Лайфхак - Як взяти кредит під заставу квартири і не залишитися без всього

Самі часто задаються на тему "кредит під заставу квартири":
  • Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

    Навіщо брати кредит під заставу нерухомості?

  • Як швидко і без проблем взяти кредит?

  • Які документи потрібно зібрати, щоб отримати кредит?

  • На яку суму кредиту я можу розраховувати?

Відповіді на ці та багато інших питань ви знайдете, прочитавши наш лайфхак про те, як взяти кредит під заставу квартири.

В першу чергу потрібно зрозуміти, що ніхто не хоче ризикувати своїми грошима, особливо банки, які видають великі кредити. Щоб максимально знизити можливі ризики, банки вимагають від своїх клієнтів додаткові гарантії їх платоспроможності, якщо вони не зможуть вчасно повернути основний борг і відсотки, що набігли. Тому банки найчастіше крім підтвердження ваших доходів і поручительства третіх осіб, можуть вимагати заставу чогось дуже цінного і головне ліквідного. Квартира є досить цінним об'єктом застави і має гарну ліквідністю, тому що не складе великих труднощів продати її і погасити заборгованість по кредиту. Банк дає великі суми грошей готівкою в кредит під заставу квартири, тому що він повністю впевнений в тому, що при будь-якому розвитку ситуації він не залишиться в програші і поверне все своє з відсотками.

Для отримання такого кредиту, вам потрібно виконати єдину умову, володіти у власності нерухомістю, наприклад квартирою в Москві. Чим вище вартість квартири, тим вищий шанс, отримати кредит на майже повну ринкову вартість вашої квартири. Зараз ми розповімо вам, чому навіть при наявності у власності квартири, вам може бути відмовлено в наданні кредиту і чому банк не може відібрати у вас квартиру за невиплати по кредиту. Родзинкою нашого Лайфхак стануть, золоті правила, дотримання яких допоможе вам не потрапити на шахраїв.

Рекомендуємо влаштуватися по зручніше і уважно прочитати весь наш лайфхак до самого кінця, тоді ви зможете уникнути більшості можливих проблем під час отримання кредиту під заставу квартири або іншої нерухомості.

зміст

  1. Терміново потрібні гроші, але не хочеться продавати квартиру. Де швидко взяти гроші?

  2. 5 найчастіших причин, чому люди беруть кредит під заставу квартири

  3. Йдемо подавати документи на кредит під заставу квартири

  4. Де найкраще взяти кредит під заставу квартири

  5. Через що я можу отримати відмову на кредит під заставу квартири

  6. Як не нарватися на шахраїв і не залишитися без всього

  7. підводимо підсумки

5 найчастіших причин, чому люди беруть кредит під заставу квартири    Йдемо подавати документи на кредит під заставу квартири    Де найкраще взяти кредит під заставу квартири    Через що я можу отримати відмову на кредит під заставу квартири    Як не нарватися на шахраїв і не залишитися без всього    підводимо підсумки

Терміново потрібні гроші, але не хочеться продавати квартиру. Де швидко взяти гроші?

Всі ми розуміємо, що банки працюють для отримання прибутку і не видають кредити кожному бажаючому. Якщо навіть якийсь банк і запропонує видати вам кредит без застави майна, то повірте, розміри відсотків по кредиту, неустойки та штрафні санкції будуть просто захмарними. Саме таким чином банки страхують свої ризики по невиплаті основного боргу і відсотків.

Щоб зменшити відсоток по кредиту, позбутися від жорстких штрафних санкцій і неустойок, вам потрібно довести банку вашу серйозність і платоспроможність. При цьому найкращою гарантією вашої платоспроможності буде наявна у власності квартира.

Зараз ми говоримо про ліквідної квартирі. У разі несплати боргу банк має право продати вашу квартиру за ринковою вартістю, щоб погасити заборгованість, що утворилася. Гроші, що залишилися з продажу квартири кредитор повертає позичальнику.

Критерії оцінки ліквідності вашої квартири, від яких буде залежати сума кредиту, що видається:

  • Місцезнаходження - вартість квартири дуже сильно залежить від її місця розташування, але і не останню роль відіграє наявність філії банку в тому ж місті, де знаходиться ваша квартира. Це пов'язано з можливістю швидкої оцінки квартири, запиту і перевірки документів у відповідних органах.

  • Стан квартири - квартира повинна бути в придатному для проживання стані.

  • Стан будинку, в якому знаходиться квартира, не повинно викликати питань і сумнівів.

  • У квартирі підключені і проведені всі комунікації необхідні для життя людини.

  • Будинок не планується до знесення в найближчі роки через будівництво метро або з інших причин.

  • Не має заборгованостей по комуналці.

  • Не бере участі в суперечках і судових розглядах.

  • Не має нелегальних перепланувань.

  • Не має неповнолітніх власників.

Отримати кредит під заставу кімнати або якоїсь частини власності в квартирі, буде набагато складніше. До речі вам доведеться зібрати дуже великий пакет документів, щоб оформити таку угоду з банком. Будьте готові до великих тимчасових витратах.

Якщо ви думаєте, що володіння дорогою елітної нерухомість є золотим квитком при отриманні кредиту в банку, то поспішаємо засмутити вас. Банки дуже педантично перевіряють як елітні, так і старі квартири і можуть відмовити в кредитуванні, тому що такі квартири досить складно швидко продати за ринковою ціною. Ідеальним варіантом буде мати у власності ходову квартиру, це однушки і двушки в хороших районах і бажано в нових будинках. Саме такі квартири користуються підвищеним попитом, і продати їх не складе труднощів.

Одна справа якщо ваша квартира проходить по всім вимогам банку, але питання проходите ви за всіма вимогами, що пред'являються до позичальників. Відповісти на це ви зможете самі, прочитавши критерії за якими банк буде вас оцінювати. Відповідність всім критеріям не означає, що банк не відмовить вам, адже у нього можуть бути додаткові вимоги.

Стандартні вимоги банків до позичальників:

  • Ваш вік повинен бути в межах від 21 року до 60 років

  • У вас повинна бути кришталево чиста кредитна історія, без прострочень і не повернень попередніх кредитів або можна розлучитися, з ідеєю отримати великий кредит під низькі відсотки.

  • Ви повинні постійно проживати в жодному регіоні не менше півроку.

  • Ваші доходи повинні повністю покривати платежі по кредиту, тобто сума доходу повинна бути не менше суми основного боргу з відсотками.

  • Якщо у вас є офіційна постійна робота, то це збільшить ваші шанси на отримання кредиту.

Якщо ви не можете підтвердити ваші офіційні доходи, то готуйтеся до труднощів тому тільки кілька комерційних організацій зажадають мінімальний пакет документів. Інші банки навіть не розглядатимуть вас як клієнта.

Звичайно, простіше взяти позику під заставу нерухомості, ніж продати квартиру, адже у вас будуть гроші на руках і житло. Ви можете розпоряджатися квартирою як завгодно, тільки не зможете її продати і подарувати. З мінусів можна виділити те, що ви можете залишитися без квартири в разі втрати основного доходу і можливості виплати кредит

5 найчастіших причин, чому люди беруть кредит під заставу квартири

При підписанні договору кредитування під заставу нерухомості, обидві сторони розраховують на взаємовигідну співпрацю і отримання певних вигод. Банк виходить вигоду у вигляді відсотків за користування його грошима з мінімальним ризиком неповернення, а позичальник отримує більш низькі відсотки по кредиту і гроші, залишаючись у власному житлі.

Перша причина - це рішення про покупку нового житла, без продажу старої квартири. Одна справа, коли ви збираєтеся купити вже побудовану квартиру за вартість вже наявної квартири. Бувають випадки, коли грошей на нову квартиру не вистачає навіть з урахуванням продажу квартири або нова квартира ще в стадії будівництва і просто ніде буде жити, а кому потрібні витрати на орендоване житло і переїзд всього майна туди і назад по кілька разів.

Друга причина - це будівництво заміського будинку. Звичайно, кожен з нас мріє мати квартиру в місті та заміський будинок для безтурботного відпочинку на природі, але щоб його побудувати потрібні не маленькі фінансові інвестиції.

Третя причина - терміново потрібні гроші на відкриття або покупку вже діючого бізнесу. У нашому житті дуже часто трапляється так, що хтось продає бізнес на дуже вигідних умовах і кредит під заставу квартири є дуже вигідним рішенням.

Четверта причина - покупка нерухомості на дуже вигідних умовах без продажу вже наявної.

П'ята причина - в житті бувають різні ситуації, коли терміново потрібні гроші на дорогу операцію. Головне не піддатися спокусі, заради одномоментного бажання купити щось не потрібно

Йдемо подавати документи на кредит під заставу квартири

За допомогою нашої покрокової інструкції ви заощадите багато часу, тому читайте уважно і запам'ятовуйте. Нерідко отримання такого кредиту займає кілька тижнів, до того ж стільки ж часу може піти на підготовку всіх необхідних документів.

Перший крок - потрібно зібрати пакет документів на квартиру.

Банк зажадає пакет документів, тому варто їх підготувати заздалегідь, тим самим ми зможемо заощадити досить багато часу і прискорити отримання кредиту.

Документи, які вимагають все банки:

  • Візьміть виписку з єдиного державного реєстру нерухомості і свідоцтво підтверджує право власності.

  • Якщо квартира була куплена, то потрібен договір купівлі-продажу. Якщо квартира дісталася вам у спадок, то потрібні документи що підтверджують успадкування. Якщо квартира вам була подарована, то потрібен договір дарування. У всіх інших випадках також потрібні будуть документи, які підтверджують те, як була вами отримана квартира.

  • Візьміть свіжу довідку про те, що у вас немає заборгованостей по всім комунальним платежам включаючи електрику і газ.

  • Потрібен буде технічний паспорт на квартиру.

  • Рекомендуємо заздалегідь провести незалежну оцінку вартості квартири, яку банк однозначно потребують провести. Плюс з такою оцінкою ви будете знати ринкову вартість вашої квартири і власне суму, на яку можете розраховувати при отриманні кредиту. При оцінці проведеної банком, дуже часто знижується ринкова вартість квартири для зменшення ризиків і збільшення вигоди банку.

  • Обов'язково буде потрібна довідка про те, що на квартиру не накладено арешт, і вона не проходить по судових справах, пов'язаних з нерухомістю.

Банк може зажадати і інші документи, не перераховані вище, але зібравши всі ці документи, ви як мінімум заощадите кілька днів, а то і тиждень.

Критерії, що впливають на вартість вашої квартири при оцінці її ринкової вартості:

  • Вік будинку в першу чергу впливає на вартість вашої квартири і можливість швидко її реалізувати за вигідною ціною.

  • Кількість поверхів може впливати як позитивно, так і негативно. Також дуже важливо, на якому поверсі знаходиться квартира.

  • Метраж і планування також вносять свою лепту в оціночну вартість квартири.

  • В ідеалі у квартири повинен бути всього один власник, тому що велика кількість власників може сильно ускладнити процес продажу квартири.

  • Відстань від центру міста і метро, ​​також грає не останню роль.

Другий крок - вибираємо банк і подаємо заявку на кредит.

Тут головне зібрати максимум кредитних продуктів від різних банків і вибрати найкращий. Для цього вам доведеться обійти не один банк і витратити не один тиждень, але повірте це того варто. Якщо ви отримуєте зарплату на картку, то варто в першу чергу поцікавитися про можливість отримання кредиту саме в цьому банку. Коли людина довгий час обслуговується в одному банку, то до нього ставляться більш лояльно при видачі різних кредитів.

  • Подивіться, який міжнародний рейтинг має банк. Чим він вищий, тим краще.

  • Перевірте фінансову історію банку.

  • Ретельно вивчіть відгуки клієнтів відібраних вами банків. Правда не варто вірити всьому написаним відгуками. Плюс ви зможете знайти історії тих, хто вже брав кредит і з якими підводними каменями вони зіткнулися. Знання таких нюансів дозволить не допустити такі ж помилки.

  • Вік банку не варто недооцінювати, тому що найстаріші банки, як правило, самі надійні.

Третій крок - Подаємо пакет документів на розгляд

Зараз нам потрібно буде подавати заявку разом із зібраними документами. Пам'ятайте, що краще подавати документи особисто, тому що при подачі через інтернет, швидше за все ви отримаєте попереднє рішення. Як це зазвичай буває по приходу в банк, з'ясовується, що ваша заявка переглянута і сума по кредиту нижче. Все це робиться, щоб заманити клієнта в банк за всяку ціну.

Документи, які потрібні при особистій подачі заявки і пакету документів на кредит під заставу квартири:

Четвертий крок - Уважно читаємо і підписуємо кредитний договір

Зараз у вас дуже відповідальний момент, тому що одним розчерком пера ви визначите своє фінансове добробут на багато років вперед, тому варто дуже уважно і прискіпливо перечитати весь договір. Запитуйте все, що вам не зрозуміло, задавайте питання "А що якщо ....?". Дивіться, щоб кредитний менеджер не ухилявся від прямої відповіді з відповідями і не намагався уникнути відповіді на ваші питання, тому що це буде означати можливі проблеми і підводні камені в майбутньому.

Якщо ви не хочете потрапити в боргову яму через свою недостатню юридичної обізнаності і не знання тонкощів таких договорів, то краще за все витратьте трохи грошей і візьміть з собою юриста. Юрист, прочитавши договір, розповість вам всі тонкощі і нюанси, що випливають після підписання даного кредитного договору, про які ви, можливо, не знали і навіть не здогадувалися, хоча і читали договір дуже уважно.

Якщо вас не влаштовує якийсь пункт в договорі, яка не озвучувався раніше і банк не готовий його змінити, то не варто підписувати такий договір, щоб не говорили і як би, не вмовляли менеджери банку. Пам'ятайте, що кредит віддавати вам протягом багатьох років, а вони вмовляють вас заради премії.

Зверніть увагу на той пункт договору, де вказується, що квартира залишається у вашій власності, і ви можете нею розпоряджатися на свій розсуд, крім звичайно продажу, дарування, відчуження.

Квартиру в обов'язковому порядку потрібно буде застрахувати, але страхову компанію ви можете вибрати і самостійно, хоча банк буде нав'язувати свого страхового партнера. В першу чергу це вам доведеться оплачувати щорічні страхові платежі, тому варто самому підібрати страхову компанію з найбільш вигідними для вас умовами.

П'ятий крок - Графік платежів і штрафних санкцій

Досконально вивчіть графік платежів по кредиту під заставу квартири , І уточніть можливість реструктуризації боргу і кредитних канікул в разі виникнення труднощів з оплатою щомісячних платежів. Основна мета роботи банку це отримання прибутку і не тільки за допомогою відсотків одержуваних за виданими кредитами. Хто сказав, що на комісії і штрафи не можна заробити, тому заздалегідь уточнюйте про наявність штрафних санкцій. Важливо знати, за що можна отримати штраф і скільки це буде коштувати. Також комісія за перерахування грошей під заставу при видачі кредиту або оплати щомісячних платежів грає не останню роль, тому що це теж гроші, які доведеться віддати з власної кишені.

Де найкраще взяти кредит під заставу квартири

Спеціально для вас ми підготували список банків пропонують найкращі умови кредитування під заставу квартири. Рекомендуємо самостійно уточнювати, актуальні умови кредитування під заставу нерухомості на момент необхідності отримання кредиту

Через що я можу отримати відмову на кредит під заставу квартири

У кожному банку є власна служба безпеки і цілий відділ по оцінці ризиків при кредитуванні населення. Саме ці дві служби оцінюють і дають рекомендації, видавати чи не видавати вам кредит. Рішення на підставі отриманих даних приймає старший кредитний аналітик. Правда є ще вимоги висуваються позичальникові, які ніхто в банку не має права скасувати або порушити. Якщо ви не виконуєте даних вимог, то відразу ж піде стовідсотковий відмову в заставному кредитуванні.

Найчастіші причини відмови в кредиті під заставу квартири:

  • Перша причина - це низька платоспроможність позичальника і високий ризик не виплати кредиту.

  • Друга причина - це непридатність квартири для проживання в ній відповідно до встановлених норм. Тут можуть відмовити, якщо будинок готується під знесення, знаходиться в аварійному стані або потребує капітального ремонту. Також відсутність підключених інженерних комунікацій в квартирі, може стати причиною відмови. Обдурити банк не вийде, тому що схема перевірки нерухомості дуже добре налагоджена і не дає збоїв.

  • Третя причина - це наявність нелегальних перепланувань в квартирі .Все перепланування, зроблені в квартирі повинні мати відповідні документи і по ним не повинно виникати ніяких питань з боку державних органів.

  • Четверта причина - це зіпсована кредитна історія, як клеймо по життю, якщо ви хочете взяти кредит. Більшість банків буде відмовляти вам у кредиті через зіпсовану кредитну історію, особливо якщо вона дуже свіжа.

  • П'ята причина - це відсутність другої квартири у власності. Якщо у клієнта тільки одна квартира і в разі її продажу йому ніде буде жити, то банк може відмовити в кредиті. Винятком з правил є іпотечні кредити, що видаються під заставу тієї єдиної квартири. Практичні всі банки йдуть назустріч клієнтам, видаючи іпотечні кредити.

Як не нарватися на шахраїв і не залишитися без всього

Ринок нерухомості завжди був золотою жилою для шахраїв спраглих зірвати великий куш, адже всього одна угода з нерухомістю принесе непогані гроші. Зараз ми розповімо кілька правил, дотримуючись яких ви зможете захистити себе від нечистих на руку людей бажаючих залишити вас без квартири і грошей.

Перше правило - Старий перевірений банк, краще нових двох. Воно і зрозуміло, старі банки стежать за своєю репутацією і мають великий досвід у вирішенні різних питань, тому вони не будуть намагатися обдурити вас з метою швидко заробити і наростити свій капітал. Якщо раптом вам дзвонять з банку щоб повідомити про прийняте рішення, то обов'язково потрібно переконатися що це не аферисти, які потребують гроші за можливість отримання кредиту на більш вигідних умовах. Пам'ятайте, що банки ніколи не беруть і не просять гроші для видачі кредиту.

Друге правило - довіряй, але перевіряй. Ніколи не вірте тому, що написано в рекламних проспектах і буклетах. На паркані теж багато чого написано. Ретельно вивчайте інформацію і робіть свої висновки. Ніколи не підписуйте ніяких попередніх договорів та інших документів, поки повністю не вивчите пропонований вам кредитний продукт.

Третє правило - не випускайте документи з рук і не передавайте їх стороннім. Дане правило актуально не тільки під час оформлення кредиту, але і при покупці квартири або авто. Схема розлучення дуже проста. Вам дають договір на прочитання, звичайно договір ретельно вивчається і читається від початку до кінця. Ви готові підписати, але потім хтось просить подивитися договір і йде з ним в іншу кімнату, а потім каже, що нібито стандартна перевірка, все в порядку і можна підписувати. У цей момент в договорі змінюються ключові сторінки, а клієнт навіть не підозрює про це і ставить підпис, автоматично втрачаючи квартири.

Четверте правило - краще досвідчений кредитний брокер під боком, ніж журавель в небі. Досвідчений кредитний брокер допоможе вам знайти кредит повністю відповідний за умовами, тому варто не шкодувати грошей і знайти його. До речі угоди укладені через кредитних брокерів більш надійні і безпечні. Шукайте кредитного брокера з бездоганною репутацією і максимально великим досвідом роботи.

підводімо Підсумки

Щиро дякуємо за витрачений час на прочитання цієї статті до самого кінця. Ми сподіваємося, що тепер ви зробите, правильні і усвідомлений вибір, керуючись прочитаної інформацією, і не потрапите в грошову кабалу.

Ми сподіваємося, що тепер ви зробите, правильні і усвідомлений вибір, керуючись прочитаної інформацією, і не потрапите в грошову кабалу


Як швидко і без проблем взяти кредит?
Які документи потрібно зібрати, щоб отримати кредит?
На яку суму кредиту я можу розраховувати?
Де швидко взяти гроші?
Де швидко взяти гроші?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online