На кордоні хмари ходять похмуро: Жителям сусідній з Росією Сумської області наказано затягнути паски

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Суми - Київ, Грудень 29 (Навігатор, Олександр Кугук) - Судячи з усього, найближчим часом нові київська влада зроблять чергову спробу схилити керівництво МВФ прийняти рішення про прискорене надання Україні першого кредитного траншу

Суми - Київ, Грудень 29 (Навігатор, Олександр Кугук) - Судячи з усього, найближчим часом нові київська влада зроблять чергову спробу схилити керівництво МВФ прийняти рішення про прискорене надання Україні першого кредитного траншу. Як очікується, його сума коливається розмірі 3 млрд доларів. Перше надходження коштів очікується в початковій декаді травня. За повідомленнями українських ЗМІ, загальний обсяг так званої фінансової допомоги від міжнародних кредиторів може досягти 16 млрд. 800 млн доларів. Правда, конкретний період отримання грошових ресурсів від МВФ поки остаточно не оголошений.

Кредит МВФ - головна надія Олександра Турчинова і Арсенія Яценюка, які відкрито говорять про те, що державна скарбниця порожня. Ситуацію посилює конфлікт з Росією, який ударив по економіці східних областей України.

Підпишіться на новини «Навігатор - Київ» в Facebook або Вконтакте

Так, на Сумщині, що межує з РФ, всерйоз стурбовані поступальним обвалом поставок на російські ринки, які забезпечували більшу частину збуту місцевого експорту. Під особливий удар поставлені провідні галузі машинобудування та хімічного виробництва. На найбільшому бюджетоутворюючих підприємств області - СНВО імені Фрунзе панують нерайдужні настрою. Увесь квітень машинобудівники працювали в скороченому робочому режимі.

Крім того, на підприємстві витають стійкі чутки про можливу масової втрати робочих місць.

З огляду на явну і прогресуючого погіршення відносин з Росією доларові ін'єкції від міжнародних банкірів сприймаються скоріше як пластир на лоб вмираючого.

В умовах просідання реального сектора економіки альтернативні способи реанімації гривні можуть лише продовжити її сумне становище, запевняють експерти. При цьому американська і європейська банкноти, безсумнівно, і далі продовжать свою переможну ходу. Їх успішний наступ гарантовано, оскільки подальші валютні позики уряду ще більше прив'яжуть економічний (читай, політичний) курс України до примх західних кредиторів. Так що програму і план реформ, судячи з усього, і в майбутньому будуть замовляти саме вони.

До реформ ще далеко, а споживчі ринки регіону вже лихоманить по повній. Вельми відчутно це відбилося на базарних і магазинних цінниках Сумщини. За заявами фахівця обласного управління статистики Людмили Стародубцевої, рекордний ціновий максимум побили овочі і фрукти. У торговельній мережі хворобливе подорожчання пояснюють злетом вартості дизельного палива як наслідок недавнього необачного введення урядом нових акцизних зборів.

Двозначно розводять руками і в Сумському територіальному відділенні Антимонопольного комітету: мовляв, вплинути на ціни не можемо, занадто за останні дні розкручений спекулятивний ринковий механізм.

Сумні справи в економіці краю змусили депутатів терміновим чином скорегувати положення обласної скарбниці. На що відбулася в 23 квітня сесії обласної ради народні обранці з сумом констатували різке зменшення дохідної бюджетної частини. Місцевим вчителям, лікарям і культурним працівникам як мінімум доведеться змиритися з заморожуванням їх мінімальних зарплат на рівні минулого року.

На такому тлі обіцяна валютна підтримка від МВФ, до того ж, дуже розтягнута в часі, - лише чергове пожежне засіб, покликане підлатати крупно зяючі бюджетні діри сьогоднішньої України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online