Камишинський голуби прилетіли

  1. Фоторепортаж
  2. люди коментують

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кількість переглядів: 5307

Сьогодні, 6 квітня, в Камишині відбулася традиційна весняна виставка-ярмарок голубів Сьогодні, 6 квітня, в Камишині відбулася традиційна весняна виставка-ярмарок голубів. Світило яскраве сонце, з річки Очеретинки дув легкий вітерець - словом, природа, здавалося, вирішила надати добру послугу заходу. Гостей в таку погоду, та ще й при рекламі в місцевій пресі (стаття infokam.su «Ці дивовижні голуби породи« Камишинська » ) Зібралося багато. А своїх голубів на огляд і продаж виставили кілька сотень голубівників.

Організував виставку-ярмарок голова клубу голубівників Камишинського району Євген Родіонов. Три роки Євген Назарович проводив виставки в Петровому Вале Камишинського району, і ось уже чотири роки проводить їх в Камишині.

- Одного разу я спостерігав таку картину: дитина сів біля голубів і запитав батьків: «Що це?», - пригадав, сумно зітхаючи, Євген Родіонов. - Мені здається, краще нехай діти знають про голубів, милуються ними або, як мріється мені, масово розводять цих прекрасних птахів, ніж на вулиці дізнаються про наркотики та алкоголь.

Голубівники - народ захоплений. На виставці-ярмарку мені довелося познайомитися з Володимиром Кольновим. Він - потомствений голубівник. Його батько і дід розводили цю птицю. Як краєзнавець, я хотів дізнатися, чи залишилася в Камишині «іменна» порода - Камишинська голуби. Та сама, про яку журнал «Голубівництво» та інші компетентні джерела повідомляють «Порода виведена в середній смузі Росії, в волзькому місті Камишині. Красиві, витончені, невибагливі голуби. Тривалість польоту - до 4 годин залежно від умов утримання і тренувань. Порода легка в розведенні. Популярна в Європі, Росії ».

Виявилося, є! Володимир Миколайович Кольна продемонстрував двох Камишинська голубів. Красені! «Їх ще мій дід розводив в Чухонастовке, а потім - і батько в Камишині!» - похвалився потомствений голубівник.

Правда, тут же виник через сусідній машини інший знавець, який негайно оголосив про спірність питання. «Це не Камишинський голубе! - заявив він. - Це - «Очерет саратовський». Зав'язалася суперечка про забарвлення і інших «тонкощах». Як відомо з історії голубівництва, Камишинська голубів, мабуть, незабаром після того, як порода стала популярною, в країні стали іменувати «очеретами». Просто називали «очерет». В ті часи (втім, як і зараз!) Містечко Камишин мало, хто знав в імперії. І подумалося мені: Камишин ставився до Саратовської губернії, ось і став «Очерет» - «саратовським». Тим більше, як пояснили знавці, порода розвивалася. Типовий очерет - чорний, а крила білі. Але в результаті селекції з'явилися очерети і світло-коричневого, і інших забарвлень. Виникла, наприклад, порода «голуб Камишинський астраханський». Але коріння у всіх цих птахів наші - Камишинський.

Знайшовся, рідний, на нашій же виставці-ярмарку! З'ясувалося, що три голубівника розводять в Камишині місцеву породу. Один з них - Іван Васильович Дегтярьов. Дивовижна людина, зізнаюся вам! Тільки у нього представлена ​​була порода «новочеркасськие». З'ясувалося, що сам Іван Васильович жив у Новочеркаську. Навчався там у школі, при якій було щось, на кшталт зооферми.

«Це був 1953 рік, а викладали у нас ветерани війни, вони часто хворіли, - розповів голубівник. - Одного разу вчитель захворів і віддав мені двох голубів. «Подбай про них!» - попросив він ... З тієї пори я і займаюся голубами! Потім ми переїхали в Камишин, і я для дочки привіз з Новочеркаська місцеву породу. Дочка тепер уже доросла, зв'язала життя з морем. А голуби - ось вони у мене якісь! »

Крім згаданих вище порід - «Камишинський» і «новочеркасськие», на виставці-ярмарку були представлені голуби «ростовські» і «бакинські». Гордовито виходжували по клітинам декоративні голуби. Серед них є і «павичі», і «Чіліка». Красувалися білі «поштовики», які в наші дні прикрашають весілля. Але царювали, безперечно, - «Ніколавская», за назвою міста на Україні. Ці птахи - найрізноманітніші за забарвленням. А розводити їх досить легко. На радість дітворі були представлені також кролики і представники численного сімейства курячих - півень з несучками і індик.

«Камишинському» і «Новочеркаської» породі, я вважаю, не менше трьохсот років, - розповів наостанок Дегтярьов. - Їх вивезли ще козаки з Персії, коли ходили туди в бойові походи ».

Ми покидали виставку-ярмарок голубів з теплим почуттям. Найдобріших слів заслуговує голова клубу голубівників Камишинського району Євген Назарович Родіонов. Організатор і ентузіаст. Як і у всьому в нашій країні, в голубівництві вистачає проблем: колись на ярмарку засновували журі, кращих нагороджували грамотами та кубками. Тепер через відсутність грошей виставка-ярмарок проводиться просто «напоказ». Але і це - дуже цінно. В першу чергу для самих маленьких. Але й не тільки для них. «Після ярмарки сяду писати статтю в журнал« Голубівництво », - зізнався infokam.su Родіонов. - Попросили вони. Треба зробити".


Автор: Леонід Смелов

Фото: infokam.su

На фото: Виставка-ярмарок голубів в Камишині

Фоторепортаж


РЕДАКЦІЯ: Коментування даної теми закрито. Причина: За закінченням терміну давності.

люди коментують

Довгоочікувана Весна! Голуби. Ну і звичайно Любов !!!!))))))))))

Анатолій Миколайович [Гість] @ 06 квітня 2013, 18:07

Інфоком добрий. Іноді прямо за душу бере.
З Навесні всіх. Сьогодні після дждя різнотрав'я попре. Скоро колір полетить! Білий.

is [Гість] @ 06 квітня 2013, 18:12

В наш бізнес-століття голубівництво напевно нажаль зникне. Глянула на фотографи - люди мудрі, сиві, захоплені. Але їх все менше.
Телевізор нам природу замінив (с) Котейка Матроскін із мф.

Ursula @ 06 квітня 2013, 18:31

Ну козаки! Навіть голубів з Персії поцупили))) Золото нанесли, алмазів. Та й клітку з голубами. !! Ну Росія країна злодіїв!

Ланин [Гість] @ 06 квітня 2013, 19:00

Голуби все красені, а дітлахам який звіринець!

жителька [Гість] @ 06 квітня 2013, 19:04

Молодці! Голубівники - це особлива каста людей. Уважаю! Інфоком - спасибі за публікацію. Не знав, що є така порода - "Камишинський" голуб.

Доцент [Гість] @ 06 квітня 2013, 21:21

Мені одному здається, що всі попередні коментарі написані однією людиною?))

ГРИМОВ [Гість] @ 06 квітня 2013, 21:40

аж ніяк, люди відписалися різні. Настрій душі один.

Анатолій Миколайович [Гість] @ 06 квітня 2013, 22:06жалісливий [Гість] @ 07 квітня 2013, 14:26

Анатолій Миколайович, в иж, розумієте, що адміністрації / далогу \ кампорту --всех їх званих бункером - важливо довести три речі. Самим собі.
1. Інфоком ніхто не читає.
2. коментарі пишуть самі інфокамовци.
3. читають тільки діалог і кампорт.
всі три пункти нісенітниця. Але вони в неї вірять. їм так лечге. Вони навіть не розуміють що багато статей написано просто для Камишан, про Камишанов !!

Антош-Ка [Гість] @ 07 квітня 2013, 18:35

Чи не знущайтеся над історією Російського голубівництва на виставці не було присутнє жодного Камишинського голуба, ось посилання на стандарти Камишинська і очерету http://www.fermer1.ru/tsarki-i-kamyshi-spravochnik-po-domashnemu-golubevodstvu-spravochnik-po- domashnemu-golubevodstvu? page = 15

Олександр [Гість] @ 07 квітня 2013, 20:12

Одного разу я спостерігав таку картину: дитина сів біля голубів і запитав батьків: «Що це?
1.ru/tsarki-i-kamyshi-spravochnik-po-domashnemu-golubevodstvu-spravochnik-po- domashnemu-golubevodstvu?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online