Як оформити запрошення в Білорусь в 2019 році

  1. види запрошень
  2. Гість на недовгий термін
  3. Довгостроковий гість
  4. Які дані про іноземця потрібно знати
  5. Найбільш поширені причини відмов
  6. Які документи повинен надати запрошений в посольство
  7. Візова підтримка

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо ви громадянин Республіки Білорусь, який бажає запросити в гості іноземця, велика ймовірність того, що вам доведеться оформляти для свого друга або родича запрошення, яке дозволить йому зробити в'їзну візу в вашу країну.

Якщо ви громадянин Республіки Білорусь, який бажає запросити в гості іноземця, велика ймовірність того, що вам доведеться оформляти для свого друга або родича запрошення, яке дозволить йому зробити в'їзну візу в вашу країну

Запрошувати потрібно не всіх. З деякими країнами Білорусь підписала угоду про безвізовий режим . За закордонним паспортом на територію країни можуть проїхати громадяни більшості країн колись входили до СРСР. За винятком Балтійських держав і Туркменістану. Ізраїльтяни і венесуельці можуть приїхати до вас на 90 днів.

Тридцятиденний дозвіл на перебування отримують громадяни Куби , Катару, Туреччини , Сербії і Еквадору. Спрощені правила в'їзду (тільки запрошення) для жителів Чорногорії та Македонії. Якщо чекаєте гостей з-за кордону, дізнайтеся, які правила в'їзду для громадян їхньої країни. Можливо, на той момент відпаде необхідність в оформленні запрошення.

види запрошень

Гості Республіки Білорусь в'їжджають в країну з різними цілями. У зв'язку з цим передбачено два види віз:

  1. Короткострокові (C);
  2. Довгострокові (D).

Від виду візи залежить вид запрошення. Для того щоб запросити гостя на термін понад дев'яносто днів, необхідно надати додаткові документи.

Для того щоб запросити гостя на термін понад дев'яносто днів, необхідно надати додаткові документи

Приклад заповненої візової анкети

В обох випадках заявник, тобто ви, повинен отримати бланк спеціальної анкети і заповнити його.

Гість на недовгий термін

Якщо ваш гість має намір писати заяву на короткострокову візу, вам необхідно буде для оформлення запрошення подати такі документи:

  • заяву, заповнену за спеціальною формою;
  • паспорт;
  • документи, які послужать доказом того, що ви в змозі утримувати свого іноземного гостя протягом його перебування на території країни, забезпечите його дахом над головою і, в разі його депортації, візьмете на себе всі витрати;
  • Квитанцію про оплату. Сума залежить від терміновості оформлення документа. Запрошення робиться 10 днів. За вашою заявою його можуть зробити за 5 днів. Терміновість обходиться в півтора рази дорожче.

Довгостроковий гість

Якщо ваш гість має намір затриматися в Республіці більше 90 днів, ви повинні будете подати такі документи:

  • заяву (форму отримаєте за місцем звернення);
  • паспорт;
  • підтвердження фінансової спроможності та здатності утримувати іноземця, якщо знадобиться, протягом всього терміну його перебування на території Білорусі;
  • Документи, які підтвердять необхідність тривалого перебування. На цій посаді можуть виступати: свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження, про усиновлення і т. Д.);
  • квитанцію про оплату.

Вартість запрошення для довгострокового перебування буде в п'ять разів вище аналогічного документа, що дає право оформляти короткострокову візу.

Вартість запрошення для довгострокового перебування буде в п'ять разів вище аналогічного документа, що дає право оформляти короткострокову візу

Зразок запрошення від громадянина Республіки Білорусь

Запрошення для візи типу D видаються тільки близьким родичам. Необхідно надавати нотаріально завірені копії документів, що підтверджують родинні стосунки. Довгострокові візи видаються на один рік.

Для того щоб зробити запрошення іноземцю, необхідно звертатися за місцем проживання до відділу по громадянству і міграції, абревіатура ОГіМ.

Які дані про іноземця потрібно знати

Щоб зробити запрошення, потрібно заповнити спеціальну анкету, в яку потрібно внести точні дані про запрошує. це:

  • прізвище та ім'я (будьте уважні, ці дані вписуються точно так же, як в закордонному паспорті громадянина);
  • дата народження;
  • де народився;
  • де на даний час працює;
  • в якій посаді;
  • номер паспорта;
  • адреса.

Вся вноситься в анкету інформація повинна буквено відповідати реальним даним. Кожна буква буде звірятися при оформленні візи. Ваша помилка може стати причиною відмови.

Отримати запрошення для іноземного гостя можуть не тільки громадяни Республіки, а й громадяни інших держав, які легально проживають в країні і так звані особи без громадянства.

Крім даних про запрошують, в заяві вказується тип передбачуваної візи, термін, на який планує приїхати гість, з якими цілями він їде. Ви повинні вказати також адресу, за якою він буде проживати. Вписуються дані і про власну персону.

Згідно з наданим заявою та іншими документами, оформляється запрошення, яке ви повинні будете переслати своєму другові або родичеві, щоб він почав оформлення візи.

Найбільш поширені причини відмов

Республіка Білорусь не відноситься до числа найбільш претензійних країн в плані пропуску гостей на свою територію. Однак відмови у в'їзді все ж трапляються.

Найчастіше відмови отримують громадяни, які були засуджені в Білорусі або інших країнах. Якщо мова йде про правопорушення, скоєних за межами країни, враховуються тільки ті, які вважаються злочином за білоруським законодавством. Відмова отримають ті, чия судимість на момент звернення не погашена або не знята.

Довідка про несудимість

Якщо запрошений вже притягувався в Республіці до адміністративної відповідальності, і вона на даний момент все ще в силі, він також не отримає дозвіл на повторне відвідування країни.

Мало шансів приїхати до вас у того, кому за будь-які порушення було наказано сплатити штраф, але він його не сплатив.

Чи не впускають в країну і тих, хто, на думку влади, може підставляти загрозу безпеці громадянам країни. Відмовлять людям, яких підозрюють в тому, що вони в зазначений термін не покинуть межі держави. Якщо ваш гість оголошений в країні persona non grata, йому також шлях до Республіки Білорусь заборонений.

Причиною відмови можуть послужити дані про те, що іноземець помічений в екстремістській діяльності, займався контрабандою, підозрюється в терористичній діяльності і т. Д.

Ще одним приводом для відмови може бути наявність у запрошуваного захворювань, які можуть становити загрозу для громадян держави.

Які документи повинен надати запрошений в посольство

Отримавши запрошення від вас, запрошений повинен зібрати необхідний пакет документів і звернутися в представництво Білорусі в своїй країні. У перелік необхідних документів для оформлення візи входять:

  • Анкета. Передбачена спеціальна форма. Найкраще попередньо завантажити зразок і вивчити правила заповнення;
  • Фотографія розміром 35х45 мм (один примірник). Фото повинно бути зроблено на світлому тлі анфас. Дуже чітке. Не менш 70% простору повинне займати обличчя;
  • Закордонний паспорт або його аналог. Обов'язково має існувати не менше двох вільних сторінок для віз. Документ повинен мати термін, який перевищує термін перебування гостя на території Республіки і перевершує його не менше ніж на три місяці. Для громадян Росії закордонний паспорт в Білорусь не вимагається;
  • Медична страховка;
  • Документи візової підтримки. У цій ролі виступає все, що вказує на мету візиту. Наприклад, участь в змаганнях або якихось культурних або наукових заходах і т. Д .;
  • Квитанція про оплату збору.

;   Квитанція про оплату збору

У деяких випадках можуть зажадати і інші документи, про що заявнику буде додатково повідомлено в посольстві.

Візова підтримка

Запрошення нарівні з клопотаннями, є одним з варіантів візової підтримки, за допомогою яких буде простіше зробити візу в Білорусь . Крім запрошень від приватних осіб, нерідко оформляються запрошення на навчання. З їх допомогою можна зробити одноразову, дворазову і багаторазову візу.

Щоб отримати всі необхідні відомості можна попередньо звернутися за місцем проживання в ОГіМ. Там же можна продовжити термін перебування вашого гостя в країні.

Білорусь гостинна країна. Люди, які не становлять загрози для її громадян, будуть прийняті радо і зможуть перебувати на її території (при оформленні відповідних документів) стільки, скільки їм потрібно. Як правило, бажаючим приїхати, не відмовляють в їх прохання.

Хочете запросити друзів або рідних з-за кордону? Відправляйтеся в ОГіМ і починайте оформляти запрошення.

Хочете запросити друзів або рідних з-за кордону?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online