Басейн на дачі: фото оформлення і технологія влаштування басейну на ділянці

  1. Де розташувати басейн на дачі
  2. Відкритий басейн на дачі
  3. Технологія пристрою басейну на ділянці
  4. Оформлення басейнів на ділянці (з фото)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Безумовно, басейн на дачі можна спорудити тільки в тому випадку, якщо дозволяють розміри ділянки Безумовно, басейн на дачі можна спорудити тільки в тому випадку, якщо дозволяють розміри ділянки. На шести сотках можливо лише розташувати гумову конструкцію для дітей. Якщо ж ви - щасливий власник просторої території - варто задумати про басейн на дачі: відкритому чи з дахом. Побудувати його на ділянці не складно, адже всі конструкції досить прості і легкі у виконанні.

У літню спеку так хочеться скупатися! Причому не де-небудь, а у себе на ділянці. Але не завжди поблизу є озеро або річка, придатні для купання. Тоді є сенс влаштувати на ділянці власний басейн.

Уявіть, яке це задоволення - мати на ділянці не просто декоративний ставок, а справжній міні-басейн, в якому можна купатися! Басейн - це звучить переконливо, і на перший погляд здається, що це складно і дорого, і є лише власникам багатих котеджів. Однак ця казка може бути і в вашому саду! Самостійно влаштувати невеликий садовий ставок-басейн зовсім нескладно. Існує такі різновиди басейнів, які реально мати на дачній ділянці.

Де розташувати басейн на дачі

Замислившись, де розташувати басейн на дачі, згадайте про розміщення ставка. Принцип розташування басейнів в цілому той же, що і для декоративних водойм . Не завжди має сенс встановлювати справжній басейн в парадній частині саду, але там може перебувати ставок - басейн. Втім, все залежить від оформлення.

Відкритий басейн на дачі

Справжній відкритий басейн на дачі - це саме басейн, його не оформляють як ставок, і навіть спеціально роблять все можливе, щоб він не був схожий на природну водойму.

Його оформляють - як предмет розкоші - в оправу з мощення, причому у цього мощення, як правило, незвичайний, цікавий дизайн. Або споруджують цікавий настил. Басейни бувають збірно-розбірними, зі спеціального пластику. Самі по собі вони виглядають не дуже декоративно, але якщо їх «оточити» настилом зі сходами (оскільки вони підняті), то вони перетворяться в розкішний ландшафтний об'єкт. Тоді його можна залишити і на зиму, і він буде стаціонарним. Ну а великі стаціонарні басейни на дачі повинні влаштовуватися спеціалізованими фірмами. Басейн зовсім не обов'язково повинен бути величезним, бувають маленькі басейни, але їх видно з оформлення. Технологічне відміну від ставка-басейну в тому, що у справжнього басейну є обладнання для очищення води та інших спецефектів: підігріву, противотока і т.д. тому поруч з басейном влаштовується підсобне приміщення для цього обладнання.

Технологія пристрою басейну на ділянці

Якщо у вас хоч греблю-басейн, найкраще помістити його на бетонній основі. Якщо справжній басейн - то тоді або самостійно встановлюється збірно-розбірний, або замовляється невеличкий стаціонарний басейн в спеціалізованій фірмі.

Ставок-басейн - це природний ставок, такий же, як і декоративний, в якому, проте, можна купатися! Тут більше конструкційних матеріалів, а ось декоративних рослин менше, ніж в разі декоративного ставка. Такий ставок не обов'язково повинен мати «природне» дно, ви навіть можете обкласти його «чашу» дрібної мозаїчною плиткою, призначеної спеціально для басейнів, але звичайно, вибирайте природні, неяскраві відтінки.

Звичайно, будь-яким басейном хочеться користуватися весь сезон, а наш клімат не дозволяє цього. До того ж в воду постійно потрапляють пилок, листя, комахи, дрібні тварини. Тому найкращий варіант для басейну - дах.

Є три варіанти технології пристрою басейну на ділянці: повністю закритий павільйон, навіс, і павільйон, у якого зсувається дах. Цілком зрозуміло, що ми хочемо насолоджуватися тим, що ми на природі, а значить, її треба бачити. І басейн треба бачити, це ж розкішний об'єкт, він цього вартий. Тому найкращий варіант - це прозорі і напівпрозорі павільйони зі скла і полікарбонату. Безумовно, споруда павільйону вимагає витрат. Але можна діяти і не за правилами: придбайте високу теплицю з полікарбонату з декількома кватирками - ось у вас вже і є «павільйон». Навіс може бути з того ж полікарбонату, хороший і економічний варіант. Але він не забезпечить тепла пізньої осені. А ще є варіант - спеціальна «дах», або заслінка для басейну. Це невисока конструкція, яка рухається по рейках уздовж чаші басейну. Якщо потрібно скористатися басейном - її зрушують руками, як двері шафи-купе. Ну а коли басейном не користуються, «дах» закривають.

Оформлення басейнів на ділянці (з фото)

В оформленні басейну-ставка на дачі використовуються камені і гравій, і плоске мощення. Також, поряд з природними видами ставкових рослин при оформленні басейну на ділянці можна використовувати і декоративні садові рослини, і квіти, які вам подобаються.

Ви повинні підкреслити в оформленні, що у вас - саме ставок-басейн, тому потрібно відповідним чином позначити підхід до води: настил і металева драбинка з перилами для спуску у воду необхідні. Біля ставка-басейну, природно, не передбачений злив-перелив, і немає фільтра. Тому його потрібно буде викачувати періодично насосом «Малюк», і чистити, а потім наливати свіжу воду. Досить робити це один раз в місяць. Також поверхню води щотижня, або частіше, залежно від потреби, потрібно очищати сачком.

На березі басейну організовують майданчик відпочинку з шезлонгами. Рослини у басейну висаджують або в «модулях», або розставляють в контейнерах по кромці басейну. Якщо говорити в цілому, басейн оформляють як СПА на відкритому повітрі.

Найбільш вдалий оформлення для басейнів - це мощення і настили.

Басейни потрібно поєднувати з майданчиками відпочинку.

Як видно на фото оформлення басейнів на дачі, рослин по березі висаджують не багато, перевага - за контейнерними рослинами. Однак ефектно виглядають «модулі» з окремими посадками. Гарні басейни, оформлені галькою і декоративним гравієм.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online