Масштабна економія: як отримати квартиру від держави

Отримати безкоштовне житло від влади можна, але доведеться запастися терпінням.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Отримати безкоштовне житло від влади можна, але доведеться запастися терпінням

Джерело зображення: Фотобанк Лорі

Будь-який житель столиці мріє про власну квартиру. Гроші на покупку житла є далеко не у кожного, кредити - дороге задоволення , Та й видають їх не всім. Залишається один вихід - спробувати отримати квартиру від держави, як в старі добрі радянські часи. АіФ.ru зібрав шість найбільш реальних способів отримання житла від влади.

1. Стати малозабезпеченим

Незаможні, у яких немає власного житла, можуть претендувати на квартиру від держави. Незаможними вважаються громадяни, чий місячний дохід на кожного члена сім'ї не перевищує прожиткового мінімуму (в Москві - близько 14 тис. Руб.). Однак, крім цього є маса інших вимог, що встановлюються суб'єктами РФ. Так, у людини не повинно бути дорогого майна, яке він міг би вкласти в житло; приміщення, в якому людина проживає на даний момент має бути менше встановленої норми; людина не повинна намір погіршувати своїм житлові умови і т.д.

2. Стати військовим, суддею або рятувальником

За даними видання, військовослужбовцям отримати житло навіть простіше , Ніж малозабезпеченим. Вони встають в окрему чергу Міноборони, до того ж на час очікування їм надається житло за місцем служби на безоплатній основі. Однак тут теж не все так просто: для отримання квартири необхідно прослужити не менше 20 років або 10 років у разі звільнення за пільговими підставах (стан здоров'я, вік і т.д.). Також у власності не повинно бути ніяких інших житлових приміщень. За схожою схемою можуть отримати житло судді, прокурори і рятувальники.

Також зараз діють різні програми для військових, в тому числі іпотечні, коли тягар виплат по кредиту лягає на державу, поки службовець не буде звільнений. Однак суми по ним невеликі , І, як правило, частина вартості доводиться вносити зі своєї кишені.

3. Отримати службове житло

Даний метод схожий з попереднім, але зустрічається набагато рідше. Суть його полягає в приватизації службового житла. Зрадити квартиру у власність може як саме підприємство (що зустрічається зовсім уже й рідко), або житло можна отримати в соцнайму після ліквідації компанії, після чого приватизувати його.

4. Завести багато дітей

Багатодітним сім'ям в нашій країні належить власне житло. При цьому сім'я повинна відповідати одному з критеріїв: бути незаможної, не забезпеченої житлом за нормативами (10 кв. м на людину), проживати в старому або аварійному житлі. Також необхідно прожити в регіоні, де буде отримана квартира, певний час (в кожному регіоні свій) і не погіршувати житлові умови протягом останніх п'яти років (наприклад, продавати наявну квартиру, прописувати родичів і т.д.). У Москві сім'ї з п'ятьма і більше дітьми мають право на отримання тимчасового житла на період очікування.

Також сім'ї за бажанням може бути надана субсидія на покупку житла в розмірі нормативної його вартості. На ділі купити на ці гроші квартиру навряд чи вийде, але якщо додати свої заощадження або витратити субсидію на оплату кредиту , То цілком можна обзавестися власним житлом без величезних витрат.

5. Оселитися в старому житлі

Старе або аварійне житло, яке не підлягає ремонту, рано чи пізно знесуть, а його жителям нададуть нові квартири в тому ж або аналогічному районі. При цьому розраховуватися метраж нового житла буде з розрахунку 18 кв. м на людину.

6. «Обзавестися» хронічним захворюванням

Відповідно до російського законодавства, безкоштовне житло надається людям з важкими хронічними захворюваннями, при якому гостей з ними в одній квартирі неможливо. До таких захворювань належать активні форми туберкульозу, злоякісні новоутворення, психічні розлади з важкими і загострюються проявами, епілепсія, гангрена кінцівок, міопатія, деменція та інші. Звичайно, спеціально страждати подібними захворюваннями ніхто не стане, але дана інформація може допомогти тим, у кого в родині вже є хворі близькі.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online