Як боротися з колекторами в Росії в 2019 році

  1. Як надходити, коли загрожують колектори?
  2. Методи роботи колекторів
  3. Як боротися з колекторами

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багато боржників знайомі з історіями про колекторах і методах їх роботи Багато боржників знайомі з історіями про колекторах і методах їх роботи. При цьому в свідомості у деяких відразу з'являється образ міцних хлопців з 90-х з їх способами вирішити питання.

Сьогодні більшість банків передають борги своїх клієнтів в роботу колекторам. І в 2019 році ця тенденція буде тільки збільшуватися. З одного боку, в силу нинішньої ситуації багато хто не може своєчасно платити по кредиту. Крім того, збільшується і кількість колекторських агентств, що працюють на ринку.

Як надходити, коли загрожують колектори?

На відміну від співробітників правоохоронних органів і судових приставів, працівники колекторських компаній не мають ніяких окремих повноважень. У завдання колектора входить ведення переговорів з приводу боргу. При цьому йому забороняється використовувати фізичне насильство і недозволене психологічний тиск.

Позичальник має всі підстави не контактувати з колекторами. Однак уникати спілкування все ж не варто, оскільки в іншому випадку банк розцінить мовчання як ухилення від сплати боргу. А це вже загрожує додатковими санкціями з боку кредитора.

Якщо колектор вийшов на зв'язок, то боржнику слід:

• в спокійній обстановці провести переговори зі співробітником колекторського бюро;
• докладно викласти причини, в силу яких не вносяться платежі;
• після розмови з колектором відразу ж потрібно звернутися в банк з метою пошуку прийнятних варіантів врегулювання конфлікту;
• почати погашати кредит хоча б частинами.

Не рекомендується ходити в гості до колекторів або впускати їх в свою квартиру Не рекомендується ходити в гості до колекторів або впускати їх в свою квартиру. Якщо ж особистої зустрічі не уникнути, то постарайтеся весь діалог фіксувати на диктофон або відео. Тоді в разі протиправних дій на руках будуть необхідні докази.

Методи роботи колекторів

Якщо людина буде ігнорувати погашення боргу, то в арсеналі колекторів існують такі прийоми:

• постійні дзвінки, вдень і вночі, у вихідні та свята;
• візити додому;
• залякування судовим розглядом;
• загрози зіпсувати репутацію людини в очах оточуючих;
• інші способи психологічного впливу.

Часом колектори переходять рамки закону. Зустрічаються випадки фізичного впливу на боржника або псування його речей. Крім того, можуть застосовуватися й інші незаконні прийоми (дзвінки в автоматичному режимі або злом сторінок боржника в соціальних мережах).

Однак і законодавство щодо колекторів не стоїть на місці. Завдяки внесеним поправкам недозволені дії з боку колекторів стали зустрічатися значно рідше. Зараз на крайні заходи йдуть в основному неадекватні люди.

Як боротися з колекторами

Часто боржнику закидають порушення закону Часто боржнику закидають порушення закону. Однак точно також можна вчинити і недобросовісними колекторами. Наприклад, в разі нічних дзвінків з погрозами, псування майна та інших незаконних дій слід написати заяву в поліцію.

Якщо колектор загрожує судом, то немає нічого страшного, тому що подати позов може тільки банк . Більш того, є ймовірність того, що на стадії судового розгляду буде укладено мирову угоду, за якою банк перегляне терміни платежів або пробачить частину боргу.

Коли необхідно вести переговори з банком або колекторами, то бажано це робити в присутності родичів, друзів або знайомих. Тоді буде легше довести факти неправомірної поведінки.

Ще раз хочеться зробити акцент на тому, що колектори не мають ніяких прав по відношенню до боржників. І якщо людина володіє нормами законодавства, то він гідно зможе відстояти свої інтереси.

Юрій Чайка про проблеми колекторів

Як надходити, коли загрожують колектори?
Як надходити, коли загрожують колектори?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online