Як отримати і оформити ВНЖ (вид на проживання) в Узбекистані в 2019 році

  1. В'їзд на територію країни
  2. Як самостійно отримати ВНЖ
  3. Документи для оформлення ВНЖ
  4. Терміни розгляду заяви та вартість консульського збору
  5. Продовження посвідки на проживання
  6. Права і можливості громадян, які оформили ВНЖ
  7. Можливість оформлення громадянства
  8. пенсія

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Узбекистан - це одна з найбільш розвинених країн серед колишніх республік СРСР . Тут дуже шанують традиції і доброзичливий, гостинний народ. Переїзд до цієї держави передбачає спокійну і комфортне життя. Але для переїзду обов'язково потрібна в'їзна віза, а після потрібно буде отримати дозвіл на проживання цієї країни.

В'їзд на територію країни

Росія і Узбекистан уклали угоду, за якою переміщення і знаходження в країні не потребує оформлення візи та інших документів.

Якщо громадянин РФ захоче приїхати до даної держави з метою придбання нерухомості або земельної ділянки, то писати заяву і отримувати додаткові дозволи також не буде потрібно.

Єдине, що обов'язково потрібно зробити - заповнити на митниці деклараційні папір на в'їзді в країну і також на виїзді з неї.

Для того щоб проживати на території держави легально, необхідно по приїзду зареєструватися за місцем проживання. Для іноземців, які проживають в готелі, передбачений спеціальний готельний талон.

Як самостійно отримати ВНЖ

Для того щоб проживати в Узбекистані всім іноземним громадянам в 2019 році, потрібно отримати посвідку на проживання. А також такий дозвіл потрібно тим, хто є уродженцем республіки, але після розпаду СРСР втратив громадянство і на даний момент не належить до числа громадян будь-якої країн. Крім того посвідку на проживання потрібен колишнім громадянам Узбекистану, які відмовилися від громадянства країни добровільно, відповідно до закону і тим, хто з якихось причин втратив його.

Крім того посвідку на проживання потрібен колишнім громадянам Узбекистану, які відмовилися від громадянства країни добровільно, відповідно до закону і тим, хто з якихось причин втратив його

Приклад ВНЖ в Узбекистані

Наявність у іноземного громадянина узбецького ВНЖ підтверджує легальність його перебування на території держави. Особливо він важливий для тих приїжджих іноземців, які не мають доказів, свою приналежність до якої-небудь іншої держави, дозвіл на проживання в Узбекистані визначає їх правовий статус.

Особи, які не мають громадянства, повинні подати заяву та отримати дозвіл на проживання в Узбекистані відразу, як їм виповниться 16 років. Всім іншим громадянам інших держав подати заяву та документи на ВНЖ потрібно відразу по приїзду в країну, якщо вони мають намір проживати тут більше двох місяців.

Термін дії узбецького ВНЖ становить 5 років. Якщо іноземний громадянин старше 60 років, то документ видається безстроково.

Документи для оформлення ВНЖ

Документи для оформлення ВНЖ

Для того щоб отримати посвідку на проживання цієї країни, необхідно надати до відділення ОВС (за місцем знаходження іноземного громадянина і його проживання в Узбекистані), заява (бланк якого нададуть за місцем звернення разом із зразком заповнення), а також додаткові документи:

  • якщо дозволу оформляється вперше, то буде потрібно свідоцтво про народження;
  • паспорт своєї країни і закордонний паспорт;
  • якщо вид на проживання оформлявся раніше і потрібно його продовжити, то він теж пред'являється.
  • п'ять кольорових фото, в форматі 3,5х4,5.
  • обов'язково потрібна медична довідка з усіма аналізами, в тому числі на ВІЛ і гепатит;
  • довідка з місця постійного проживання на території Узбекистану, з вказівками даних на всіх членів сім'ї іноземного громадянина.
  • документи, що підтверджують приналежність громадянину до будь-якої країні (якщо особи без громадянства, то природно, такі папери не потрібні).
  • якщо приїжджий є уродженцем Узбекистану, то потрібно довести цей факт, надавши відповідні документи, що підтверджують факт спорідненості з громадянами країни.
  • якщо іноземець перебуває в законному шлюбі, то потрібне свідоцтво про його укладення.

Терміни розгляду заяви та вартість консульського збору

Заява подається на ім'я узбецького президента, в ньому вказують причину приїзду в країну і мотиви для видачі іноземцю ВНЖ. Також потрібно буде заплатити консульський збір, який складе близько 40 доларів. Заява розглядається протягом двох тижнів, а оформлення займає до одного року.

Після закінчення якого видається бланк з фотографією одержувача, захисними печатками і голограмами. Для іноземного громадянина в документі 16 сторінок, а для осіб, які не мають громадянства, - 10. У документі міститься інформація про термін дії дозволу, підстави для видачі, мета приїзду, інформація про сімейний стан і дітей та інше. Іноді в цьому документі проставляються відомості про резус-факторі і групі крові власника.

Продовження посвідки на проживання

Продовжувати документ можна до п'яти разів, після чого необхідно здати його і отримати новий. Крім цього вид на проживання підлягає переоформленню в разі, якщо будуть виявлені неточності при його заповненні, закінчаться чисті сторінки для особливих відміток, зміниться прізвище, ім'я, по батькові або громадянство власника або документ прийде в непридатність.

У всіх перерахованих вище випадках слід звернутися в ОВС за місцем проживання не пізніше, ніж за 10 днів до моменту закінчення терміну дії ВНЖ.

Права і можливості громадян, які оформили ВНЖ

Узбекистан не вважається найпопулярнішою країною для мігрантів, тому оформлення документів тут відбувається трохи простіше, ніж в країнах ЄС. Для пенсіонерів, які оформили дозволи, передбачена пенсія. Всі громадяни можуть купувати нерухомість в країні і займатися бізнесом, а також знайти роботу в Узбекистані .

Громадянин іншої держави після оформлення дозволу має всі права, що і корінні громадяни, крім виборчого.

Можливість оформлення громадянства

Через п'ять років постійного проживання на території з'явиться можливість отримання громадянства Узбекистану . Але для цього необхідно дотримуватися правил перебування на території країни, встановлені місцевим законодавством.

пенсія

Якщо іноземному громадянину, який переїхав до Узбекистану, потрібна пенсія, то слід звернутися за нею відразу після отримання місцевого ВНЖ.

нараховується пенсія в Узбекистані тільки з того моменту, коли громадянин за неї звернувся. Іноземним іммігрантам пенсія нараховується так само, як і громадянам Узбекистану. Чи не потрібно було пенсія тим, у кого немає стажу роботи, а також всім їхнім сім'ям. В такому випадку з питань соціального забезпечення потрібно звернутися в кабінет міністерства.

В такому випадку з питань соціального забезпечення потрібно звернутися в кабінет міністерства

Узбекистан - це прекрасна сонячна країна, в якій багато кому хотілося б побувати. А так як з країнами СНД республіка підтримує тісний зв'язок, то багато іноземців, скориставшись безвізовим режимом, переїжджають в країну і відкривають тут свій бізнес, що стає непоганим стартом для успішного життя.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online