Діти ветеранів бойових дій: пільги на освіту, податкові, покладені, пенсійні, Федеральний закон

  1. Федеральний закон "Про ветеранів" - пенсійне забезпечення, які податкові пільги надані
  2. Хто відноситься до даної категорії
  3. Державна і соціальна підтримка
  4. Регіональна підтримка дітей ветеранів бойових дій у Великій Вітчизняній війні
  5. Вступ до вузу
  6. Прийом в дитячий сад
  7. Відео

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Російським законодавством передбачено надання певної соціальної допомоги і підтримки деяких категорій громадян. В одну з таких категорій входять діти і близькі родичі людей, які брали участь у військових подіях. Учасники воєн і бойових дій отримують статус ветеранів. І на підставі цього самі ветерани та їх родини мають право претендувати на певні пільги і переваги, які надає їм держава.

Федеральний закон "Про ветеранів" - пенсійне забезпечення, які податкові пільги надані

Основним федеральним законом, яким встановлюються і регулюються права ветеранів та їх близьких родичів, так і називається «Про ветеранів». При цьому до нього ставляться не тільки учасники Великої Вітчизняної війни. Після неї було багато військових дій, які проходили як на кордоні Росії, так і за її межами. У цю категорію потрапляють всі люди, які брали участь в гарячих точках.

На підставі основного закону, про те, що ця категорія громадян має виділятися і заохочуватися, а також на неї повинні бути спрямовані певні заходи підтримки, створені й інші законодавчі акти.

Для надання зазначених заходів підтримки поправки про права та пільги були внесені до багатьох законодавчих актів, такі як:

  • Податковий кодекс;
  • Розпорядження про надання необхідних життєво важливих ліків;
  • акти про пенсійне забезпечення;
  • про пільгове забезпечення і багато інших.

Всі ці та інші нормативні акти не повинні суперечити основам головного закону країни, а також безпосередньо закону про ветеранів війни.

Хто відноситься до даної категорії

Законами чітко визначені всі військові дії, учасники яких визнаються ветеранами. Відповідно на підставі цього їх діти і рідні можуть претендувати на надані їм права разом з самим ветераном.

Учасниками визнаються:

Учасниками визнаються:

  • всі військові, незалежно від їх звань, які доставляли вантажі до Афганістану під час бойових дій на тій території;
  • льотчиків, які робили військові вильоти на території Афганістану;
  • фахівці, що працювали в Афганістані;
  • обслуговуючий персонал будь-яких військових частин, який знаходився на території військових дій і з цієї причини отримав поранення;
  • військовослужбовці МВС, які виконували бойові завдання в повоєнний час після капітуляції Німеччини;
  • будь-який громадянин країни, який був офіційно направлений на територію іншої країни для ведення військових операцій.

Про збільшення вислуги років в МВС до 25 читайте тут .

Участь всіх перерахованих осіб відноситься не тільки в ВВВ або Афганістану. Офіційно визнані військові дії в наступних країнах: Єгипет, Сирія, Камбоджа, Абхазія, Таджикистан і деякі інші країни.

У разі наявності військової служби в даних регіонах, учасник цих дій повинен отримати відповідне посвідчення, яке дасть йому право на оформлення належних пільг і привілеїв.

Для оформлення посвідчення потрібно:

  • особистий паспорт;
  • 2 фотографії;
  • що свідчать документи про проходження служби на певній території в конкретний термін.

Крім цього потрібно буде написати відповідну заяву в соціальні органи для отримання посвідчення.

Державна і соціальна підтримка

Дана допомога розрахована на будь-якого члена сім'ї, який перебував на повному матеріальному забезпеченні ветерана. У разі смерті цієї особи, його підопічні залишаються фактично без засобів до існування і держава бере на себе обов'язок щодо їх забезпечення.

Як оформити пенсію по втраті годувальника читайте в даному матеріалі .

В першу чергу, будь-який громадянин має потребу в отриманні грошових коштів. Така допомога від держави можлива в вигляді певних видів пенсій та допомог. Для призначення щомісячних регулярних виплат потрібно подати заяву в соціальні органи і надати їм підтверджуючі документи на право отримання пенсії по втраті годувальника .

Якщо у загиблого ветерана ВВВ залишилися неповнолітні діти, то вони не повинні доводити своє право на отримання виплати, їх представник повинен подати заяву та пред'явити документи, що підтверджують родинний зв'язок цих осіб.

Неповнолітня дитя, утриманець мають право на такі пільги, крім грошової щомісячної виплати соціального характеру :

  • обслуговування в медичній установі для військових ветеранів;
  • позачерговий прийом в інтернат для громадян похилого віку, а також з індивідуальними обмеженнями;
  • отримання медичних послуг позачергово;
  • надання житла за програмою про розширення житлового простору;
  • отримання путівок за призначенням лікаря в санаторії;
  • перевага при оформленні членства в кооперативах житлового або гаражного типу, а також в СНТ або дачних товариствах.

Про соціальну пенсію по втраті годувальника читайте тут .

Крім перерахованих видів допомоги може бути надана допомога і непрацездатним батькам загиблого ветерана, або його дружина. Для вдів або вдівців встановлено обов'язкову вимогу, вони можуть отримувати всі ці пільги, якщо не взяли повторний шлюб. Термін отримання даних пільг обмежений досягненням дитині віку 18 років, або якщо він навчається на очному відділенні.

Регіональна підтримка дітей ветеранів бойових дій у Великій Вітчизняній війні

Частина можливих привілеїв і додаткових пільг було передано законодавством на регіональний рівень. Кожен суб'єкт може індивідуально призначити певні заходи підтримки - пільги дітям ветеранів бойових дій і утриманцям загиблих громадян.

Найбільше поширення набула така міра, як пільгове пересування в громадському транспорті. Деякі регіони передбачають можливість пересування тільки в межах населеного пункту, де зареєстровані громадяни. Інші суб'єкти РФ передбачили пересування повністю в межах всієї території регіону. І крім того включили міжміські пересування в число пільгового проїзду.

Крім цього деякі регіони передбачають і знижку на оплату комунальних послуг. На може досягати 50 відсотків. Для її отримання можна написати заяву на повернення, на надання субсидії або спочатку просити пільгове нарахування. У різних суб'єктах цей відсоток може бути різним, а десь повністю відсутні.

Вступ до вузу

На жаль державою не передбачено ніяких пільг для дітей і утриманців учасників тилу. Самі ветерани мають право на позачергове надходження на вищу освіту. Однак їхні діти змушені надходити в загальному порядку і на загальних підставах.

Для школярів проте така пільга передбачена. Діти ветеранів, які досягли шкільного віку, можуть вступити до середньої школи позачергово. І крім цього йому має бути надано безкоштовне харчування 2 рази в день.

Також школярам належить і безкоштовна уніформа, якщо школа ввела обов'язок її носіння.

Прийом в дитячий сад

Відносно пільгового прийому дітей ветеранів до дитячих садків законодавством також не було передбачено на федеральному рівні. Незважаючи на те, що в даний час введено бронювання дитячих садків за допомогою електронної черги, в деяких населених пунктах виховних установ просто фізично не вистачає на реальну кількість дітей. Тому до цих пір є діти, які не можуть потрапити в садок у встановлений термін.

Військовослужбовці працівники можуть оформити знижку на оплату дитячого садка до 70 відсотків, але такі пільги на жаль не поширюється на їхніх дітей.

Однак багато регіонів вирішили усунути дане непорозуміння і все-таки ввели пільгову можливість надходження дітей ветеранів до дитячих садків. Але діє вона в конкретному регіоні, потрібно уточнювати в соціальних органах даного суб'єкта РФ.

Відео

висновки

Виходячи з встановлених державних заходів підтримки, можна зробити висновок, що всі заходи в першу чергу спрямовані на самих ветеранів. Для їх сімей передбачені певні незначні заходи соціальної підтримки, але на жаль, в порівнянні з іншими пільговими групами населення, вони значно менше.

Регіональна влада мають можливість виправити дану несправедливість і в деяких суб'єктах РФ дійсно діти ветеранів отримують повний комплект соціальних заходів нарівні з іншими пільговими категоріями громадян. Рекомендуємо вам також прочитати про надбавку за вислугу років військовослужбовцям по запропонованому посиланню .

Але законодавству варто задуматися про надання більш якісної підтримки сім'ям ветеранів, так як в даний час Росія веде безліч активних військових дій і в даній підтримки з кожним роком починають потребувати все більшу кількість сімей.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online