Грецький міністр: причина загибелі людей у ​​вогні - НЕ зволікання пожежних, а самобуд

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Image caption Найбільш постраждала через пожежі село Мати

Самовільні споруди стали причиною десятків смертей при лісових пожежах в Греції, заявив в інтерв'ю Бі-бі-сі міністр оборони країни Панос Камменос.

За його словами, зведення житлових конструкцій в лісистій місцевості на узбережжі без дозволу є злочином, і саме через самобуду шляху проїзду пожежних і шляхи порятунку для місцевих жителів із зони лиха опинилися заблоковані.

Греція знаходиться в жалобі за загиблими під час пожеж, які стали найбільшою подібною природною катастрофою в історії країни.

За офіційними даними, щонайменше 83 людини загинули у вогні, однак пошукові групи вважають, що кількість загиблих збільшиться. Десятки людей вважаються зниклими без вести.

Міністр оборони Камменос приїхав в один з постраждалих районів на схід від Афін, де був зустрінутий обуреними місцевими жителями. Вони звинуватили його в тому, що уряд і рятувальні служби залишили їх без допомоги.

"Ви без жодних пояснень залишили людей горіти. Ви нас залишили на милість Божу", - сказала міністру місцева мешканка.

Image caption Найбільш постраждала через пожежі село Мати   Самовільні споруди стали причиною десятків смертей при лісових пожежах в Греції, заявив в інтерв'ю Бі-бі-сі міністр оборони країни Панос Камменос

Media playback is unsupported on your device

Лісові пожежі в Греції: як рятуються від вогню жителі і туристи

Один з постраждалих повідомив Бі-бі-сі, що він сам приїхав в місцеву пожежну частину, щоб попросити про допомогу, і з'ясував, що пожежники навіть не знали про спалах.

Інший місцевий житель поскаржився, що людям порадили ховатися від пожежі в море, хоча багато старі люди не могли дістатися до берега фізично.

Image caption Міністр оборони Панос Камменос назвав самобуд злочином

Міністр оборони Греції не вважає, що влада не доклали достатньо зусиль для порятунку людей.

"Ніхто не прийшов на допомогу, не було плану евакуації, не було плану захисту, людям довелося кілька годин плавати у воді, і ніхто їм не допоміг". Ті, що вижили після лісових пожеж висловили претензії мінсітру оборони Греції Панос Камменос після його прибуття в Мати - найбільш постраждалий населений пункт ", - написав у" Твіттері "кореспондент Бі-бі-сі Гевін Лі.

Він вважає, що в ситуації винні місцеві жителі, які побудували незаконні житлові конструкції.

"Це злочин з минулого. На узбережжі Афін багато всіх цих будівель, і більшість з них зведені без дозволу; вони зайняли узбережжі без дотримання правил", - сказав він у відповідь на запитання Бі-бі-сі.

Image caption З супутникового знімка видно, як сильно постраждали від вогню житлові райони

Напередодні в країні був оголошений триденний траур. "Країна переживає неперевершену трагедію. Сьогодні Греція в жалобі. І ми оголошуємо триденний національний траур - в пам'ять про тих, хто загинув", - заявив прем'єр-міністр країни Алексіс Ціпрас.

Пожежі, що бушують на південному сході Греції, виявилися для країни найбільшими в її недавньої історії.

Найбільше загиблих було в популярної серед туристів селі Мати в 40 кілометрах на північний схід від Афін. Кілька десятків людей не змогли виїхати і загинули, задихнувшись димом, прямо в своїх будинках і автомобілях.

Сотні пожежних борються з вогнем, рятувальники на човнах і гелікоптерах евакуюють жителів з охоплених пожежами районів. Деякі жителі передмість Афін про всяк випадок залишили свої будинки.

За інформацією Червоного Хреста, у дворі однієї з вілл в приморській селі Мати, яка перебуває в епіцентрі природного лиха, були знайдені тіла 26 дорослих і дітей.

Загиблі, судячи з усього, залишивши безнадійні спроби вибратися, сіли разом і зустріли смерть обнявшись. Їх тіла були знайдені всього в декількох метрах від моря - очевидно, стіна вогню не дала їм дістатися до води.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online