Сотні чехів в Греції були евакуйовані через пожежу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: ЧТК   Пожежа виникла в понеділок, у другій половині дня, коли спека сягала 42 градусів Цельсія в тіні Фото: ЧТК Пожежа виникла в понеділок, у другій половині дня, коли спека сягала 42 градусів Цельсія в тіні. Його осередок знаходився в двохстах метрах від пансіону, де перебували чеські діти зі своїми вожатими. Протягом дня напрямок вітру кілька разів змінилося, і тому вогонь поширився і в інших частинах півострова. З пожежею боролися 120 пожежників з двадцятьма пожежними автомобілями, і з повітря їм допомагали літаки. За словами прес-секретаря Міністерства закордонних справ ЧР Ріхарда Крпача, всі евакуйовані чехи в порядку.

«Грецька берегова охорона дуже оперативно відреагувала, і почала перевозити туристів в іншу частину півострова Халкідікі. Евакуація проходила без проблем, і всі туристи в порядку. Чеське представництво в Афінах знаходиться в постійному телефонному контакті з 15 чеськими громадянами, які перебувають в різних частинах півострова ».

Халкідікіs   Туристичне агентство «Єврошколи» спеціалізоване на відпочинок дітей за кордоном Халкідікіs Туристичне агентство «Єврошколи» спеціалізоване на відпочинок дітей за кордоном. Саме його клієнти виявилися безпосередньо в зоні пожежі, і їм загрожувала небезпека. Директор агентства Марек Візек дізнався про надзвичайну ситуацію близько восьмої години вечора, коли з ним зв'язалися делегат і вожатий табору.

«Всі кроки, звичайно, проходили відповідно до інструкцій місцевих установ, армії, поліції і пожежників. Клієнти були евакуйовані, ніхто не міг залишитися в готелі. Всі повинні були взяти найнеобхідніші речі і піти на пляж. До ранніх ранкових годин доступ до готелю був усім заборонений. Діти з табору змогли повернутися в об'єкт тільки о шостій годині ранку, інші клієнти могли повертатися в свої готелі вже з першої години ночі ».

Незважаючи на те, що пожежа вже знаходиться під контролем пожежних, і ситуація з кожною годиною поліпшується, чеські туристи, що знаходяться в області Халкідікі, швидше за все, повернуться додому передчасно.

«Все виглядає так, що, ймовірно, всі наші клієнти будуть перевезені автобусами назад до Праги, так як вся область в даний момент є безлюдною. Чи не працює ні водопровід, ні електрика, ні каналізація. Скрізь - величезна, суцільне згарище ».

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online