Віза в Гонконг: чи потрібна вона для в'їзду росіянам, документи і вимоги

  1. безвізовий в'їзд
  2. Оформлення візи
  3. Необхідні документи
  4. адреси представництв
  5. Довготривале проживання в Гонконзі
  6. Багаторазовий пропуск в Гонконг
  7. Необхідні документи
  8. Поїздка з дітьми
  9. Консульський збір
  10. В'їзд в Макао

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Віза в Гонконг не потрібно для росіян, які їдуть туди на термін менше двох тижнів. Така угода діє з 2009 року. Хоч Гонконг і входить до складу Китаю , Він володіє широкою автономією, і тому встановлює свої правила на в'їзд закордонних громадян.

безвізовий в'їзд

Правом безвізового в'їзду на 14 днів можуть скористатися громадяни, метою поїздки яких є туризм. При поїздці на термін понад 14 днів необхідно оформляти візу.

Відлік днів перебування йде по добі, а не годинах. Тобто можна приїхати в 00:01, а виїхати за хвилину до завершення доби о 23:59 - порушення не буде.

Крім росіян, також безвізовий режим діє для українців і громадян Казахстану. Однак віза в Гонконг для білорусів та інших членів СНД обов'язкове для в'їзду.

Однак віза в Гонконг для білорусів та інших членів СНД обов'язкове для в'їзду

Міграційна карта

Для в'їзду вам буде потрібно:

  • Закордонний паспорт, термін дії якого закінчується більш, ніж через 1 місяць після повернення;
  • Зворотні квитки на літак або квитки в третю країну, для підтвердження, що ви полетите в допустимий термін;
  • Підтвердження наявності фінансових коштів на весь термін перебування (довідка, виписка, готівкові кошти, карти, огрядні чеки і т.п.).
  • Підтвердження місця проживання.
  • При перетині кордону вам потрібно буде заповнити міграційну карту . Її видають в літаку.

На практиці зазвичай вистачає одного закордонного паспорта та міграційної карти, інші документи перевіряють у виняткових випадках.

При повторному в'їзді в країну видається нова міграційна карта, і відлік 14 днів починається заново. Але багаторазово продовжувати таким способом перебування в Гонконзі не вийде, так як за цим стежить імміграційний департамент.

Зверніть увагу! Якщо ви в'їхали в Китай по одноразової візі, і потім залишаєте материкову частину країни для поїздки в Гонконг, назад повернутися в Китай ви вже не зможете, тому що юридично будете вважатися який залишив країну. Щоб уникнути цього, потрібно отримувати мультивізу в Китай , Яка дає право неодноразово перетинати кордон.

Оформлення візи

У разі, якщо ви хочете перебувати в Гонконзі більше двох тижнів, працювати або займатися комерційною діяльністю, то потрібно буде отримати візу в консульстві Китаю на території РФ.
У разі, якщо ви хочете перебувати в Гонконзі більше двох тижнів, працювати або займатися комерційною діяльністю, то потрібно буде отримати візу в консульстві Китаю на території РФ
Існує кілька категорій віз:

  • Туристична - L;
  • Робоча - Z;
  • Ділова - M (конференції, семінари, ділові зустрічі);
  • Транзитна - G;
  • Навчальна - X.

Необхідні документи

  • Закордонний паспорт (оригінал і копія), дійсний більше 6 місяців після передбачуваної дати закінчення дії візи, мінімум з двома вільними сторінками для віз.
  • Візова анкета, заповнена друкованими латинськими літерами вручну або на комп'ютері на спеціальному бланку ( скачати анкету для візи в Гонконг ).
  • Одна кольорова фотографія розміром 3,3х4,8 см, зроблена менш ніж півроку тому.
  • Копії попередніх віз в Гонконг, якщо є.
  • Для транзиту (категорія G): квитки на літак або корабель в третю країну.
  • Для туристів (категорія L): квитки туди / назад, бронь готелю або запрошення від турагентства / приватної особи.
  • Ділові поїздки (категорія M): запрошення від китайської організації, в якому вказані контакти двох сторін, мета поїздки, джерела фінансування і місце проживання гостя.
  • Робоча віза (Z): лист-запрошення від роботодавця і дозвіл на роботу.

адреси представництв

Відділення Хабаровського Генерального Консульства Китаю у Владивостоці

Владивосток, вул. Кригіна, 3 Генеральне консульство Китаю в Іркутську Іркутськ, вул. Карла Маркса, д. 40 Консульство Китаю в Єкатеринбурзі Єкатеринбург, вул.Чайковського, 45 Консульство Китаю в Хабаровську Хабаровськ, вул. Радянська, 1 К5 Консульство Китаю в Санкт-Петербурзі Санкт-Петербург, наб. каналу Грибоєдова, 134 Посольство Китаю в Москві Москва, вул. Дружби, 6

Довготривале проживання в Гонконзі

Якщо ви хочете переїхати жити в Гонконг, є кілька способів зробити це:

  • Отримати дозвіл на роботу. Воно робиться через роботодавця. Компанія буде гарантом і спонсором вашого повернення в країну проживання, якщо ви звільнитеся.
  • Бізнес-віза. Видається власнику легального бізнесу в Гонконзі. Вимоги до її отримання досить жорсткі: потрібно мати законну компанію і офіс з хорошому будинку, бізнес-план і гроші для його реалізації, мінімум 2 працевлаштованих місцевих жителя. Тільки після наявності цих пунктів власник бізнесу зможе отримати дозвіл на роботу.
  • Залежна віза - укласти шлюб з особою, яка має дозвіл на довгострокове перебування.

Багаторазовий пропуск в Гонконг

Громадянам з діючими закордонними паспортами і часто подорожують до Гонконгу з діловими візитами можливе отримання багаторазового пропуску Hong Kong Travel Pass. Він діє 3 роки і дозволяє багаторазово приїжджати для проживання до 2 місяців.

Необхідні документи

Для отримання перепустки необхідно звернутися в імміграційний департамент в Гонконзі з наступними документами:

  • Заповнена анкета за формою ID888 ( скачати бланк ).
  • Оригінал і копія закордонного паспорта;
  • 2 фотокартки розміром 3,3х4,8 см;
  • Рекомендаційний лист від вашого російського роботодавця;
  • Запрошення від місцевих компаній-партнерів;
  • Інформація мінімум про 3 поїздках з діловими візитами за останній рік до подачі заявки (враховується тільки Гонконг).

Поїздка з дітьми

При поїздці з дітьми потрібно мати при собі свідоцтво народження, паспорт і дозвіл на виїзд дитини за кордон від батьків. Відповідно до російським федеральним законом № 114-ФЗ від 15.08.1996 (стаття 20, 21):

  • При поїздці дитини з одним з батьків, дозвіл від другого не потрібно. Винятки становлять випадки, коли батько подавав заяву про незгоду про виїзд своїх дітей.
  • Якщо дитина їде з третьою особою, потрібна згода тільки від одного з батьків, якщо від другого не надходило заяв про заборону на виїзд.

Ви можете завантажити шаблон для написання згоди в форматі doc (Відкривається за допомогою Microsoft Word). Згода повинна бути завірена нотаріусом.

Консульський збір

Тип візи Обробка за 5 днів, руб За 3 дня, руб У цей же день, $ Одноразова в Китай 3,3 тис 5,3 тис 7,9 тис Дворазова в Китай 6,6 тис 8,6 тис 11,2 тис Багаторазова в Китай 9,9 тис 11,9 тис 14,5 тис Віза в Гонконг 2,0 тис 4,0 тис 6,6 тис

В'їзд в Макао

Макао - ще одна автономна території в складі Китаю. З 2012 року росіяни можуть відвідувати її до 30 днів без отримання візи. Для в'їзду дію паспорта має бути більше місяця на момент виїзду. При цьому можна спочатку відвідати Гонконг на 14 днів, і потім поїхати на 30 днів у Макао - вони мають незалежні один від одного кордону.

Відео тур по Гонконгу

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online