Курс гривні падає - НБУ пояснив причини знецінення національної валюти - 112 Україна

  1. Новини по темі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото з відкритих джерел

Оригінал на сайті НБУ

Національний банк України зберігає активну присутність на міжбанківському валютному ринку для згладжування надмірних коливань обмінного курсу гривні , Які посилилися на поточному тижні в зв'язку з подальшим перевищенням попиту на валюту над її пропозицією.

Пропозиція іноземної валюти з боку головних експортних галузей (гірничо-металургійний комплекс, АПК) залишається на досить високому рівні, що свідчить про відсутність фундаментальних причин для знецінення гривні. Втім, спостерігається збільшення попиту на іноземну валюту на міжбанківському валютному ринку з причини сезонних, ситуативних і психологічних факторів.

Новини по темі

Новини по темі

Вірно, позначається сезонне збільшення попиту з боку імпортерів енергоресурсів, які потребують валюти для розрахунків за газ і нафтопродукти для раннього початку збору врожаю, і з боку імпортерів товарів і послуг споживчого напряму (електроніка, харчові продукти, туризм і т.п.), що є наслідком зростання доходів населення.

Крім того, під впливом негативних очікувань вже традиційно напередодні осені зменшується пропозиція валюти з боку населення на готівковому ринку, що позначається на спрямованості операцій банків на міжбанківському валютному ринку.

Для усунення дисбалансу на міжбанківському валютному ринку, що утворився під дією певних факторів, на цьому тижні Національний банк щодня виходив з продажем іноземної валюти. В цілому за поточний тиждень Національний банк під час валютних інтервенцій продав 215 млн дол. США.

Зокрема, сьогодні було проведено аукціон з продажу 50,0 млн дол. США, в ході якого були отримані заявки на покупку на суму 32,7 млн ​​дол. США. За результатами аукціону Національний банк продав 24,8 млн дол. США за середньозваженим курсом 27,93 грн / дол. Завдяки проведенню аукціону попит на валюту був задоволений, і довідковий курс гривні станом на 12:00 склав 27,93 грн / дол.

Національний банк продовжує уважно стежити за розвитком ситуації на валютному ринку і готовий і надалі здійснювати валютні інтервенції в разі необхідності, щоб не допускати різких "стрибків" курсу.

Разом з тим зазначаємо, що при режимі гнучкого курсоутворення Національний банк згладжує тільки ті значні коливання курсу, які відбуваються в результаті ситуативних чинників. якщо чинники, які склалися в економіці, зумовлюють тиск на ослаблення або посилення курсу , То курс повинен рухатися у відповідному напрямку, і Національний банк не протидіє цьому руху.

Завдання Національного банку - не утримувати курс гривні на певному рівні, а зменшити інтенсивність коливань курсу гривні і, отже, запобігти погіршенню очікувань і формування ризиків для зниження інфляції до мети.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online