Заробіток на новобудовах: довгостроковий вклад для отримання прибутку

  1. Як заробити на перепродажі квартир в новобудовах
  2. Перепродаж квартири в новобудові, скільки можна на цьому заробити
  3. Ремонт, як спосіб збільшення прибутку
  4. Якими податками обкладаються операції з продажу нерухомості
  5. Як заробити на інвестиції в новобудови

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ринок нерухомості, незважаючи на трапляються кризи і періоди затишшя, є хорошою сферою для вкладання особистих коштів. Люди, які знають про цю тенденцію, розглядають новобудови як інвестицію, яка дозволяє отримати непоганий прибуток.

Як заробити на перепродажі квартир в новобудовах

Як заробити на перепродажі квартир в новобудовах

Потрібно правильно підійти до вибору забудовника. Краще не зв'язуватися з новачками, які ще не встигли зарекомендувати себе в цій сфері, а вибрати надійного забудовника, позитивно проявив себе у вашому місті.

Щоб отримати максимум доходу від угоди по реалізації квартири краще вкладати кошти, коли новобудова знаходиться тільки на рівні котловану, оскільки в цей момент вартість за 1 кв. м. найнижча.

Краще за все не шукати об'єкт, спираючись не на особисті переваги, а орієнтуватися на побажання потенційних покупців, оскільки в іншому випадку реалізувати квартиру буде проблематично. Для перепродажу підходять однокімнатні та двокімнатні квартири. При цьому площа такого нерухомого майна не повинна бути занадто великою, варіюючи від 40 до 55 м². Для подальшої реалізації краще вибирати житло економ і бізнес-класу, розташоване в обжитому і благополучному районі.

Перепродаж квартири в новобудові, скільки можна на цьому заробити

Перепродаж квартири в новобудові, скільки можна на цьому заробити

Як заробити на продажу квартир в новобудовах, маючи в наявності стартовий капітал? Середня вартість 1 кв. м житла економ-класу в новобудовах Києва в 2017 році становить 17 000 гривень. На етапі котловану ціна за один квадратний метр буде нижче на 25-40%, відповідно в цей період вона становитиме 10 200-12 750 гривень. Припустимо, що ви придбали 40 кв.м в новобудові, яка знаходиться в стадії котловану, за ціною 11 000 гривен за один квадратний метр. Підсумкова сума за житло в багатоквартирному будинку складе близько 440 тисяч гривень. Крім того, покупець повинен оплачувати 1% від вартості квартири на відрахування в ПФУ. У нашому випадку ця сума складе 4 400 гривень, а підсумкова вартість квартири, що купується - 444 400.

Припустимо, що після введення новобудови в експлуатацію вартість зросла до середнього показника (17 тисяч гривень). Відповідно, тепер квартиру можна продати за 680 тисяч гривень. Отримана різниця становить 236 тисяч гривень, але з неї необхідно відняти податкові виплати. На оплату держмита піде 1% від вартості реалізованого житла, що становить 6 800 гривень. В результаті, дохід при перепродажі - 229 200 гривень, що становить близько 51,5%.

Варто врахувати, що якщо житло знаходиться у вас у власності менше трьох років або протягом року було реалізовано більше одного об'єкта, то сума всіх податків складе 7,5% (51 тис) від продажної вартості житла. У підсумку після виплати всіх податків залишиться 185 тисяч прибутку, що відповідає 41,6% від початкових вкладень.

Ремонт, як спосіб збільшення прибутку

Ремонт, як спосіб збільшення прибутку

Наявність хоча б мінімального ремонту дозволяє продати квартиру на 20% дорожче за первинну вартість. Ремонт нашої однокімнатної квартири на 40 кв. м виллється приблизно в 75 тисяч. Тепер квартиру, яка коштувала 680 тисяч гривень, можна продавати за 816 тисяч. Різниця у вартості при цьому становить 136 тисяч, а якщо відняти витрати на ремонт, то нескладно порахувати, що чистий прибуток від квартири з ремонтів зросла на 61 тисячу.

Другий можливістю збільшення вартості квартири є додавання до ремонту мінімальної кількості меблів. При цьому вартість квартири можна збільшити ще на 5% .Щоб по мінімуму обставити однокімнатну квартиру меблями потрібно витратити 10-15 тисяч гривень. Квартиру з ремонтом і мінімальною кількістю меблів можна продати за 850 тисяч гривень. Отже, до суми загального доходу додасться ще 20-25 тисяч.

Якими податками обкладаються операції з продажу нерухомості

Вивчивши питання, як заробляти на квартирах в новобудові, приділіть увагу тонкощам оподаткування і юридичних аспектів угоди. Питання, пов'язані з податками на продаж нерухомості, регулюються 172 статтею ПКУ . Коли продаж нерухомого майна (житловий або садовий будинок, квартира повністю або її частину, ділянку і кімната) здійснюється не частіше, ніж один раз протягом одного податкового року, то така угода не обкладається податком. При цьому обов'язковою умовою є володіння майном протягом як мінімум трирічного періоду.

Їли майно у володінні платника податків менш зазначеного періоду або реалізовано кілька об'єктів нерухомості протягом одного податкового року, то угода оподатковується за ставкою 5%, а для нерезидентів - 15%. Крім цього, оплачується військовий збір в розмірі 1,5%.

Крім податку за продаж нерухомості при укладанні угоди з купівлі або продажу нерухомого майна у нотаріуса буде потрібно заплатити такі типи платежів, які є обов'язковими:

  • держмито або оплата за надання нотаріальних послуг;
  • відрахування в пенсійний фонд (1% від вартості майна);

Під час укладання угоди у державного нотаріуса потрібно заплатити податок, що становить 1% від вартості нерухомості, прописаної в договорі (згідно постановою Кабміну ), А при зверненні до приватного нотаріуса потрібно заплатити за твір нотаріальних дій.

Як заробити на інвестиції в новобудови

Якщо виникло питання, як інвестувати в новобудови, то це можна зробити наступним чином:

  • переуступка прав на квартиру;
  • покупка квартири в новобудові з її подальшою здачею в оренду;

Тут буде описано коротка інструкція по заробітку на переуступку, а більш детально про цю процедуру читайте в статті на сайті DOM.RIA.COM, де також можна подивитися пропозиції від забудовників.

Як заробити на купівлі квартири в новобудові і подальшої переуступки прав на неї? Тут все досить просто. Так само, як і у випадку з придбанням житла на перепродаж, необхідно отримати права на квартиру якомога раніше, бажано, ще на тому етапі, коли майбутня новобудова знаходиться на стадії котловану, оскільки зараз розцінки на 1 кв. м. найбільш низькі.

Надалі можна або почекати завершення будівництва (при цьому при переуступку прав на квартиру в готовому будинку можна отримати непоганий прибуток, надалі до 60%), або приступати до продажу, коли в новобудові вже є три або чотири поверхи (дохід близько 30%).

Ще одним способом як заробити на квартирах в новобудові є їх покупка з метою подальшої здачі в оренду. Такий тип інвестиції підходить людям, які налаштовані на довгострокову перспективу, оскільки швидкого заробітку в цій ситуації не буде. Плюсом при цьому є постійний дохід від оренди житла, а й мінусів чимало. До недоліків відносяться тимчасові витрати на пошук відповідних квартиронаймачів, необхідність в ремонтних роботах через постійне зносу житла.

При пошуку квартири, що підходить для покупки і її подальшої здачі в оренду, необхідно звернути увагу на інфраструктуру району, в якому зводять новобудову. Для орендного житла важлива хороша транспортна розв'язка, наявність поруч з будинком магазинів, дитсадків, шкіл та інших установ. Крім того, найкраще брати однокімнатну або двокімнатну квартиру, оскільки вони найбільш затребувані і окупаються швидше.

Що ж стосується податків при здачі квартири в оренду, то поки багато орендодавців не поспішають укладати офіційні договори, але це загрожує чималими штрафами. При здачі квартири орендар платить 15% від отриманого доходу, що регламентується відповідним законом.

Як приклад для оцінки заробітку на оренді будемо розглядати все ту ж квартиру в 40 кв. м, яка при покупці обійшлася в 444 400. Перед тим, як віддавати житло в прокат, потрібно зробити мінімальний ремонт (75 тисяч гривень) і по мінімуму обставити його меблями (10-15 тисяч). Отже, загальна сума витрат складе близько 535 тисяч гривень.

Середня вартість на оренду однокімнатної квартири в Києві становить 5 000 гривень. Отже, в рік можна отримати 60 тисяч доходу, з яких 15% (9 тисяч гривень) підуть на податки. У підсумку річний дохід складе 51 000. Окупність квартири в цьому випадку відбудеться протягом 10 років.

Це все способи, як заробити на новобудові. Розбираючись в ринку нерухомості і слідуючи нескладним правилам інвестування, ви отримаєте солідний прибуток.

Як заробити на купівлі квартири в новобудові і подальшої переуступки прав на неї?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online