Правила безвізового режиму для громадян України

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

11 червня 2017р. з 00 годин 00 хвилин громадяни України, власники біометричних паспортів, отримали право без віз перебувати в будь-якій країні ЄС (за винятком Великобританії та Ірландії, які є членами ЄС, але не входять до складу Шенгенської зони), а також Ісландії, Ліхтенштейн, Норвегії та Швейцарії, які не є членами Європейського союзу, але підписали Шенгенську угоду.

Україна межує з чотирма країнами ЄС - Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією, що становить практично 1400 кілометрів суміжного кордону. На західній ділянці діють 32 міжнародних пункту пропуску.

Державна фіскальна служба в рамках безвіза реалізує інформаційну компанію з роз'яснення громадянам правил перетину державного кордону. Кожен пропускний пункт оснащений інформаційними таблицями, на яких подорожують зможуть ознайомитися з основними вимогами законодавства.

У режимі «он-лайн» за адресою http://kordon.sfs.gov.ua/ працює сервіс, за допомогою якого громадяни мають можливість перевірити завантаженість пунктів пропуску, що дозволить вибрати найбільш зручний і швидкий маршрут подорожі.

Щоб уникнути непорозумінь рекомендуємо ознайомитися з «Пам'яткою для подорожуючих за кордон в рамках дії безвізового режиму з країнами ЄС», в якій міститься інформація про:

  • товари, вивезення яких за межі території України дозволено;
  • товари, вивезення яких за межі території України заборонений;
  • оподаткування товарів громадян, які планують виїзд з України;
  • повноваження працівників митниці в пунктах пропуску.
11 червня 2017р



додатково:

  • Завжди слід ознайомитися з митними правилами країни, в яку ви плануєте в'їхати. Наприклад, з обмеженнями на ввезення акцизних товарів або з заборонами на ввезення певних видів або груп товарів.
  • Норми ввезення в країни Євросоюзу можуть відрізнятися для тих, хто подорожує повітряним, морським і наземним транспортом. Тобто в одну і ту ж країну подорожує автобусом дозволено провезти більше одиниць товару, ніж летить літаком.
  • Також можуть відрізнятися норми ввезення акцизних товарів для подорожуючих і їдуть з метою роботи. Наприклад, в деяких країнах за робочою візою можна ввезти 2 пачки (40 сигарет), а туристу дозволено 1 блок (100 сигарет).

З січня 2015 по станом на сьогоднішній день більше 3 мільйонів 25 тисяч українців оформили біометричні паспорти для виїзду за кордон.

роз'яснення:

  • Перебувати на території країни без візи можна 90 днів протягом 180 днів. Зверніть увагу!!! Теоретично, грубо кажучи, 6 місяців в році, але не можна безперервно перебувати 180 днів поспіль без візи. Міграційна служба Польщі пояснює, що з моменту в'їзду дозволено перебувати 90 днів без візи, потім слід почекати «коридор», т. Е. Порахувати з моменту в'їзду 180 днів, почекати, і тільки потім ще на 90 днів в'їхати без візи. У ці 90 днів слід додавати попередні короткострокові перебування іноземця. Наприклад, на підставі раніше наявної шенгенської візи (Schengen), виданої до 11 червня!
  • Відповідно до правил ЄС все короткострокові періоди перебування підсумовуються.
  • Безвізовий режим не означає безперешкодний в'їзд в країни ЄС. Громадянин України не тільки повинен буде пред'явити біометричний паспорт, а й підтвердити мету і умови планованого перебування, а також мати необхідні кошти.
  • Природно, не зможуть в'їхати особи, що мають тимчасовий або постійний заборона на в'їзд.
  • Громадяни України, які перетинають кордон на підставі безвізового режиму, мають право працювати на території Республіки Польща за умови отримання дозволу на роботу (освядченія або зезволенія) .
  • Інформація для тих, хто подав заяву на дозвіл на тимчасове перебування (pobyt czasowy) , Постійне перебування (pobyt stały) або перебування довгострокового резидента ЄС (pobyt rezydenta długoterminowego UE). У разі, якщо заяву подано в строк і не містить недоліків (або які усунуті в строк), в такому випадку в проїзному документі заявника варто відповідний штамп. Так ось, наявність даного штампа, як і раніше описувалося у статті про ВНЖ , Не є підставою для перетину кордону з Польщею. Якщо в проїзному документі іноземця міститься такий штамп, то він має право в'їхати на територію РП на підставі безвізового режиму тільки в тому випадку, якщо не використовував в період до і після подачі заяви та документів 90 днів з 180 періоду. Якщо термін безвізового перебування вже використаний, повторний в'їзд можливий тільки в разі отримання довгострокової візи.

Компанія Eurostaff бажає Вам приємних подорожей та хороших заробітків! Поважайте цінності і звичаї країни, в яку Ви їдете.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online