10 дивовижних мініатюрних квартир

  1. Все по місцях Площа: 44 кв.м. Локація: Нью-Йорк Для Майкла Познера квартира - не тільки місце відпочинку,...
  2. шафа
  3. «Шанхай» мільйонера
  4. 24 в 1
  5. Квартира-трансформер
  6. Чоловіча «барліг»
  7. Монастирська келія
  8. "Тюремна камера"
  9. «Будиночок гнома»

Все по місцях

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Все по місцях

Площа:

44 кв.м.
Локація: Нью-Йорк

Для Майкла Познера квартира - не тільки місце відпочинку, а й робочий простір. Однак через брак квадратних метрів в його будинку завжди панував безлад, нібито у речей не було свого місця. Тому, звернувшись в агентство Jordan Parnass Digital Architecture, він поставив завдання: впорядкувати і зонувати. Складність полягала в тому, що квартира Майкла довга і вузька.

Але архітектори впоралися. Вони звели дерев'яну конструкцію, яка розділила приміщення на 5 зон: гардеробна, кухня, спальня, душ + туалет і вітальня. Найцікавіша ідея - це спальна. До неї веде невелика елегантна драбинка з функціональними ступенями-ящиками. Також проблему «безладних» речей допомогла вирішити містка гардеробна, всередині якої можна переодягатися. Так що у Майкла тепер все на своїх місцях.

Манхеттенський мікро-лофт

Манхеттенський мікро-лофт

Площа:

39,5 кв.м.
Локація: Нью-Йорк

Типова манхеттенська багатоповерхівка з червоної цегли. Останній поверх. Тісна і незатишно двокімнатна квартира з терасою на даху. Приблизно так виглядали ці шикарні світлі і просторі апартаменти, поки за справу не взялися фахівці з компанії Specht Harpman Architects.

Прибравши стіни, розподіливши функціональні зони і виділивши рівні, вони ніби розшили простір. Внизу розташовується передпокій, ванна і кухня, трохи вище - спальна, сходи з якої веде на балкон. Природно, кожен сантиметр використаний по максимуму - під сходами ящики для зберігання речей. Крім того, в інтер'єрі багато білого, що візуально збільшує простір.

шафа

шафа

Площа:

39 кв.м.
Локація: Нью-Йорк

Шкільний учитель з Нью-Йорка Ерік Шнейдер все життя мріяв про своє житло. Його мрія втілилася в 39-метрову квартиру-студію на Манхеттені. Напевно, це була б тісний холостяцька малогабаритка, якби не чудо-шафа, який Ерік придумав разом з архітекторами з компанії Normal Projects. Ця шафа перетворює кімнату або в спальню (якщо відкрити стулку і розкласти ліжко), або в вітальню (ця ж стулка відокремлює простір від спальної зони), або в робочий кабінет (у стулки є відкидний столик). Крім того, в цій шафі зберігаються книги, одяг та інші предмети побуту.

На окрему увагу заслуговує кухня - в ній безліч містких шаф, куди заховано все «зайве» (наприклад, холодильник і мікрохвильова піч).

Завдяки такому шафі в квартирі ще багато вільного місця, навіть для прийому гостей.

тут відео , Де Ерік розповідає про свій чудо-шафа.

«Шанхай» мільйонера

«Шанхай» мільйонера

Площа:

39 кв.м.
Локація: Нью-Йорк

У багатих свої примхи. Підприємець Грем Хілл, наприклад, вкрай здивований проблемами навколишнього середовища і суспільства споживання. Речі, виробництво яких завдає шкоди екології, не роблять людей щасливими, і без більшості з них цілком можна обійтися - така його філософія. Щоб довести це, Хілл запустив проект LifeEdited.

В результаті зусиль румунських архітекторів Каталін Санду і Адріан Янку і вкладення $ 300 000, його маленька квартирка перетворилася в затишне високотехнологічне житло.

Ліжко «ховається» в стіну, робочий стіл - в шафу, стіни рухаються, завдяки чому квартира з однокімнатної перетворюється в двокімнатну. Не віриться? подивіться відеопрезентацію від самого господаря.

24 в 1

24 в 1

Площа:

32 кв.м.
Локація: Гонконг

Китайський архітектор Гері Чанг отримав у спадок від батьків маленьку однокімнатну квартиру і почав поступово перебудовувати її. Те, що у нього вийшло через 30 років, викликає захоплений шок. Чанг зумів на 32 кв.м розмістити 24 функціональні зони - ванна, кухня, спальня, бібліотека, вітальня з гамаком, гардеробна і інші.

Все це завдяки механізму мобільних стін Domestic Transformer, що працює за принципом гармошки. Стіни зсуваються і розсуваються, утворюючи потрібне в даний момент житловий простір. Ще одна фішка - жовті вікна, що створюють ефект заходу і занурюють в атмосферу лаунжу.

Екскурсія по квартирі Гері Чанга.

Квартира-трансформер

Квартира-трансформер

Площа:

24 кв.м.
Локація: Барселона

Велике ліжко, кухня з містким холодильником, посудомийній машиною і мікрохвильовою піччю, душ, туалет, обідній стіл на 5 персон і тераса з мальовничим видом на Барселону. Думаєте, все це нереально розмітити на 24 кв.м? Помиляєтеся!

Фотограф Крістіан Шаллерт за допомогою архітектора Барбари Аполлоні перетворив свою непоказну кімнатку на 6 поверсі в справжній «пентхаус». Ідея проста: людина не може одночасно перебувати в двох місцях, а значить, йому не потрібні спальна, кухня, їдальня і ванна одночасно. Так з'явилася квартира-трансформер.

Увійшовши в неї, здається, що потрапив в невелику прямокутну немебльовані кімнату. Але легкий рух руки, і з'являється кухня, ще одне - їдальня, ще пару рухів і з-під балкона «виїжджає» ліжко, яка, до речі, може бути також і зручною диваном. Як таке можливо? Дивіться самі.

Чоловіча «барліг»

Чоловіча «барліг»

Площа:

21,5 кв.м.
Локація: Варшава

Що потрібно холостяку? Місце, де поспати, і місце, де помитися. А що потрібно самотньому чоловікові, у якого є син? Те ж саме, тільки ще місце, де пограти. Це і стало основою концепції, розробленої архітектором Якубом Шченсни, який з маленької квартири зробив «барліг» для двох справжніх чоловіків - дорослого і поменше.

Квартира виконана в лофт-стилі. Ліжко-спальне знаходиться на невеликому підвищенні за кухонним блоком. З неї можна потрапити в санвузол. Кухня зазвичай «захована», щоб було, де побігати і пограти. Але при необхідності в вітальні легко з'являється досить просторий стіл, який можна використовувати як обідній, а можна і як письмовий.

Інтер'єр виконаний в яскравих контрастних кольорах, а всі меблі або м'яка, або вбудована в стіни.

Монастирська келія

Монастирська келія

Площа:

15 кв.м.
Локація: Мілан

Колись в цій будівлі початку ХХ століття розташовувалася монастирська готель, тому не дивно, що «номери» були вельми аскетичними - спальне місце і санвузол, ніяких надмірностей.

Але дизайнер Сільвана Читтерио змогла перетворити цю келію в затишну квартирку в центрі Мілана. Тепер там є ванна, спальна, їдальня, гардероб і (увага!) Кухня. Ліжко і невеликий круглий столик розташовуються на невисокому постаменті, на який веде маленька драбинка. У ній «сховався» місткий шафа. Але справжнє диво починається, коли подіум перетворюється в кухню з шафами, мийкою і плитою.

"Тюремна камера"

Тюремна камера

Площа:

9 кв.м.
Локація: Гарлем, Нью-Йорк

Ця квартирка, розміром трохи більше одномісній тюремної камери, розташована в Гарлемі, неподалік від Колумбійського університету. На крихітних 9 км.м є все, що необхідно студенту: маленька кухня з плитою та холодильником, санвузол і спальна зона. За словами орендодавців, це ідеальний варіант для молодої людини, яка не хоче жити в гуртожитку і не може знімати «повноцінну» квартиру.

Орендна плата становить - $ 1275 на місяць (з урахуванням всіх комунальних послуг). Багато фахівців з нерухомості стверджують, що ціна завищена (до слова, укладеними їх 9 метрів надаються безкоштовно). Однак квартиронаймачів це не лякає - житло швидко знайшло господиню.

«Будиночок гнома»

«Будиночок гнома»

Площа:

8 кв.м.
Локація: Нью-Йорк

Будиночок для гнома - по-іншому цю квартиру у Верхньому Вест-Сайді (елітному житловому районі Нью-Йорка) не назвеш. Адже її площа - трохи більше 8 кв.м. Але Феліція Коен дуже хотіла жити на Манхеттені.

Нормальні апартаменти жінці не по кишені - оренда житла в цьому районі коштує приблизно $ 3600. на місяць. Коен знімає свою квартиру всього за $ 700. І в принципі, у неї є все для життя - шафа за фіранкою, маленький санвузол, комп'ютерний стіл, місце для приготування їжі, ліжко під самою стелею і вікно з видом на Центральний парк. Дівчина зізнається, що спочатку її злегка мучила клаустрофобія (особливо нагорі - в «спальної»), але тепер вона так звикла, що, їдучи кудись, дуже сумує за своїм затишному гніздечку.

Екскурсія в мікросвіт Феліції.

Не віриться?
М?
Як таке можливо?
А що потрібно самотньому чоловікові, у якого є син?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online