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online