Патент на роботу

  1. Необхідні документи
  2. На законних правах
  3. вартість
  4. держмито
  5. Документи для роботи в Москві громадянам СНД
  6. Допомога в оформленні
  7. Категорії іноземців без іспитів
  8. Нашу адресу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Компанія НІКА надає послуги з оформлення патенту на роботу для іноземних громадян.

Патент на роботу - документ, що дозволяє іноземним громадянам, які прибули з країн, де не потрібно оформляти візу, легально працевлаштуватися в Російській Федерації. Видається патент терміном на 12 місяців, даючи право працювати в тому регіоні, в якому був оформлений.

У кодексі України про адміністративні порушення (КОАП), в статті 18.10 Закону № 195 ФЗ зазначено, що іноземні громадяни, що працюють без патенту, будуть залучатися до відповідальності. За порушення покладений штраф в розмірі від 2000 до 5000 рублів і можлива депортація із забороною на в'їзд в Росію на протязі 2-5 років.

До 31 грудня 2012 року іноземним громадянам видавався дозвіл на роботу згідно з наявними квотами. Після внесення поправки в закон № 115 ФЗ, стаття 13, пункт 4, іноземні громадяни, які прибувають до Росії в безвізовому порядку, можуть без квот оформити патент на роботу, продовжуючи перебування в країні протягом трьох років. Для продовження необхідно щороку переоформляти патент.

Для отримання патенту іноземний громадянин повинен при в'їзді вказати в міграційній карті, що він прибув на роботу. Без цієї позначки документи не розглядаються і не приймаються.

Оформлення починається з перекладу документів на російську мову і відвідування нотаріуса для засвідчення. Потім буде необхідно пройти медичну комісію, підтвердити знання законодавства, історії та російської мови.

З початку цього року почали діяти змінені в законі правила для емігрантів, які перетинають кордон Російської держави з метою отримання патенту на роботу і працевлаштування. До прийняття поправок до законодавства для початку трудової діяльності був потрібен дозвіл на роботу. З моменту початку дії оновлених правил, ці позиції зайняв патент, що відкриває можливості не тільки працювати на благо приватних осіб, а й надавати послуги юридичним.

Необхідні документи

Необхідні документи

За новим законодавством після того, як мігрант перетнув кордон нашої країни з єдиним наміром - пошук роботи, йому належить в строго регламентований часовий відрізок залишити у відділенні ФМС заявку на оформлення офіційного допуску до роботи (патенту). Якщо здобувачем дані вимоги не виконуються, йому загрожують санкції у вигляді грошового стягнення в сумі, що становить від 10 до 15 000 рублів. За новим законодавством після того, як мігрант перетнув кордон нашої країни з єдиним наміром - пошук роботи, йому належить в строго регламентований часовий відрізок залишити у відділенні ФМС заявку на оформлення офіційного допуску до роботи (патенту)

Відносно жителів країн СНД, Указом Президента Росії з 2015 року передбачена вимога використовувати закордонний паспорт при переході через кордон. У той час як особи, що проживають на території держав, включених до Митного союзу (Білорусь, Казахстан, Росія, Вірменія, Киргизія) і займають єдиний економічний простір (Білорусія, Казахстан, Росія) від даної вимоги звільняються.

На законних правах

Починаючи з 2015 року жителям країн СНД, які бажають жити і працювати в Росії, процедура отримання отримання патенту на роботу обійдеться в 2 900 рублів в Москві і 8 000 на Московській області.

Але слід чітко дотриматися ряд обов'язкових вимог:

  • переїжджаючи через кордон нашої країни обов'язково чітко вказувати в міграційній карті, що основна причина вашого в'їзду в Росію - бажання працювати;
  • з реєстрацією (міграційний облік) за місцем перебування слід укластися в тижневий термін;
  • обов'язково здати аналізи в закладі охорони здоров'я, щоб мати на руках кваліфіковане письмовий доказ того, що вірусом ВІЛ не заражений, і завізований висновок медичного центру про фізіологічний стан особи, яка проживає в нашій країні, не будучи її громадянином;
  • оформити поліс ДМС Добровільного медичного страхування за програмою Мігрант;
  • успішно пройти випробування на володіння російською мовою, а також знання історії нашої держави і основи законодавства РФ, після чого обзавестися документом, який підтверджує успішне проходження випробувань. У всіх бажаючих є можливість виконати тести в приміщенні міграційного центру (після прибуття), або виконати завдання заздалегідь.

З оформленням документів слід укластися в термін до 30 днів, рахуючи з моменту перетину державного кордону. За встановленими правилами весь процес займає від 5 до 7 днів.

Отриманий патент на роботу законодавчо дійсний рівно рік, протягом якого його можна досить просто продовжувати, своєчасно перераховуючи податковий збір. Після року документ доведеться переоформити. Але перш доведеться оновити пакет документів, потрібних для переоформлення, і надати паперу в відділення МС.

Термін дії документа - 1 рік.

вартість

  • від 2900 рублів в Москві.
  • від 8000 рублів в Московській області.

Ця сума включає в себе оформлення таких послуг:

  • поліс ДМС, обов'язковий для всіх громадян і не-громадян Росії, добровільне медичне страхування за програмою «Мігрант-4», 2 довідки про повне медичне обстеження і здоров'я приїжджого, (обов'язково особиста присутність на всіх етапах реального проходження комісій)
  • сертифікат, що підтверджує знання іноземним громадянином основ російської мови, законів РФ, а також історії російської держави, (обов'язково особиста присутність на всіх етапах реальної здачі іспитів)
  • обов'язковий платіж ПДФО в розмірі 4000 рублів,
  • трансфер клієнта для оформлення всіх документів,
  • можливість подальшого продовження патенту на роботу через рік.

Питання з історії Росії на іспиті дивіться тут - / Info / vopros-po-istorii-na-ekzameny-na-patent /

держмито

З січня 2015 року визначена сума державного податку на доходи фізичних осіб, що оформили патент на роботу (держмито), в розмірі чотирьох тисяч рублів для Москви. Грошовий еквівалент даного податку різниться відповідно до економічним станом регіону, в якому він відраховується. Тому перед сплатою слід уточнити суму. Сплатити мито можна як за місяць, так і відразу за рік, але не більше, тому як сам документ є дійсним 12 місяців. При щомісячному внесення податку важливо пам'ятати: оплачувати кожен наступний місяць слід як мінімум за два дні до дати видачі патенту. Можна заплатити раніше, але навіть один день пізніше встановленого терміну буде означати прострочення.

У вартість самого патенту сума держмита не входить.
Оформлення документів проводиться тільки при наявності свіжої міграційної карти (по ній в'їзд в країну був здійснений не далі, ніж 2 тижні тому). Звернувшись в нашу службу за допомогою пізніше встановленого терміну, ви можете розраховувати, що фахівці все ж підготують необхідні документи. Однак перед тим, як надати готовий пакет в Федеральну міграційну службу, доведеться виїхати з країни і в'їхати назад або погодитися з виплатою десятитисячного штрафу.

ФМС приймає документи протягом 30 календарних днів від дати перетину кордону РФ.

Документи для роботи в Москві громадянам СНД

Ви можете займатися оформленням патенту на роботу своїми силами. У цьому випадку компанія НІКА може допомогти Вам у підготовці необхідних документів, а подавати їх у ФМС і отримувати патент Ви будете самостійно. Тоді в вартість послуг увійде:

  • поліс ДМС;
  • нотаріально завірений переклад паспорта;
  • результати аналізів і сертифікат на ВІЛ (обов'язково особиста присутність на всіх етапах реального проходження медкомісії);
Перший етап

- візит в нашу компанію. Для цього при собі потрібно мати такі документи:

  • паспорт громадянина СНД або закордонний паспорт (документ, на підставі якого ви перетнули кордон РФ),
  • заповнену міграційну карту, в якій буде чітко вказана мета візиту - робота в РФ),
  • документ про тимчасову реєстрацію,
  • фотографії формату 3 * 4 в кількості 2 штук, видрукувані на матовому папері.

Допомога в оформленні

  • Супровід ФМС + особистий менеджер
  • Комфортабельний трансфер (2 візиту)
  • перевірка документів і юр. консультації

оформлення

Всі документи, подані в належному вигляді, будуть оформлені нашим фахівцем.
На другому етапі відбувається безпосередньо отримання документа в службі ФМС.
Для цього вам слід прибути до відділення ФМС, пройти просту процедуру дактилоскопії (зняти відбитки пальців). На підставі вашого паспорта і тимчасової реєстрації, вам особисто в руки видадуть документ.

Здати іспит на російську мову з обов'язковим особистою присутністю на всіх етапах реальної здачі - /sert/ekzamen-dlya-patenta-na-rabotu.php

Категорії іноземців без іспитів

Беручи до уваги статтю 15.1. Федерального Закону «Про правове становище іноземних громадян», деяким категоріям осіб немає потреби підтверджувати своє володіння російською мовою в достатній мірі. А також доводити наявність знань щодо історії та основ законодавства нашої держави. Дані аспекти не враховуються при прийнятті заяви на одержання дозволу на тимчасове проживання або дозвіл на проживання. До зазначеним категоріям осіб відносяться іноземці

  • визнані недієздатними або обмежені у власній дієздатності;
  • молодше вісімнадцяти років;
  • чоловіки старшого віку (після 65 років);
  • жінки старшого віку (після 60 років);
  • скористалися Державною програмою з надання можливої ​​участі співвітчизникам, які живуть за кордоном, і бажаючим змінити місце проживання на територію. А також переселяються з ними членам їх сімей;
  • професіонали високої кваліфікації, а також їх сім'ї, які бажають за заявою отримати посвідку на проживання;
  • володіють документом про освіту державного зразка (рівень не нижче основної загальної), який був виданий відповідним установою на території держави, що входила до складу СРСР до 1.09.1991 року;
  • володіють документом про освіту або отриманої кваліфікації, які б благополучне проходження державної підсумкової атестації на просторах Російської Федерації з 1.09.1991 року.

Нашу адресу

НІКА
Адреса: Москва, Лобанова, д. 8, під. 2, оф. 206
Телефон: +7 499 283-60-43
Електронна пошта: [email protected]

Читайте також:


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online