Свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи

  1. Свідоцтво про реєстрацію юридичної особи (зразок)
  2. Видача свідоцтва про держреєстрацію юрособи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи - це видавалася до 01.01.2017 офіційний папір, що засвідчує факт занесення відомостей про створення юрособи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб (далі по тексту - ЕГРЮЛ). Про те, яким чином воно оформляється і які відомості включає, розповість наша стаття. Свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи - це видавалася до 01

фото:

Свідоцтво про реєстрацію юридичної особи (зразок)

Видача свідоцтва про держреєстрацію юрособи

Свідоцтво про реєстрацію юридичної особи (зразок)

Видача свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи виконувалася після включення в ЕГРЮЛ інформації про створення юрособи (в т. Ч. В порядку реорганізації). Детальніше про реєстр можна дізнатися зі статті Реєстр державної реєстрації юридичних осіб.

Свідоцтво оформлялося на спеціальних бланках, вироблених по уніфікованому зразком, затвердженим наказом ФНС РФ від 13.11.2012 № ММВ-7-6 / 843 @ (далі по тексту - наказ).

З 01.01.2017, відповідно до наказу ФНС РФ від 12.09.2016 №ММВ-7-14 / 481 @ таким документом є лист записи ЕГРЮЛ за формою №Р50007, який раніше також видавався. Лист записи - це документ, розміщений на паперовому носії формату А4 і засвідчений відбитком печатки органу, який його податкового органу. Також цей документ в електронній формі може бути замовлений будь-якою особою через офіційний сайт ФНС РФ.

У листі записи вказується, яка конкретно запис занесена в ЕГРЮЛ, при цьому особисті дані фізичних осіб (наприклад, керівника організації, її засновників) не описує в ньому, т. К. Це інформація, доступ до якої обмежений.

Раніше свідоцтво про держреєстрацію юросіб видавалося також і при інших видах реєстраційних дій (наприклад, при зміні статутних документів або відомостей про юрособу і т. Д.), Потім це було скасовано.

Зразки згаданих документів можна завантажити за посиланням:

Свідоцтво про держреєстрацію - зразок ;

Лист записи ЕГРЮЛ - зразок .

Видача свідоцтва про держреєстрацію юрособи

Видача листа записи ЕГРЮЛ, як і раніше видача свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи проводиться уповноваженим органом виконавчої влади - Федеральною податковою службою РФ (ст. 2 ФЗ «Про держреєстрацію юросіб та ВП» від 08.08.2001 № 129-ФЗ, п. 5.3. 1. постанови Уряду РФ «про затвердження Положення про ФНС» від 30.09.2004 № 506).

Відповідний підрозділ ФНС не пізніше першого робочого дня після закінчення відведеного на держреєстрацію юрособи терміну поправляє заявнику статут і лист записи ЕГРЮЛ в формі електронних документів, підписаних посиленою кваліфікованої електронним підписом. Відправлення здійснюється за адресою електронної пошти юрособи, а також за адресою, вказаною заявником.

При бажанні можуть бути отримані документи на паперовому носії, що підтверджують зміст електронних документів. Залежно від способу передачі документів на держреєстрацію паперові підтвердження можна отримати:

  • у нотаріуса, якщо документи на реєстрацію було подано через нотаріуса,
  • в МФЦ при здачі документів через такий центр,
  • в органі, що реєструє, якщо документи були подані іншими способами (поштою, через портал «держпослуги», здані безпосередньо в регорган).

Отже, форма і зміст листа записи ЕГРЮЛ, як і раніше свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи регламентовано на законодавчому рівні. Оформлення зазначеного документа виробляються органами ФНС РФ.

Автор: RusЮріст

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online