Екс- «завгосп» прокуратури Києва має 5 гектарів землі, дачу на 287 квадратів і BMW X5

Версія для друку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Екс-начальник відділу матеріально-технічного забезпечення та соціально-побутових потреб прокуратури м.Києва Віталій Ліференко захопив берег Дніпра. А пік його успішної бізнес-діяльності і накопичення активів припав на часи Януковича, розстріл Майдану, Іловайський котел і Дебальцеве. Зараз він будує другий будинок.

9 грудня подав декларацію перед звільненням начальник відділу матеріально-технічного забезпечення та соціально-побутових потреб прокуратури Києва Віталій Ліференко.

Сім'я Ліференко володіє 11 земельними ділянками площею 5,1 га і садовим будинком 287 кв м. Про це стало відомо з реєстру прав на нерухоме майно та розпорядження голови Бориспільської РДА Дмитра Вороніна.

Одна ділянка взятий в іпотеку, інші завгосп прокуратури купив або отримав свідоцтва про право власності на них в 2013-2015 роках. "Садовий будинок" записаний на дружину прокурора Юлію Лугову. Право власності на нього жінка оформила в грудні 2013 року.

Право власності на нього жінка оформила в грудні 2013 року

Вісім наділів Ліференка розташовані поблизу с. Гнідин Бориспільського району Київської області. Більшість - в СТ «Святище-2». Це, зокрема, 0,4 га на березі Дніпра, де Ліференко вже облаштував пляж з закритим на нього виходом і отримав розпорядження голови Бориспільської РДА на розробку детального плану території однієї з ділянок для зведення там ще одного садового будинку.

Це, зокрема, 0,4 га на березі Дніпра, де Ліференко вже облаштував пляж з закритим на нього виходом і отримав розпорядження голови Бориспільської РДА на розробку детального плану території однієї з ділянок для зведення там ще одного садового будинку

Реєстрацію ділянки Ліференка, а також інших власників в 2015 році намагалася через суд скасувати Ольга Федусенко. Жінка судилася за доступ до узбережжя Дніпра, приватизований власниками прибережних ділянок. Ліференко і один з власників приватизованих ділянок, якийсь Костянтин Рибальченко, подали зустрічний позов, з вимогою скасувати реєстрацію ділянки Федусенко. Тому жінці вже довелося думати не про доступ до води, а про те, як зберегти свою ділянку.

За даними реєстру нерухомості, недалеко від СТ «Святище-2» на вулиці Каштановій, Ліференко володів дачею вартістю 1,3 млн грн, яку продав у 2013 році.

Ще 2 га землі розташовані на території сільради с. Сошники на Київщині, біля військового полігону Нацгвардії. Свідоцтво про право власності на ділянки Ліференко отримав в березні 2014 року.

В своїй декларації перед звільненням держслужбовець вказав 10 земельних ділянок. Однак в декларації за 2015 він зазначив, що одну земельну ділянку сім'я продала.

Також Віталій Ліференко задекларував п'ять автомобілів. Серед них BMW X5 2008 р.в., придбаний в 2013 році. Зараз таке авто, навіть з пробігом в 160 тис. Км, коштує $ 25 тис.

Км, коштує $ 25 тис

Ще у прокурорській сім'ї є Mersedes-Benz CLS350 2006 року випуску, на якому їздить дружина прокурорського завгоспа Юлія Лугова. Таке авто навіть з пробігом в 200 тис. М коштує $ 20 тис. Також сім'я Ліференко володіє автомобілями Hyundai Accent 1996 року випуску, Daewoo Lanos 2003 року в. і FIAT Dukato 2001 року в ..

З 2003 по 2011 роки Віталій Ліференко був зареєстрований як приватний підприємець - торгував в роздріб з лотків та на базарах. З жовтня 2011 працював в прокуратурі Києва. Ліференко також є учасником ТОВ «Астрея 2007», про що не згадує в декларації. Фірма зареєстрована в 2007 році в селі Бобриця Києво-Святошинського району Київської області.

В декларації перед звільненням Ліференко вказав, що зберігає готівкою 1,5 млн грн., а його дружина 600 тис. грн. У той же час річний дохід цього працівника прокуратури за минулий рік - 191 тис. Грн.

Дружина Ліференко - Юлія Лугова з 2004 року зареєстрована як приватний підприємець, здає в оренду нерухоме майно. За інформацією з декларації Ліференко, в минулому році Юлія Лугова отримала 132 грн доходу від підприємницької діяльності, і ще 600 тис. Грн. - від продажу нерухомості.

-

Опубліковано на сайті Наші гроші

Переклад: аргумент

В тему:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online