Паспорт РФ нового зразка 2019 року: як виглядає

  1. терміни заміни
  2. Кому вже видають
  3. Основні відомості
  4. Як виглядає
  5. Як отримати

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Впровадження нових технологій в усі сфери нашого життя не оминуло увагою і таку її важливу частину, як документи, що засвідчують особу. І звичні нам паперові паспорти зовсім скоро стануть надбанням історії. На території Федерації з 2015 року почали видавати паспорт РФ нового зразка, який відповідає всім останнім сучасним вимогам технологічного прогресу.

На території Федерації з 2015 року почали видавати паспорт РФ нового зразка, який відповідає всім останнім сучасним вимогам технологічного прогресу

терміни заміни

Програма з обміну паперових документів на електронні розпочалася 1 січня 2015 року. Протягом 12 місяців в ній брали участь чотири російські регіони - Ростовська область, Крим і Севастополь, Краснодарський край.

Починаючи з 1 січня 2016 року, впровадження паспортної програми починається повсюдно. Це, однак, не означає, що потрібно відразу ж збирати документи і відправлятися в міграційну службу. Процес обміну посвідчень особи внутрішнього користування розрахований на 10 років. Це означає, що всі жителі РФ повинні будуть до 2025 року отримати нові документи, оскільки старі з цієї дати будуть вважатися недійсними.

Кому вже видають

В першу чергу обзавестися новеньким документом зможуть всі ті, хто отримує паспорт вперше, тобто після досягнення 14 років. Разом з ними обміняти посвідчення зможуть особи, які подають заяву на заміну паспорта по одній з наступних причин:

  • досягнення віку 20 і 45 років;
  • втрата документа;
  • виявлення помилки в ньому;
  • зміна особистої інформації;
  • зміна зовнішності в результаті пластичної хірургії;
  • зміна статі.

Це означає, що, подаючи документи на видачу нового бланка, громадяни за замовчуванням отримають паспорт-електронну карту.

Основні відомості

Для початку необхідно позначити, чим же відрізняється паспорт нового зразка від старого. Крім зовнішніх ознак, про які ми розповімо трохи нижче, основна відмінність полягає в способі зберігання інформації в електронному документі.

Нове покоління посвідчень особи можна буде використовувати для реалізації таких завдань в онлайні:

  • відкривати банківські рахунки;
  • голосувати на виборах;
  • подавати прохання до суду;
  • здійснювати електронні платежі;
  • завіряти документи у нотаріуса;
  • реєструвати підприємство;
  • здійснювати електронні угоди.

Як виглядає

Зовнішній вигляд документа буде нагадувати звичайну банківську карту, яка покрита ламінуванням, і містить в собі електронний чіп; на ньому, крім особистої інформації, будуть розміщуватися відомості про всі інші документах власника - ІПН, водійські права, СНІЛС, свідоцтво про шлюб і про народження дітей, медстраховка.

Обов'язковими стануть і відбитки пальців, які також будуть заноситися на карту. В цілому можна сказати, що електронний паспорт замінить собою всі інші документи.

На лицьову сторону карти буде занесена інформація такого порядку:

  • фото;
  • ПІБ;
  • підлога;
  • місце, дата народження;
  • дата видачі та закінчення терміну дії;
  • порядковий номер документа.

На зворотному боці електронного носія буде позначений орган, який його видав, нанесена підпис власника і відомості про інших документах.

Як отримати

Важливим залишається питання, як отримати паспорт нового зразка. Відомством, яке буде уповноважене забезпечити всіх російських громадян новим видом документа, є ГУВМ МВС (раніше ФМС). Для оформлення необхідно написати заяву особисто у відділенні за місцем вашої прописки, тимчасової реєстрації або місцезнаходження, або подати електронну прохання на.

Зверніть увагу, що нове посвідчення видається строком на 10 років, після чого його доведеться знову міняти. При цьому обміну підлягатимуть і ті карти, власники яких змінили особисті дані або зовнішність, або просто їх втратили.

Термін отримання нового документа буде, як і раніше, залежатиме від місця подачі заяви, - якщо за місцем прописки - то 10 днів, якщо в іншому регіоні - тоді 2 місяці.

Говорити про державне мито поки можна в колишньому розмірі - 300 рублів. Але, швидше за все, найближчим часом вона зміниться, оскільки процедура виготовлення карти більш витратна і складна, ніж у звичайного паперового посвідчення.

Документи на паспорт РФ нового зразка були затверджені такі:

  1. Заява.
  2. Документи, відомості про яких заносяться на електронний чіп.
  3. Внутрішній російський паспорт.
  4. Квитанція про сплату мита.

Важливо відзначити, що фото в пакет документів більше цього не обов'язково вмикати, оскільки знімок буде виготовлятися безпосередньо співробітником міграційної служби в той момент, коли ви будете подавати заяву.

Як стверджують фахівці, нове покоління особистих посвідчень допоможе уникнути підробок і значно полегшить проходження багатьох процедур, які на сьогоднішній день вже повністю комп'ютеризовані.

Пластиковий паспорт РФ: плюси і мінуси: відео

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online