Як отримати робочу візу в Ізраїль для росіян

  1. В1 - робоча віза
  2. Про процедуру отримання
  3. Обмеження при отриманні робочої візи
  4. Якщо віза прострочена
  5. Віза в Ізраїль в якості постійного місця проживання або статусу біженця
  6. Шлюб з ізраїльтянином
  7. За статусом біженця

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ізраїль став досить поширеним напрямком серед російських громадян, які шукають хорошу роботу. Від багатьох можна почути сьогодні: «Шукаю роботу в Ізраїлі». Це держава давно ввело безвізовий режим для наших співвітчизників, але без робочої візи сподіватися на роботу в Ізраїлі або заняття комерційною діяльністю неможливо. Тому що законодавство цієї держави заборонило туристів приймати на роботу. Тільки робоча віза в Ізраїль для росіян дозволить легально працевлаштуватися. Трудовими емігрантами в цій країні стали багато вихідців з Росії.

безвізовий режим

Непросто виявитися працюючим тут. Ринок праці диктує свої умови. Якщо ви - висококваліфікований фахівець в області IT-технологій, будівництва або іншої сфери, знаєте англійську мову і шукаєте роботу за фахом, проблем з трудовою візою в Ізраїль виникнути не повинно.

Для фахівця подібного рівня термін її - рік. МВС країни має право прийняти рішення по її продовження, максимум до 5 років. Візове дозвіл видають і на короткий термін - до місяця.

Затребуваними виявляються також працівники низькооплачуваних професій. Можна влаштуватися в ізраїльські сім'ї, щоб доглядати за людьми похилого віку, хворими, дітьми або вести домашнє господарство. Це такий же офіційний заробіток, як і будь-який інший. Працюючи за соціальною програмою, ви забезпечуються безкоштовною страховкою, оплачуваних лікарняних, відпусткою і вихідними днями, можна подумати і про переїзді в Ізраїль .

Увага! Власні правила перебування в країні, певна процедура перевірки - для будь-якого виду роботи.

В1 - робоча віза

Кожен, кого цікавить, як отримати робочу візу в Ізраїль, повинен знати, що подібний документ на території цієї країни отримати не вдасться. Оформленням його займаються тільки посольства, і видають спеціально для працевлаштування, а також діячам культури на час гастролей.

У цій справі є деякі вимоги:

  1. Право прийому на роботу громадян іноземних держав є тільки у роботодавців, що володіють відповідною дійсної ліцензією.
  2. Іноземцю дозволено працювати лише в «дозволених областях» - далеко від регіонів конфліктів. Виключається можливість заміни одного регіону в інший.

Про процедуру отримання

Щоб оформити робочу візу і почати трудову діяльність в Ізраїлі, доведеться пройти непростий шлях. Все починається зі звернення до послуг агентства з працевлаштування, щоб шукати і розглядати запропоновані варіанти. Щоб займатися ввезенням іноземної робочої сили, агентство повинне мати відповідну ліцензію. Переконайтеся, що звертаєтеся до перевіреної фірмі.

Коли вибір зроблений, справа за роботодавцем. Він робить перший крок - заявка на запрошення іноземця на роботу в Ізраїлі подається в МВС (Місрад Алнім).

А з нею копія контракту, відомості:

  • про працівника - його посада і зарплата, копія закордонного паспорта з піврічним терміном дії;
  • про самому роботодавця - наявність ліцензії на право прийому на роботу іноземців;

а також зобов'язання роботодавця забезпечити медичне страхування співробітника.

МВС, як чільний дозвільний орган, наведе про претендента на роботу в Ізраїлі довідки: чи видавалася йому раніше робоча віза і скільки разів, чи був він депортований, помічений чи в порушенні законодавства країни. Воно визначить термін дії візового сертифіката і можливості з продовження.

З отриманням цього документа і видачею міністерством для консульства відповідного розпорядження можливе оформлення робочої візи до Ізраїлю категорії В1.

У заявника є 30 днів, щоб приступити до процесу отримання дозволу.

З цієї цілю він надає в посольство документи:

  • довідку про відсутність судимості. Відповідно до регламенту МВС Росії, вона видається протягом 30-ти днів. Ще три робочих дня виділяється на запевнення її апостилем - вартість послуги 1500 рублів (на порталі держпослуг можна уточнити);
  • квитанцію про оплату 47 $ (комісійний збір);
  • результати медичного дослідження в російських клініках, включаючи негативні проби на СНІД, туберкульоз та гепатит. Список лікувальних установ спеціально визначений представництвом Ізраїлю;
  • інформація про проходження дактилоскопічної процедури. Останнім часом це стало обов'язковою умовою;
  • фотографії 5х5 з урахуванням вимог ізраїльської сторони до фото паспортного формату: білий фон, дозвіл в 300 пікселів, глибина кольору в 24 біти і т. п. - 2 шт.

Залишиться лише пройти співбесіду. Якщо у консула немає питань, з оформленням робочої візи в Ізраїль укладетеся в 1 день.

Але йому можуть знадобитися для остаточного рішення додатково:

  • характеристика з останнього місця роботи;
  • свідоцтво про народження;
  • пенсійне посвідчення;
  • довідка про психічне здоров'я;
  • оцінка вартості майна.

Саме для подібних випадків передбачений місячний термін дії для вирішення МВС.

Зверніть увагу! При в'їзді в країну на прикордонному контролі вправі зажадати паперу, які ви подавали в Посольство. Майте їх при собі.

З отриманням дозволу на роботу проблема зайнятості для вас в цій країні вирішена.

Важливо! Якщо іноземний громадянин змінить роботодавця, віза припиняє дію. Про дозвіл для вас повинен подбати новий роботодавець.

Сьогодні за відкриття однієї робочої візи російські громадяни заплатять 48 $. Але краще дізнаватися, скільки коштує цей дозвільний документ на сайті посольства. Тарифи можуть змінюватися.

Обмеження при отриманні робочої візи

Працевлаштування в Ізраїлі має деякі застереження.

Існують категорії громадян в Росії, яким віза В1 не призначена:

  1. Якщо подружжя, батьки або діти проживають в Землі Обітованої (це не відноситься до братів і сестер).
  2. Якщо працює вже один член сім'ї.
  3. Якщо заявнику менше 23 і більше 55 років.

Важливо! Складно отримати візу на роботу в Ізраїлі за своєю спеціальністю. Ретельна перевірка проводиться Місрад Апнім, щоб переконатися в реальній потребі держави в подібному фахівця.

Якщо віза прострочена

Якщо відмітка про це не з'явиться в паспорті, то в базі порушення буде зафіксовано. Це загрожує проблемами в майбутньому.

За недотримання законодавства, в тому числі імміграційного, застосовуються каральні заходи - депортація, і в'їзд в Ізраїль буде закритий для вас на 10 років.

Віза в Ізраїль в якості постійного місця проживання або статусу біженця

На роботу в Ізраїль можна виїхати за візою А5. Як оформити?

Робиться це міграційним адвокатом, а причини того:

  1. Вступ до шлюбу ізраїльських громадян з іноземцями.
  2. Статус біженця.

Шлюб з ізраїльтянином

Шлюб з ізраїльтянином

Офіційно оформлені подружні стосунки дають право росіянину на отримання візового дозволу.

  1. Доведеться зібрати комплект з багатьох документів:
  • довідка про відсутність судимостей. Якщо прізвище змінювалася - на кожну;
  • посвідчення особи (теудат зеут) чоловіка з Ізраїлю;
  • закордонний паспорт з дворічним запасом (копія);
  • свідоцтво про народження громадянина РФ;
  • свідоцтво про шлюб;
  • заяву про знайомство з додатком спільних фотографій та свідчень осіб, знайомих з парою особисто;
  • відомості про досвадебная сімейний стан (свідоцтво про смерть або розлучення);
  • документальне підтвердження доходів запрошуючої сторони за три місяці.

До оригіналам повинні бути додані копії. Кожна папір вимагає запевнення (апостиль або посольську друк).

  1. Все це пересилається на ізраїльську сторону, щоб представити чоловіком (дружиною) в Місрад Алнім із заявою про запрошення чоловіка (дружини) з російської сторони. Вартість процедури 920 шекелів плюс ціна внеску за візу в сумі 90 шекелів. Розглядається заява до 45 днів.
  2. Чоловік, після прийняття позитивного рішення, направляється в консульство для отримання піврічного робочої візи в Ізраїль. Не потрібно платити консульський збір.

Якщо віза отримана так, то через півроку подружжя чекає співбесіда, після якого іноземцю оформляється ВНЖ на рік.

За статусом біженця

Заявка - поточний статус від 6 місяців, буде знаходитися на розгляді. У цей період ніяка допомога і гуманітарна допомога від держави видаватися не будуть. Але надається право легально працевлаштуватися, для самозабезпечення потрібними продуктами харчування.

Важливо! А5 дозволяє мати роботу, і в цьому сенсі отримати її - майже те ж, що і зробити робочу візу. Неодмінна умова - вами займається «власний» міграційний адвокат.

Неодмінна умова - вами займається «власний» міграційний адвокат

Ця країна позиціонує себе, як куточок стабільності і благополуччя. Тут доброзичливі люди, приємний клімат, незліченну кількість історичних цінностей. Ви хочете працювати в цій Святій Землі? Отримуйте робочу візу і приступайте до пошуку роботи. А якщо немає, подумайте про робочою візою до Туреччини .

5. Як оформити?
Ви хочете працювати в цій Святій Землі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online