Що таке справжня безкоштовна юридична консультація в Москві?

  1. ЩО ТАКЕ СПРАВЖНЯ БЕЗКОШТОВНА ЮРИДИЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ? Кожен з нас, стикаючись з якоюсь проблемою, спочатку...
  2. №2: Юридичні аферисти або псевдоюрісти
  3. Схема роботи юридичних аферистів або псевдоюрістов
  4. Ознаки обману під виглядом безкоштовної юридичної допомоги:

ЩО ТАКЕ СПРАВЖНЯ БЕЗКОШТОВНА ЮРИДИЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кожен з нас, стикаючись з якоюсь проблемою, спочатку намагається отримати про неї інформацію і, зрозуміло, як можна дешевше або взагалі безкоштовно. Саме тому в багатьох галузях маркетологи активно використовують залучення клієнтів через безкоштовні консультації. Сфера юриспруденції не стала винятком і, як годиться, з російськими особливостями ...

Отже, що робить людина, у якого з'явилася проблема в сфері юриспруденції (без різниці яка: не ремонтують по гарантії автомобіль, не включається новий комп'ютер або прийшла повістка про виклик до суду)? Правильно, в першу чергу він хоче дізнатися, що трапилося (тобто в чому суть проблеми), потім - як це вирішити (варіанти вирішення проблеми) і найголовніше - скільки це буде коштувати? Ось для цього ми і йдемо на консультацію.

На сьогодні безкоштовна юридична консультація в Москві і Московській області (та швидше за все і в інших великих суб'єктах РФ) в цілому ділиться на два варіанти:

№1: Реальна безкоштовна юридична допомога

Тут звичайно не виключені і помилки виконавця, і неправильно підібраний закон, і, в кінцевому рахунку, необов'язковість .... Але головна відмінність цього варіанту полягає в тому, що робота реально робиться і робиться вона юристами.

№2: Юридичні аферисти або псевдоюрісти

Сенс їх роботи дуже простий і давно відомий - взяти гроші і зникнути. Схема теж досить примітивна: зняти офіс, укласти якомога більше договорів, взяти оплату, а потім через деякий час змінити офіс, закрити стару фірму і відкрити нову. У день у них проходить від 10 до 30 клієнтів (залежить від рівня псевдоюридичні компанії). Ціна договорів від 10 до 35 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Працюють без вихідних місяць-два-три максимум. Зрозуміло, податки ніхто не платить, прибуток рахуйте самі ...

Чому такий маленький термін? Та тому, що це максимально можливий термін, на який можна «потягнути» клієнта, обіцяючи, що «ось-ось все буде». Через місяць-другий клієнт починає вимагати результату, а через три - влаштовує скандали, вимагає повернення грошей ... в загальному піднімає зайвий шум.

Найголовніша проблема полягає в тому, що в 99% випадках в таких компаніях працюють не юристи (більшість з них не має навіть юридичної освіти), а дуже хороші психологи і маркетологи, трохи володіють юридичними термінами. Вони кожен день тренуються не в юриспруденції, а в отточке навичок ведення бесіди з клієнтом, жестикуляції і міміки, заучуванні напам'ять чергових фраз. Результат - Ви прийшли на безкоштовну юридичну консультацію, а йдіть, підписавши якийсь договір про якусь юридичну допомогу, заплативши при цьому аванс, самі не розуміючи як це сталося.

Схема роботи юридичних аферистів або псевдоюрістов

Захід «впровадження» або один день роботи у юридичних шахраїв під виглядом працевлаштування

Захід «впровадження» або один день роботи у юридичних шахраїв під виглядом працевлаштування

Алгоритм роботи псевдоюрістов в цілому виглядає так: клієнт отримує буклет про безкоштовної юридичної консультації або шукає безкоштовну юридичну допомогу в інтернеті. Зараз таких сайтів дуже багато і всі вони працюють 24 години на добу, у всіх нібито є фахівці в абсолютно будь-яких галузях, і всі вони нібито вирішують навіть нерозв'язані питання.

В результаті клієнт в заявці вказує свою проблему, контактний телефон та через деякий час йому передзвонює «юрист». Головне завдання такого «юриста» - умовити клієнта під будь-яким приводом приїхати на безкоштовну консультацію в офіс. Цим займаються фахівці call-центру, які поняття не має про те, як вирішувати вашу проблему, але кажуть вони дуже переконливо, використовуючи багатообіцяючі формулювання типу: «немає проблем без варіантів їх вирішення», «ви ще не знаєте всі наші можливості», « у нас є суперпрофесіонал саме по вашій проблемі »,« у нас працюють юристи всіх спеціалізацій »,« ми допоможемо в день звернення ». Гарантують 100% результат, запевняють в рішенні навіть не дозволеної проблеми (при цьому можуть посилатися на знайомство в суді і т.п.), в загальному - вселяють надію.

Клієнт приїжджає в офіс. Як правило він розташовується в центрі в крокової доступності від метро. Спілкування ведеться по заздалегідь відточеною методикою: вітання, вислуховування проблеми, виявлення потреб. Обов'язково запитають, чи зверталися кудись і який результат. На цьому етапі зазвичай підключається ще один «юрист». Разом вони розкажуть, що у Вас дуже складна проблема, кажуть багато і заплутано, щоб склалося враження про великий обсяг роботи, після чого називають вартість послуг. Після цього другий співробітник йде, а перший починає «працювати з запереченнями» - так на сленгу безплатних консультантів-псевдоюрістов називається переконання клієнта в тому, що йому запропонована найкраща ціна.

Після цього другий співробітник йде, а перший починає «працювати з запереченнями» - так на сленгу безплатних консультантів-псевдоюрістов називається переконання клієнта в тому, що йому запропонована найкраща ціна

Якщо у клієнта немає всієї суми, його все одно не відпустять. При цьому використовуються заздалегідь відточені формули: спецпропозиція дня, необхідність внесення авансу для початку роботи, близький відпустку потрібного юриста і т.д. Знайте, всі ці фрази-пастки псевдоюрісти відпрацьовують кожен день по своїм спеціальним методичками!

Після такої безкоштовної юридичної консультації, підписання договору (екземпляр якого вони не дадуть під будь-яким приводом) і отримання грошей, починається «робота» псевдоюрістов. Вона буде тягнутися не один місяць. З'являться якісь непередбачувані труднощі, прохання почекати ще трохи ... В результаті, відвідавши через 2-3 місяці їх шикарний офіс, Ви не побачите нікого ...

Ось один з форумів ошуканих псевдоюрістамі людей: http://blackjob.msk.ru/t1949.html

Ознаки обману під виглядом безкоштовної юридичної допомоги:
  • Вам передзвонює консультант з організації з гучною назвою (Асоціація або Фонд всіх російських юристів або т.п.);
  • консультант на всі питання дає тільки позитивні відповіді (навіть якщо інші юристи дали негативну відповідь);
  • вам пропонують під'їхати саме сьогодні-завтра, інакше не буде безкоштовної консультації, пропаде знижка, потрібний фахівець піде у відпустку і т.д .;
  • фірма розташована по кільцевій лінії (центр) і знаходиться в крокової доступності від метро;
  • на прийомі «юрист» переливає з пустого в порожнє, дробить ваше запитання на кілька маленьких, до ладу не відповідаючи на поставлене запитання, а також, не вказуючи, якими нормами права він керується. Після консультації у Вас не буде ясності, як вирішувати свою проблему;
  • на безкоштовної юридичної консультації псевдоюрісти не дають «розслабиться», не «злазять» з вас, поки ви не внесете гроші;
  • відразу потрібно внести всю суму цілком або якусь її частину і обов'язково сьогодні і зараз;
  • договір з невідомою фірмою (ТОВ «Роги і копита»), термін існування юридичної особи не перевищує 3-х місяців;
  • договір не детальний, а загальний. Своїх зобов'язань і предмета договору псевдоюрісти НЕ прописують;


Ви можете самостійно провести експеримент, змоделювавши заздалегідь тупикову (нерозв'язних) ситуацію, щоб дізнатися компетентність безкоштовного юридичного консультанта. У нашому випадку вона виглядала так:

«Проживаю в квартирі, в якій з 2004 р. зареєстровані я, моя мама і чоловік (дружина) (складаємося в шлюбі з 2000р.). Квартира після приватизації в 2008р. належить мені і мамі в рівних частках. Чоловік (а) відмовився (лась) від приватизації. У 2011р. шлюб був розірваний. Колишній (а) чоловік (дружина) в квартирі не проживає, нове місце його (її) проживання не відомо. На даний момент хочу продати квартиру і купити 2 інші, але покупець хоче, щоб в квартирі не було зареєстрованих громадян.

Ключовий момент: всі члени сім'ї були зареєстровані і проживали в квартирі, один з них відмовився від приватизації на користь інших!
Відповідь: зазначена особа не можна зняти з реєстраційного обліку, воно буде мати право проживання в цій квартирі все своє життя. Ще раз - виписати з квартири це особа не можна! НІЯК НЕ МОЖНА!

Судова практика: огляд судової практики Верховного суду РФ за 4 квартал 2005 року.

Питання 45: чи збережеться право безстрокового користування житловим приміщенням у колишнього члена сім'ї власника житлового приміщення, який відмовився від участі в приватизації житла, при переході права власності на житлове приміщення до іншої особи з урахуванням положень статті 19 Федерального закону «про введення в дію Житлового кодексу російської федерації »і статті 292 ЦК України?

Відповідь: ...... отже, якщо колишній член сім'ї власника на момент приватизації мав рівні права з особою, яка згодом набула у власність дане житлове приміщення, але відмовився від приватизації, давши згоду на приватизацію іншій особі, то при переході права власності на житлове приміщення до іншій особі він не може бути виселений із цього житлового приміщення, оскільки має право користування даним житловим приміщенням. При цьому необхідно виходити з того, що право користування носить безстроковий характер.

Якщо, задавши вищезгадане питання, Вас запевнять в позитивному його розв'язанні - знайте, Ви потрапили до псевдоюрістам!


Згорнути

Що потрібно, щоб безкоштовна юридична консультація стала реальною допомогою?

Потрібно розуміти, що безкоштовна юридична консультація - це швидке і поверхневе вивчення практикуючим юристом проблеми, який дозволить зробити висновок про те, чи має вона юридичне рішення в принципі і яке.

А юридична допомога - це вже більш детальний аналіз ситуації, опрацювання законодавства і судової практики, підготовка процесуальних документів, скарг, позовів, звернення до органів, ведення справи в суді або захист в слідчих органах і т.д ..

При цьому, для вирішення проблеми не обов'язково відразу укладати договір на юридичну допомогу в повному обсязі. Можна спочатку отримати юридичну консультацію в Митищі, потім замовити складання письмового документа, а супровід в регіональному суді доручити вже місцевим юристу або відправити документ поштою.

Не секрет, що ніхто не зможе і не буде працювати весь час безкоштовно. За 15 хвилин навіть професійний адвокат не зрозуміє суть проблеми, слухаючи розповідь про «тьоті Валі, яка ненавидить дядю Ваню, який вчора випивав з братом Миколою у Степанича і залив бабу Таню, у якої вчора померла кішка ....».

Наші юристи і адвокати також дають юридичні консультації в м Москві та м Митищі за окремими категоріями справ з попереднім записом. Але до відвідування ми дуже просимо вивчити і виконати нижченаведені правила.

Правила для отримання максимальної користі від безкоштовної юридичної консультації
    1. Консультація триває 15-20 хвилин, Ваше будьте готовими описати проблему має зайняти не більше 5-7 хвилин. Це важливо, якщо хочете якомога більше дізнатися про спосіб вирішення своєї проблеми.
    2. Заздалегідь дуже точно і стисло сформулюйте:
      а) суть своєї проблеми
      б) передісторію виникнення проблеми (тільки якщо вона має важливе значення)
      в) основні етапи розвитку ситуації
    3. Тезисно запишіть все на папері, це дозволить зрозуміти, що важливе, а що зайве. В крайньому випадку, потренуйтеся усно - розкажіть свою проблему знайомому.
    4. Підготуйте всі наявні документи і розкладіть їх в хронологічному порядку (або в порядку згідно з вашим опису історії).
    5. Якщо Ви розумієте, що принципово готові скористатися послугами і якщо є така можливість - підготуйте копії документів. Юрист буде вдячний за заощаджений час і більше витратить його на Вас.
ЩО ТАКЕ СПРАВЖНЯ БЕЗКОШТОВНА ЮРИДИЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ?
Правильно, в першу чергу він хоче дізнатися, що трапилося (тобто в чому суть проблеми), потім - як це вирішити (варіанти вирішення проблеми) і найголовніше - скільки це буде коштувати?
Чому такий маленький термін?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online