Програма «Молода сім'я» - умови покупки житла в іпотеку, які документи потрібні, чергу

  1. Житлова програма «Молода сім'я»
  2. Умови програми «Молода сім'я»
  3. Термін дії державної програми доступного житла для молодих сімей
  4. Розмір допомоги, що надається сім'ям у 2017 році
  5. Як взяти участь в держпрограмі?
  6. Які документи потрібно підготувати за програмою «Молода сім'я»?
  7. Чи можуть відмовити в житло за програмою? Який термін відповіді?
  8. Причини для відмови в наданні субсидій від держави
  9. Чи змінилися умови з 2016 року по іпотеці?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зміст статті:

Житлова програма «Молода сім'я»

Відповідно до російського законодавства, новоспечені сім'ї (самотні батьки), які потребують квартирі і бажаючі вдосконалити умови проживання, мають право взяти участь у федеральному соціальному проекті «Забезпечення житлом молодих сімей».

В рамках даного проекту здійснюється державна фінансова підтримка. Завдяки цій програмі у багатьох російських сімей з'явилася можливість поліпшити умови проживання і обзавестися власними квадратними метрами. Але, на жаль, не всі можуть взяти участь в проекті - є ряд необхідних умов і обов'язкових вимог. Про це і поговоримо далі.

Умови програми «Молода сім'я»

Умови програми «Молода сім'я»

Державна програма, яка допомагає подружжю і батькам-одинакам придбати житло, одна з найбільш затребуваних у всіх російських регіонах. Однак умови для постановки в чергу до сих пір незрозумілі багатьом.

Увага! У кожному регіоні встановлюються свої правила і умови для тих, хто прийняв рішення взяти участь в Соцпроект «Забезпечення житлом молодих сімей».

Але, не дивлячись на те, що у всіх областях критерії різні, все-таки можна відзначити п'ять загальних і дуже важливих умов для бажаючих отримати квадратні метри за допомогою державної підтримки.

  • вік подружжя
  • І чоловік, і дружина повинні мати паспорт громадянина РФ.
  • Жоден з подружжя не повинен раніше брати участь в інших соціальних програмах.
  • Рівень доходів сімейної пари.
  • Площа квартири (яка повинна бути менше встановлених регіональною владою норм) - не більше 42 м. На двох членів сім'ї. Якщо в приміщенні проживає більше 3-х чоловік, то на кожного з них має припадати не більше 13 м. (В кожній області по-різному).

Цікаво! Розрахункова вартість квартири, будинки (РСЖ) розраховується наступним чином: РСЖ = показники загальної площі житла x вартісної норматив 1 м ?. Останній показник встановлюється регіональними органами.

Отже, суть програми полягає в тому, що держава бере на себе відповідальність за часткову виплату придбаного будинку, квартири. Мінімальний розмір держдопомоги - 30% від вартості житла. Решту суми молода сім'я повинна виплатити своїми силами.

Для того, щоб отримати фінансову підтримку, потрібно мати власний капітал (кредитний позику, материнський капітал), який дає гарантію, що залишився борг буде погашений (див. Використання материнського капіталу на покупку житла ).

Увага! Багато хто вважає, що для постановки на чергу в сім'ї обов'язково повинен бути мінімум одна дитина. Це припущення невірно. Навіть якщо чоловік і жінка ще не встигли обзавестися дітьми, ніщо не завадить їм попросити допомоги у держави для покупки власних квадратних метрів.

Термін дії державної програми доступного житла для молодих сімей

Програма, яку надає молодій сім'ї доступне житло, вступила в силу в 2011 році. Зовсім недавно активно ходили чутки про те, що проект закриється. Однак, держава не поспішає відмовляти громадянам у допомозі. Згідно Урядовому Постановою №889 від 25 серпня 2015 року, субсидії будуть надаватися молодим сім'ям аж до 2020 року.

Розмір допомоги, що надається сім'ям у 2017 році

  • Програма «Допомога молодій сім'ї» передбачає виплату грошових сум в таких розмірах:
  • Новоспеченої сім'ї, яка не встигла завести дітей, держава виплачує не менше 30% від квартирної вартості. Орієнтовна сума субсидії - 600000 руб.
  • Родині з однією дитиною або двома дітьми, а також батьків-одиночці бюджет виділяє не менше 35% від вартості житлового приміщення. Орієнтовна сума держдопомоги 800000 руб.
  • Для багатодітної сім'ї розмір субсидії розраховується в індивідуальному порядку (але не більше 1 млн. Руб.).

Обов'язкові умови для отримання субсидованих коштів за програмою доступного житла молодим

Житло для молодої сім'ї, квартира, будинок може дістатися не всім громадянам РФ. Існують спеціальні умови і правила, які необхідно дотримати перед подачею заяви на надання державної допомоги.

вік подружжя

Одним з них є вік подружжя - не більше 35 років. Це правило повинне дотримуватися як на момент написання заяви і подачі документації, так і на момент отримання житлового сертифіката (то ж правило діє і на батьків-одинаків). Крім того, враховується в даному випадку і мінімальний вік, який повинен перевищувати 18 років.

Особи, які потребують житло

Особи, які потребують житло

Друга обов'язкова правило - офіційне визнання новоспеченої сім'ї потребує в житло. Надають відповідний документ в виконавчих місцевих органах. Визнати сім'ю потребує квартирі можна в наступних ситуаціях:

  • якщо площа менше встановлених місцевою владою норм;
  • якщо сім'я живе в аварійному або ветхому житло з небезпечними умовами;
  • якщо подружжя живе в комунальній квартирі, де є важко або заразно хвора людина, спільне існування з яким неможливо;
  • якщо сім'я живе в орендованій квартирі на протязі декількох років;
  • проживання на постійній основі в гуртожитку.

Рівень доходів сім'ї

Третє не менше важлива умова - рівень доходів. Це дуже важливо, тому що решту суми родині доведеться виплачувати своїми силами. Підтримка держави здійснюється в разі якщо:

  • дохід сім'ї, в якій не більше 2-х осіб, становить не менше 21 600 руб .;
  • три людини - 43 350 руб .;
  • чотири людини - 43 350 руб.

Офіційний документ, що підтверджує рівень заробітку, можна отримати в бухгалтерії за місцем роботи, в банку (виписка з розрахункового рахунку) і т. Д.

Як взяти участь в держпрограмі?

Отже, щоб встати на чергу, слід відправитися в профільний відділ держадміністрації за місцем прописки і написати від руки заяву за пред'явленим зразком.

Та сім'я, яка підходить за всіма вимогами, може використовувати субсидію на такі потреби:

Важливо! Використовувати кошти, надані державою, не можна для покупки квадратних метрів на вторинному ринку.

Які документи потрібно підготувати за програмою «Молода сім'я»?

Брати участь у федеральній програмі «Молода сім'я» можна тільки після надання наступної документації: Брати участь у федеральній програмі «Молода сім'я» можна тільки після надання наступної документації:

  • І дружиною, і чоловіком (або батьком-одинаком) має бути написана заява від руки (в 2-х примірниках), згідно з наданою формою. У ньому має бути зазначено, на які цілі будуть спрямовуватися кошти.
  • Зняті копії паспортів.
  • Дублікат документа, що підтверджує факт укладення шлюбу ( «свідоцтво про шлюб») або його розірвання. Крім того, якщо людина складається в розлученні, необхідна заява, завірена нотаріусом про те, що шлюб розірвано.
  • Якщо в сім'ї є дитина, то потрібна відксерокопіювати копія свідоцтва про її народження.
  • Документи, що доводять фінансову стабільність подружжя і дохід сім'ї, - «Довідка про доходи», виписки з банку і т. Д. (Див. Найбільш високооплачувані професії в Росії ).
  • Довідка про склад сім'ї, або виписка з будинкової книги.
  • Документ, що виключає заборгованість по комунальним платежам.
  • Документ, що підтверджує права власника.
  • Довідки, які підтверджують, що у подружжя немає іншої власності.

Перед подачею документів краще відправитися в місцеві органи самоврядування і уточнити необхідний перелік.

Чи можуть відмовити в житло за програмою? Який термін відповіді?

Після подачі документів слід їх ретельне вивчення. Про дозвіл брати участь в програмі подружжя сповістять за допомогою листа з повідомленням. Як правило, термін очікування відповіді, триває не більше 15 днів.

Що робити, якщо відповідь не прийшла?

Якщо після закінчення зазначеному часу відповіді так і не надійшло, слід відправитися в органи місцевого самоврядування та з'ясувати причину затримки.

Постановка на чергу для отримання финасирования

Житлова програма здійснюється в рамках фінансування. Тобто, сім'ю ставлять на чергу разом з іншими. Як тільки підійде час, подружжя сповістять про це і видадуть на руки сертифікат на отримання субсидується допомоги ( «житлового державного сертифікату»). Отриманий документ слід протягом 2-х місяців пред'явити в банк для відкриття індивідуального рахунку. Після цього гроші протягом 2-х календарних днів будуть переведені. Час очікування в кожній області різний - від 6-ти місяців до 3-х років.

Причини для відмови в наданні субсидій від держави

  • Одному з подружжя більш ніж 35 років.
  • Надані не всі документи.
  • Надана інформація про членів сім'ї є неправдивою.
  • Сім'я брала участь в програмі раніше.
  • Законодавство може прийняти рішення про повторне звернення за умови, що всі неполадки будуть усунені.

Як подивитися списки сімей за програмою, який офіційний сайт

Після написання заяви для участі в програмі для молодих сімей подружжя мають можливість дізнатися, як швидко просувається їхня черга. Для цього потрібно звернутися в місцеву адміністрацію (де було подано заяву). Крім того, є офіційний сайт, куди може зайти кожен учасник проекту. У кожному регіоні він свій. Щоб подивитися черговості, необхідно пройти нескладну процедуру реєстрації.

Чи змінилися умови з 2016 року по іпотеці?

Програма «Житло для молодої сім'ї» з 2016 року зазнала невеликих змін. До 2016 року субсидовані кошти дозволялося використовувати в цілях погашення вже існуючої іпотеки. Сьогодні це неможливо. За допомогою держдопомоги можна оплачувати лише перший внесок за іпотеку.
До 2016 року однією з умов соціальної програми була можливість придбання квадратних метрів на вторинному ринку. У 2017 році це рішення переглянули.

Як отримати іпотеку з маленькою офіційною зарплатою?

Нові правила діють тільки для тих, хто подав документи і написав заяви після 1 січня 2016 року. Ті, хто встав на чергу раніше, будуть розпоряджатися субсидією за старими правилами.

Які документи потрібно підготувати за програмою «Молода сім'я»?
Чи можуть відмовити в житло за програмою?
Який термін відповіді?
Розрахункова вартість квартири, будинки (РСЖ) розраховується наступним чином: РСЖ = показники загальної площі житла x вартісної норматив 1 м ?
Як взяти участь в держпрограмі?
Які документи потрібно підготувати за програмою «Молода сім'я»?
Чи можуть відмовити в житло за програмою?
Який термін відповіді?
Що робити, якщо відповідь не прийшла?
Чи змінилися умови з 2016 року по іпотеці?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online