Соціальні відпустки. Додаткова відпустка на дітей. Частина 2

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Одинокий батько

Чоловік яка не перебуває у шлюбі і у свідоцтві про народження дитини записано, що він її батько,
вдівець;
Розлучений чоловік. який займається вихованням дитини без матері.

Хто така дитина?

Право на додаткову відпустку ще обмежена і віком самої дитини. Як ми вже сказали, якщо у жінки є двоє або більше дітей віком до 15 років то вона має право на додаткову відпустку. В інших випадках слід дотримуватися іншого визначення віку дитини.

У загальних випадках правовий статус дитини особа має до досягнення нею повноліття. тобто 18 років. якщо за законом вона не отримала такого статусу раніше. Це трапляється коли:

особа вступила в шлюб і вона стає повнолітньою з моменту реєстрації такого шлюбу;
досягла 16-річного віку і працює за трудовим договором;
записана матір'ю або батьком дитини;
досягла 16 річного віку і бажає займатися підприємницькою діяльністю з моменту державної реєстрації в якості підприємця.
І навіть якщо особа згодом розлучається перестане працювати за трудовим договором або перестане займатися бізнесом то раніше отримана цивільна дієздатність зберігається за такою особою.

Таким чином, жінка, яка має дитину-інваліда або дитини, яка усиновлена, одинока мати, яка виховує дитину без батька, і батько, який виховує дитину без матері, а також один з прийомних батьків мають право на додаткову відпустку на дітей до досягнення дитиною 18 років, якщо він не придбав право повноліття раніше.

При визначенні права працівника на відпустку на дітей в році, в якому дитина працівника досягає граничного віку, враховуйте, що цей вид відпустки, будучи соціальним, надається за календарний рік, а не за відпрацьований робочий рік.

Тобто така відпустка повної тривалості працівник може використовувати в будь-який час протягом календарного року, незалежно від відпрацьованого часу і дати народження дитини.

Починаючи з року, наступного за роком, в якому дитина досягає граничного віку, працівник втрачає право на отримання додаткової відпустки на дітей.

Приклад.

Працівниця підприємства має двох дітей. Найстаршій дитині в 2016 р .. Виповнюється 15 років.

По 2016 такої працівниці надається додаткова відпустка повної тривалості, яку вона може використовувати як до дня народження такої дитини так і після нього. А ось у 2017 році право на додаткову відпустку втрачається.

Хто така дитина?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online