Планування квартири п 44т сорочечка. Що значить квартира сорочечка

  1. Варіанти планувань сорочечок
  2. Ідеї ​​перепланування двокімнатної квартири
  3. установка перегородки
  4. залучення балкона
  5. Походження назви та особливості планування
  6. Плюси квартир-сорочечок
  7. 2. Затишок особистого простору
  8. 3. Можливість перепланування
  9. Мінуси квартир-сорочечок
  10. 2. Довжина світлового дня
  11. 3. Принцип однаковості
  12. види планування
  13. переваги
  14. недоліки
  15. можливість перепланування
  16. Підведемо підсумки
  17. Інтер'єр спальні однокімнатної квартири-«сорочечки»
  18. Зона вітальні і робоче місце
  19. Передпокій
  20. Кухонний і столовий зони

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сорочечки - особливий вид квартир, який набув поширення ще в радянські роки. Варто відзначити, що перепланування такої квартири не вимагає особливої ​​документації, але дозволяє значно вдосконалити наявний простір.

Народження дитини, дорослішання різностатевих дітей, переїзд родичів доставляє певні незручності, а то й є в квартирі вільних кімнат. Але перепланування легко вирішить ці проблеми.

Квартири-сорочечки мають ряд переваг і недоліків. Розглянемо переваги таких будівель:

  • ізольовані кімнати,
  • відмінна інсоляція приміщень,
  • зручне планування.

ізольовані кімнати,   відмінна інсоляція приміщень,   зручне планування

Серед недоліків особливо часто відзначаються:

  • малі площі кухні і туалету,
  • туалет і ванна кімната об'єднані,
  • вузький коридор.

Незважаючи на всі ці недоліки, існує можливість значно поліпшити простір. Наприклад, перепланування сорочечки трикімнатної в більш простору і зручну двокімнатну квартиру дозволить значно поліпшити клімат в приміщенні, розширити кухню або ванну.

Варіанти планувань сорочечок

Сьогодні існує досить багато варіантів перепланування квартир-сорочечок.


Дизайн інтер'єру квартири сорочечки Дизайн інтер'єру квартири сорочечки

Якщо квартира має типове розміщення кухні. Даний тип квартир-сорочечок зустрічається найбільш часто, тому на сьогодні вже створено безліч варіантів перепланування. Біля вхідних дверей, як правило, розташовується кімната. Ванна з санвузлом і кухня розташовані в кінці коридору.

Кухня і санвузол знаходяться відразу біля вхідних дверей. Кімнати розташовані по різні боки в кінці коридору.

Квартира з кухнею-студією. Санвузол і кухня розташовані врівень. Часто таке планування зустрічається в новобудовах. І цей тип квартири дуже зручний для перепланування.

Ідеї ​​перепланування двокімнатної квартири

Частим видом перепланування є перепланування двокімнатних квартир. Уявімо найчастіші види.













установка перегородки

Найчастіше встановлюють перегородку в великій кімнаті, розділяючи її на два суміжних приміщення з елементами стилі. Перегородка виконується з цегли або гіпсокартону, оснащується дверним прорізом. Однак, обидві кімнати в кінцевому підсумку мають площею по 9 кв. м. Можна просто зонувати площу, створивши аркову конструкцію або перегородку на половину квартири.

Квартири-студії володіють суміжній кухнею і кімнатою. Можна виділити кухню від вітальні за допомогою способів зонування простору. Можна просто перенести кухню в малу кімнату, розширивши простір вітальні. Це дозволить зробити кухню дуже просторою, і звільнити вітальню від запахів кухні.


Перенесення кухні в зал Перенесення кухні в зал

залучення балкона

Для збільшення площі кімнати або кухні можна задіяти балкон або лоджію. При цьому система опалення розгалужується, прибирає частина стіни, а балкон стає частиною кімнати. Особливо хороша ця планування в тому випадку, якщо двері на балкон знаходиться на кухні. Можна винести на нього частину меблів або холодильник, а простір, що залишився заповнити меблями і предметами

і зустрівши незрозумілу назву, задумалися над тим, що значить квартира сорочечка? Стеріум зібрав корисну інформацію про цього різновиду житла. Ми розповімо Вам про особливості планування, можливості облаштування, а також плюси і мінуси такої квартири.

Походження назви та особливості планування

Якщо у Вас виникла асоціація з дитячими сорочечки, знайте, Ви, абсолютно, мають рацію. Сама по собі планування таких квартир дуже сильно нагадує вищезгаданий предмет дитячого гардеробу.

У центральній частині "сорочечки" розташовуються:

  • кухня
  • туалет
  • ванна кімната
  • коридор / передпокій

У бічних частинах, один навпроти одного, розміщені кімнати. Як правило, мова йде про двох автономних приміщеннях. Тобто, ізольованість є ключовою особливістю кімнат в такій квартирі.

І, як випливає з опису планування, ще одна особливість: розташування вікон. Вони виявляються на протилежних сторонах будинку. Як наслідок, - можливість жителям однієї квартири милуватися як рассветами, так і заходами. Тепер маємо уявлення про те, що таке сорочечка квартира, і можемо говорити про її переваги та недоліки.

Плюси квартир-сорочечок

1. Природне освітлення протягом усього дня

Ставши власником квартири сорочечки, Ви зможете не залежати від розташування сторін світла. Яким чином? Як ми вже сказали, сонячне світло буде проникати в Ваш будинок і вранці, і ввечері. А це означає, що помірне співвідношення світла / тепла Вам, практично, гарантовано.

2. Затишок особистого простору

Ізольованість кімнат дозволяє всім мешканцям квартири відчувати себе затишно. Розумна віддаленість одного приміщення від іншого значно підвищує, так звану, зону психологічного комфорту. Звичайно, якщо тільки мова не йде про суміщення, наприклад,. Але і в цьому питанні можна вчинити конструктивно. Дозволивши і дитині, і батькам володіти власним автономним простором.

3. Можливість перепланування

Проектувальники часто не замислюються над тим "що значить квартира сорочечка". Перепланування та можливість розширення простору мисляться ними як набагато більш раціональних рішень. І адже так воно і є.

При бажанні, Ви можете зробити з Вашої двокімнатної квартири , Квартиру студію - поєднавши два приміщення. Або, навпаки, доповнити простір, тим самим створивши ще одну квартирну локацію - це може бути робочий кабінет, або ігрова зона для дітей.


Або, навпаки, доповнити простір, тим самим створивши ще одну квартирну локацію - це може бути робочий кабінет, або ігрова зона для дітей

Здавалося б повинно бути однозначним, відразу після того, як Ви відповіли на питання: "сорочечка квартира що це?", А також прочитали про вагомі переваги такого виду житла. І все-таки не обходиться в цій ситуації без недоліків.

Мінуси квартир-сорочечок

1. Протяги

Одним із серйозних недоліків можуть стати протяги, що пронизують Вашу квартиру. Як випливає з особливостей планування, циркуляції повітря в такій квартирі ніщо не буде заважати. Вирішити проблему Ви зумієте, встановивши якісну систему скло-пакетів. І додатково утепливши, при його наявності.

2. Довжина світлового дня

Не всім покупцям подобається перспектива того, що в одній з частин квартир завжди буде не так світло, як в інший. Тобто, в даному випадку, перевага одномоментного знаходження на сонячній і не сонячної сторони перетворюється в проблему. Вирішити її можна радикально -, з іншої плануванням.

3. Принцип однаковості

Нарешті головним мінусом можна вважати рекомендацію витримувати весь інтер'єр в єдиному стилі. Інакше у гостей, так само як і у самих господарів квартири, може складатися враження перебування в розрізнених просторі. Бажано підбирати загальне для всіх кімнат підлогове покриття , Або витримувати стіни в єдиному кольорі.


Ми розповіли Вам про те, що собою являє квартира сорочечка, які особливості планування таких квартир, а також відбили вагомі плюси і мінуси подібного житла. Попутно зазначивши можливі способи усунення недоліків. Бажаємо Вам відмінного вибору і щасливого новосілля.

Так склалося, що люди звикли називати навіть об'єкти нерухомості одним ємним словом. І квартира незвичайної планування отримала прізвисько «сорочечка». Що таке квартира сорочечка, в чому особливості? Розберемо докладніше.

Вдивіться уважніше в планування цих квадратних метрів і відразу зауважимо, що є якісь подібності з сорочкою-сорочечки. Особлива краса в тому, що між двох кімнат є коридор з обрисами туалету і ванної кімнати.

Є планування квартир, де присутні і комори, і вони відмінно вписуються в центральну частину імпровізованій сорочечки. Обидві кімнати же нагадують батькам про лівому та правому рукаві в стандартній одязі для новонароджених. Варто зауважити, що віконні прорізи дуже схожі на виїмки рукавів.

Раніше «сорочечки» було прийнято називати малогабаритну хрущовку, де були невеликі кімнати. Вони виходили на різні боки. У деяких плануваннях була прохідна кімнатка.

види планування

Зараз планування бюджетного житла отримала якесь різноманіття. Ось види планування квартир, які заслужили таке прізвисько:

  1. Квартира з кухнею по стандартному плануванні. Пройшовши передпокій, можна уткнутися в сантехнічні вузли. І з невеликого коридору буквою Г є доступ до кухні і спальні.
  2. Студійна версія. Де коридор (він же велика кухня), є продовження різних кімнат. Якщо зайти в таку квартиру, то зліва зазвичай є сантехнічний вузол, за яким невелика спальня. А в правій частині сорочечки вітальня і дитяча кімната.
  3. Льоля, де кухню і спальню розміщують через стінку. Пройшовши в таке приміщення, гості потрапляють прямо в найбільшу кімнату, а все, що менше залу, як правило, направо по коридору.

переваги

Це житло, де було виховане не одне покоління, тому думок, суджень і навіть переваг зібрано багато.

Плюси подібної планування полягають в наступному: Плюси подібної планування полягають в наступному:

  1. Хороший огляд. Раз квартира на обидві сторони будинку, то і стежити за дітлахами на вулиці легко. Найкраще такий процес виконувати вище четвертного поверху.
  2. Звичайно, жодна зі сторін не тіньова, але зате весь цикл дня відчутний у бюджетній будівництві, що дуже цінувалося за радянських часів.
  3. Вибрати кімнату по комфорту для себе і дітей дуже просто.
  4. Немає прохідного простору крім коридору. Що дуже приємно, тому що в кожного є свій особистий, як кажуть, кут.
  5. На таких площах легко розташувати велику кількість гостей.
  6. Раз планування по ГОСТам, значить, що всі квартири в типових будинках однакові. Це теж поважали люди одного класу.
  7. Доопрацьовані новобудови по такому плануванні завжди мають дві лоджії - величезний плюс для сім'ї.
  8. Часто при нестачі простору досі об'єднують кухню і прилеглу кімнату. Так виходить вітальня з баром і широким обіднім столом.
  9. Купивши один меблевий комплект, можна створити єдиний стиль на всій території квартири.

недоліки

Мінусів для перевірених ідей завжди менше, але вони є. І сорочечка має такі недоліки:

  1. Якщо вікна слабкі, неякісні, старі або рассохшиеся, то протяг буде головне не прохань гостем в будинку. А це простудні захворювання на два сезони в році.
  2. Тіньова сторона - це не завжди зручно. Адже є необхідність в постійному штучному освітленні.
  3. З дизайном проблемно, тому як планування не дозволяє в одній квартирі виконати кілька стилів. Завжди орієнтуються на загальну колірну гамму і однакові підлоги.

можливість перепланування

Варіантів для перепланування кілька Варіантів для перепланування кілька. Виберемо найпопулярніші:

  1. Працюємо над додатковою кімнатою. Можна розділити зал на дві частини гіпсокартоном. Але пам'ятаємо про природне освітлення, тому як одна з нових кімнат буде без доступу до вікна.
  2. Вітальня-студія. Там, де постійно веселощі і галасливі компанії перепланування потрібна обов'язково. Об'єднуємо кухню сорочечки з найближчої кімнатою і робимо по модному напрямку квартири-студії.
  3. Замінюємо кухню невеликий житловий комнаткой. Там буде і вікно і тиша. Саму ж кухню зазвичай переносять в коридор, якщо дозволяє простір. Але можуть виникнути проблеми з СанПіН. Тому орієнтуємося на розташування стояків, і кухонна плита повинна бути довше п'яти метрів від них.
  4. Універсальний варіант з прибудовою балкона. По суті це невелика, трохи дивна кімната. Прибравши перегородки, можна розширити площу без проблем.

На відео огляд квартири сорочечки

Підведемо підсумки

Сорочечки названі таким ім'ям з двох причин: схожість з дитячим одягом грудного віку і кількістю світла в будинку. І жити повноцінною сім'єю в таких умовах, де буде до трьох поколінь, цілком зручно.


Даний проект показує, як можна перетворити однокімнатну квартиру площею 41 кв. м. в двокімнатну.

Для цього потрібна була невелика перепланування - об'єднали вітальню і кухню, а частина площі, відокремлену стіною, використовували для спальні. Таку квартиру, з кімнатами один навпроти одного, часто називають «сорочечки», оскільки її план нагадує дитячу сорочку. Інтер'єр однокімнатної квартири-«сорочечки» являє собою поєднання естетики лофт і скандинавського стилю, а фактура бетону і цегляної кладки надають дизайну чоловічий характер.


Інтер'єр однокімнатної квартири-«сорочечки» являє собою поєднання естетики лофт і скандинавського стилю, а фактура бетону і   цегляної кладки   надають дизайну чоловічий характер

Інтер'єр спальні однокімнатної квартири-«сорочечки»


Інтер'єр спальні однокімнатної квартири-«сорочечки»

Меблювання спальні складається з вбудованої шафи, крісла та ліжка з високим узголів'ям, бічними панелями і ... полками для книг. Пожвавлюють інтер'єр елементи яскравою жовтого забарвлення - столик, годинник, подушка і постер з геометричним малюнком.


Пожвавлюють інтер'єр елементи яскравою жовтого забарвлення - столик, годинник, подушка і постер з геометричним малюнком

Зона вітальні і робоче місце

У вітальні зоні встановлений набір меблів для комфортного відпочинку - диван, столик і тумба для різних дрібниць. Для перегляду відео є телевізійне панель з багатоканальної акустикою. Інтер'єр побудований на колірних контрастах, які надають йому індивідуальність: біла і темно бірюзова фарбування стін чудово поєднується з обробкою підлоги «під дерево» і кольором дверей «димчастий дуб».


Кутову частину кімнати займає робоче місце зі столом цікавої конструкції, ергономічним стільцем, відкритими полицями для розміщення папок і книг. Для освітлення служать стельові спрямовані світильники.

Передпокій

Завершеність дизайну надають монохромні постери з місцевої підсвічуванням.


Кухонний і столовий зони

До вітальні примикає кухонна зона з візуальним розділенням виступаючою частиною стіни і світлим покриттям підлоги. Робоча зона утворена гарнітуром з комбінованим оформленням фасадів в основних кольорах квартири. Глянцеві фасади нижнього ярусу, світла стільниця, обробка фартуха склом додають кухні елітний вид.


Меблі паралельної планування містить високі шафи з вбудованою технікою і системами зберігання.

По центру розташовані круглий стіл з фігурним підставою і зручні стільці. Вони утворюють столову зону, підкреслену люстрою-трансформером акцентної забарвлення.


Вони утворюють столову зону, підкреслену люстрою-трансформером акцентної забарвлення

Яким чином?
Здавалося б повинно бути однозначним, відразу після того, як Ви відповіли на питання: "сорочечка квартира що це?
Що таке квартира сорочечка, в чому особливості?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online