Вид на проживання в Росії для білорусів в 2019 році: оформлення

  1. Пільги для білорусів
  2. ВНЖ
  3. вартість

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Не секрет, що підтримання тісних взаємин між двома країнами веде до спрощення багатьох процедур, в тому числі і міграційних. Так, зокрема, особливими привілеями в цьому питанні користуються громадяни Республіки Білорусь, які можуть без зайвих формальностей в'їжджати на російську територію, проживати на ній і навіть працювати. Вид на проживання в Росії для білорусів хоча і є неминучим етапом в процесі легалізації, але особливих труднощів не викликає.

Вид на проживання в Росії для білорусів хоча і є неминучим етапом в процесі легалізації, але особливих труднощів не викликає

Пільги для білорусів

Згідно з підписаною угодою про створення єдиного міграційного простору, росіяни і білоруси мають можливість переміщатися всередині двох територій без спеціальних дозволів. Так, наприклад:

Крім того, шлях до російського громадянства для білорусів набагато коротше, ніж для представників інших країн. Починається він з тимчасової реєстрації, далі оформлення посвідки на проживання і потім - громадянства. Це означає, що такий документ, як РВП, білорусам не потрібен .

Отримання дозволу на проживання для громадян Білорусії починається якраз з тимчасової реєстрації . Видається вона в тому регіоні, в якому білорус має намір проживати. Якщо у вас є далекосяжні плани, тоді зробити це потрібно протягом тижня після прибуття.

Документи подаються до місцевого органу міграційної служби. Займає процес всього кілька днів. При цьому за здійснення даної процедури відповідає приймаюча сторона - родич, орендодавець, роботодавець. Єдиний документ, який знадобиться для цього, - білоруський паспорт.

Починається процес з заповнення повідомного бланка. Знайти зразок можна тут.

Термін дії реєстрації становить 3 місяці. Якщо білорус за цей час працевлаштувався, він може продовжити її ще на рік. Проживши на російській території 12 місяців, мігрант з Білорусі може претендувати на ВНЖ.

ВНЖ

Отже, вид на проживання для громадян Білорусії видається за місцем проживання в РФ за умови досягнення повноліття і при наявності посвідчення особи , Що підтверджує громадянську приналежність. Разом з білорусом претендувати на вид на проживання можуть його діти, які не досягли 18 років.

Період дії ВНЖ триває 5 років. Представляє він собою документ на окремому бланку, який, власне, є вже практично російським паспортом. Крім того, білоруський громадянин має можливість необмежену кількість разів продовжувати цей дозвіл. Правила наказують робити це за кілька місяців до закінчення терміну дії, оскільки процедура може зайняти від 3 до 6 місяців.

Пакет документів включає в себе:

  1. Паспорт і його переклад, який підлягає засвідченню у нотаріуса.
  2. Заява ( зразок заповнення , чистий бланк ),
  3. Медичні довідки, де вказано, що пред'явник не має небезпечних захворювань, в т.ч. ВІЛ ( зразок сертифікату) , Не має наркотичної залежності.
  4. Документ, що підтверджує право володіння житлом або договір про його оренду .
  5. Диплом про освіту.
  6. фотографії ( вимоги ) - 4 шт.
  7. Трудовий договір або довідка з підприємства.
  8. Автобіографія.

Питання, як білорусу отримати посвідку на проживання, особливих труднощів не викликає, оскільки процедура для представників цієї країни максимально полегшена.

Починається процес з заповнення заяви . Далі починається процес підготовки пакета паперів. Особливу увагу зверніть на медичні сертифікати , Які залишаються дійсними тільки протягом 3 місяців. З цієї причини займатися їх оформленням потрібно тоді, коли увесь інший пакет документів у вас вже готовий. До того ж претензій до меддовідки, якщо установа, їх видала, входить у встановлений міграційним органом список, у співробітників територіального відділення ГУВМ МВС (ФМСобично не буває. А ось якщо інші ваші папери відправлять на доопрацювання, медичні документи можуть втратити свою актуальність.

вартість

Розмір мита за надання послуги оформлення ВНЖ становить 3500 рублів. Не забувайте, що щорічно вид на проживання необхідно підтверджувати , Надаючи при цьому документ, який вказує на вашу фінансову стабільність і наявність місця проживання. Зробити це можна за допомогою поштового повідомлення або особисто в тому відділенні ГУВМ, де ви даний документ отримували.

за продовження ВНЖ також стягується мито - в тому ж розмірі, що і за початкове його оформлення. Зверніть увагу, що проживання за межами РФ більше півроку веде до анулювання дозволу на проживання .

Читайте також: Як перевірити готовність посвідки на проживання

Основні причини анулювання РВП: відео

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online