Заява на реєстрацію за місцем проживання: зразок заповнення, скачати бланк, інформація про форму 9, 6, 8, 3, в загальному, все про те, як правильно заповнити картку постійної прописки для громадян

  1. Інструкція щодо заповнення документа на отримання постійної прописки
  2. Ф8
  3. Ф9
  4. Ф2
  5. Ф3
Ф8 Ф9 Ф2 Ф3

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У випадках, коли відбувається зміна адреси, важливо сповістити про це один з офісів ФМС У випадках, коли відбувається зміна адреси, важливо сповістити про це один з офісів ФМС.

Це потрібно, щоб УФМС було в курсі про знаходження громадянина в певному регіоні і в певному населеному пункті.

Отримати прописку можна тільки після подачі відповідної заяви на реєстрацію за місцем проживання, яке заповнюється за відповідним зразком, закріпленому на законодавчому рівні.

Подавши заявку можна зареєструватися в такий спосіб:

  • особистий візит в уповноважену організацію;
  • поштове відправлення паперів;
  • через Інтернет.

ВАЖЛИВО: Встати на облік можливо, якщо тільки людина подала весь необхідний пакет документів.

Головним законодавчим актом, який регламентує порядок отримання постійної прописки, є Наказ Федеральної міграційної служби . Він побачив світ 11 вересня 2012 року. Адміністративний регламент, де прописана процедура реєстрації, був затверджений саме цим Наказом.

Закон наказує відповідним органам надавати послуги з оформлення прописки в певному порядку. Новий впроваджений порядок дав можливість громадянам стати на облік максимально швидко і максимально просто.

Отримати типову заяву, відоме як форма 6, яке потрібно подавати за місцем проживання, можна в наступних місцях:

  1. в паспортному столі керуючої організації;
  2. в офісах Управління федеральної міграційної служби;
  3. в спеціальних багатофункціональних центрах;
  4. знайти в інтернеті і потім роздрукувати.

При постановці на постійний облік потрібно використовувати саме бланк 6, і тільки його.

Адміністративний регламент не надає інших можливостей. Однак, існує ще ряд варіантів форм, які використовуються при оформленні постійної прописки. Вони, правда, мають дещо інше призначення.

До таких заявками належать такі форми:

  • 2 - листок вибуття з попереднього місця постійного проживання;
  • 3 - довідка про прописку за місцем проживання;
  • 8 - довідка про прописку за місцем перебування;
  • 9 - реєстраційна картка.

ДОВІДКА: Різниця між цими бланками полягає не тільки в їх утриманні, а й в конкретних функціях, які вони покликані виконувати.

Інструкція щодо заповнення документа на отримання постійної прописки

Зараз найпростіше зразок бланка 6 знайти в інтернеті, а потім роздрукувати на принтері. Краще роздрукувати, про всяк випадок, кілька примірників. Той, хто прописується, зобов'язаний буде поставити підпис власноручно.

Якщо зразок видається в офісі Управління федеральної міграційної служби, то графи заповнюються вручну. Відомості можуть вносити як самі громадяни або їхні родичі та знайомі, так і співробітники організацій. Тут, як і в попередньому випадку найважливіше - це підпис людини, який проходить процедуру постановки на облік за місцем проживання.

Форма 6 передбачає внесення таких відомостей:

  1. назва організації, що займається оформленням постійної реєстрації;
  2. прізвище, ім'я та по батькові повністю;
  3. місце народження;
  4. дата народження;
  5. пол заявника;
  6. дані про батьків або законних опікунів;
  7. повністю прізвище, ім'я, по батькові людини, який надає житлоплощу;
  8. в якій спорідненості полягає вищевказана особа з реєструються особою;
  9. інформація про житлову площу;
  10. адресні дані місця постійного проживання;
  11. паспортні данні;
  12. номер посвідчення СНІЛС;
  13. дата подачі заявки;
  14. підпис заявника.

Цими відомостями процедура заповнення не обмежується. Під основними графами є додаткові рядки, які заповнюють фахівці організації. Спеціаліст зобов'язаний запевнити підписи як заявника, так і власника житлоплощі.

Після цього заповнюються графи, в яких прописується рішення органу про постановку громадянина на облік. Кожний з рядків повинна бути підписана, і сюди ж вносяться дані про дату заповнення і посади співробітника установи.

ДО ВІДОМА: Слід звернути увагу на останню графу в бланку 6. Вона заповнюється лише того, коли разом з батьком або батьками реєструється дитина, яка не досягла чотирнадцятирічного віку. У графі повинен бути зазначений номер свідоцтва про народження.

Нижче розташована лінія відрізу, що позначається пунктирною лінією. Лінія буде розділяти верхню частину заявки від нижньої, в яку вписується інформація про закінчення реєстрації за колишньою адресою.

Нижня частина практично дублює верхню, за винятком викладу суті подачі заяви і, власне, адреси. Цю частину заповнюють, коли громадянин вже переїхав на нову житлоплощу, а виписка здійснюється одночасно з реєстрацією на новому місці.

Завантажити бланк заяви для реєстрації за місцем проживання (Форма №6) можна тут.

Зразок заповнення заяви на реєстрацію за місцем проживання.

Про форму 6 ми докладно розповіли в попередньому розділі статті. Суть заповнення полягає в точному дотриманні всіх даних. Без цього паперу, оформлення стає неможливим. Трохи докладніше варто розповісти про всі існуючі бланках.

Ф8

№ 8 - це рішення відповідного органу щодо постійної реєстрації дітей, які не досягли віку в чотирнадцять років на момент процедури № 8 - це рішення відповідного органу щодо постійної реєстрації дітей, які не досягли віку в чотирнадцять років на момент процедури.

Фактично Ф8 - це свідоцтво про реєстрацію за місцем проживання на регулярній основі.

Папір виглядає як половина аркуша А4.

Її потрібно отримати від співробітника на руки, щоб мати можливість користуватися їй постійно. Але юридичну чинність Ф8 буде володіти тільки у випадках, коли до неї додається свідоцтва про народження або довідка, яка буде підтверджувати особистість.

Форма №8 (заява на прописку дитини).

Ф9

Ф9 в аналогічному порядку не зажадає ніякого втручання того, хто подав заявку. Бланк фактично є спеціальної реєстраційної карткової. Тут можна знайти наступну інформацію:

  • прізвище, ім'я та по батькові;
  • місце і дата народження;
  • адреса попереднього місця проживання;
  • інформація, що стосується наданого посвідчення особи;
  • адреса нового місця проживання.

ДОВІДКА: На іншій стороні документа фахівцями проставляється інформація про військовий облік, а також дані про прописку за новим місцем проживання. При необхідності вносяться дані про передбачуване вибуття. Папір заповнюється від руки співробітником відповідного органу.

Форма №9 (картка реєстрації за місцем проживання).

Ф2

Ф2 - це вже згаданий раніше адресний лист прибуття. Дані в нього вписуються уповноваженим працівником, який брав від заявника пакет документів. У Ф2 можна знайти такі відомості:

  1. прізвище, ім'я та по батькові;
  2. дата і місце народження;
  3. статева приналежність;
  4. чинне громадянство;
  5. адреса житлоплощі, де людина прописаний;
  6. паспортні данні;
  7. інформація про орган, відповідальний за реєстрацію;
  8. адреса колишнього місця проживання.

На звороті цього документа фахівцями вказується адреса, а також інформація про зміну особистих даних. Після чого фахівець проставляє дату і ставить свій підпис.

Форма №2 (адресний лист прибуття).

Ф3

Ф3 повинна видаватися після закінчення облікових процедур за місцем перебування. Документ видається всім - незалежно від віку. Тут є відомості наступного характеру:

  • прізвище, ім'я та по батькові;
  • адреса перебування в даний час;
  • термін постановки на тимчасовий облік;
  • номер і тип свідоцтва, до якого видається Ф3;
  • дата, коли була видана Ф3;
  • підпис, прізвище та ініціали співробітника, який видав Ф3.

У самому низу Ф3 проставляється печатка - в нижньому кутку зліва. Поруч пишеться дата видачі ще один раз.

ВАЖЛИВО: Варто мати на увазі, що Ф3 має юридичну силу тільки при пред'явленні документа, додатком до якого вона служить.

Форма №3.

Існування єдиної системи зразків заповнення дозволяє ФМС не тільки стати володарем повної картини про переміщення і проживанні громадян. Ця система істотно спрощує сам процес постановки на постійний облік за місцем проживання. В даний час терміни проходження значно зменшилися, а отримати і заповнити необхідні документи самостійно також дуже просто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online