Методи державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності: принципи митного регулювання ЗЕД

  1. 4 методу регулювання ЗЕД державою
  2. Державне митне регулювання ЗЕД
  3. Залишилися питання щодо державного регулювання ЗЕД?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З метою гарантування безпечного функціонування економіки, захисту економічної самостійності держави, інтенсифікації рівня розвитку вітчизняної економічної системи в рамках реалізації ЗЕД та створення чинників її плідної залучення в загальносвітову економічну систему держава виконує регулюючу і контролюючу роль у зовнішній економічній діяльності.

Зовнішньоекономічна діяльність - це діяльність підприємств або суб'єктів держави, спрямована на обмін товарами або капіталом (інвестиціями), послугами, патентами, інформацією, роботою і результатами діяльності між різними державами або їх резидентами Зовнішньоекономічна діяльність - це діяльність підприємств або суб'єктів держави, спрямована на обмін товарами або капіталом (інвестиціями), послугами, патентами, інформацією, роботою і результатами діяльності між різними державами або їх резидентами.

Головні принципи державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності в країні полягають в наступному:

  • неподільність зовнішньої і державною економічної політики;

  • консолідація державних і недержавних систем, що регулюють ЗЕД, і контроль над їх роботою;

  • перехід з адміністративних методів на економічні в процесі регулювання ЗЕД;

  • конкретне розмежування відповідальності і правових повноважень суб'єктів держави в галузі управління зовнішньоекономічної діяльності;

  • гарантування рівноправності між усіма учасниками ЗЕД.

4 методу регулювання ЗЕД державою

На даний момент використовуються нижченаведені методи державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності:

  • нетарифний контроль;

  • митне регулювання;

  • застосування обмежувальних заходів, спрямованих на частковий або повна заборона певних зовнішньоекономічних операцій;

  • використання економічних, адміністративних та інших заходів, спрямованих для розвитку ЗЕД.

При цьому не дозволяються інші способи регулювання та контролю зовнішньої економічної діяльності, які характеризуються втручанням і встановленням обмежувальних заходів різними державними органами і департаментами в будь-якому суб'єкті країни При цьому не дозволяються інші способи регулювання та контролю зовнішньої економічної діяльності, які характеризуються втручанням і встановленням обмежувальних заходів різними державними органами і департаментами в будь-якому суб'єкті країни.

Державне митне регулювання ЗЕД

Державне митне регулювання зовнішньоекономічної діяльності являє собою встановлення мит , Визначених законодавством, та інших платежів на експорт і на імпорт. Роблячи кореляцію розміру цих мит, держава безпосередньо впливає на рівень ввезення і вивезення послуг, товарів та інформації, рух інвестиційного капіталу в інтересах економіки держави. Та зовнішньоекономічна діяльність, яка справляє негативний вплив на макроекономіку країни, обкладається високими митними тарифами . А діяльність, що надає сприятливий і оздоровчий ефект на економічну систему, навпаки, обкладається пільговими тарифами та зборами.

Нетарифне регулювання - всілякі заходи державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності, при яких вводяться повні заборони або обмеження економічного характеру.

Залишилися питання щодо державного регулювання ЗЕД?

Задайте питання нашому фахівцеві в області зовнішньоекономічної діяльності і отримаєте відповідь за 15 хвилин!


Залишилися питання щодо державного регулювання ЗЕД?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online