Складання рукописного договору купівлі-продажу автомобіля

  1. Як писати?
  2. Які документи потрібні, щоб скласти рукописний договір купівлі-продажу автомобіля сторонами
  3. Як відбувається складання договору купівлі-продажу автомобіля при його реалізації

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багато автолюбителів, боячись паперової тяганини, вважають за краще продати авто «по довіреності». Це не грамотно і не правильно, так як:

  • громадянин як і раніше залишається власником авто,
  • як власник він буде зобов'язаний нести всі витрати по податках.

Як писати?

Багато автолюбителів, боячись паперової тяганини, вважають за краще продати авто «по довіреності» продавати автомашину

потрібно відповідно до положень законодавства. А воно вимагає скласти договір купівлі продажу автомобіля так, як це прописано в законі.

Основний сенс договору: продавець покладає на себе зобов'язання щодо передачі авто, а покупець - купити його і оплатити відповідно до умов угоди.

Необхідно відзначити, що працівники ДАІ ретельно перевіряють зміст угод і, в разі будь-яких невідповідностей, можуть відмовити в реєстрації авто. З цієї причини, найвдаліший варіант - звернення до юриста, який точно знає, як відбувається складання договору купівлі-продажу автомобіля і, неодмінно, дасть слушні поради.

Деякі поспішають звернутися в комісійний магазин, де працівники пропонують подібні послуги з оформлення договорів . З одного боку, це зручно, так як зазвичай магазини знаходяться поруч з МРЕВ. Але з іншого боку, такий варіант, дорожче, так як відбувається дві угоди і оплачується два договори, замість одного.
Контракт готується в кількості трьох штук. По одному - для сторін, третій - для МРЕВ.

Які документи потрібні, щоб скласти рукописний договір купівлі-продажу автомобіля сторонами

При зверненні в МРЕВ потрібно оплата держмита.

Якщо автомобіль продається за дорученням, то необхідна довіреність, в якій прописується право на реалізацію авто.

Коли машина продається з додатковим обладнанням (колеса, медіа-система, автосигналізація і т.п.), то доцільно вказати це окремим пунктом.

Угода щодо відчуження автомобіля не вимагає великої кількості документації. Будь-який грамотний юрист скаже про те, що складання договору купівлі-продажу автомобіля зажадає наявності:

  • паспортів сторін,
  • свідоцтва про держреєстрацію автотранспорту,
  • технічного паспорта на авто (ПТС).

Як відбувається складання договору купівлі-продажу автомобіля при його реалізації

Якщо після попереднього огляду покупець вирішив придбати автомобіль, можна приступати до оформлення угоди. Слід зазначити, що до нотаріуса за посвідченням договору йти не потрібно. Для інспектора ДІБДР буде достатньо звичайної письмової форми і підписів обох сторін.

Сторони складають рукописний договір купівлі-продажу автомобіля, після чого реєструють його в МРЕВ ДАІ. Текст документа повинен містити в собі наступні позиції:

  • відомості про продавця та покупця (найменування, місце проживання, дані про паспортах),
  • інформація про предмет купівлі-продажу (марка, модель, заводський VIN кузова, номер шасі і двигуна, робочий об'єм, рік випуску, колір та інші технічні характеристики); як правило, вони переписуються з ПТС і свідоцтва про держреєстрацію,
  • ціна (вказується за домовленістю).

Ці умови відносяться до істотних. Закон вимагає, щоб вони обов'язково були у договорі. У разі їх відсутності, договір можна визнати недійсним. Крім того, рукописний договір купівлі-продажу автомобіля може встановлювати порядок прийому і передачі авто, спосіб оплати, а також відомості про відсутність обмежень та обтяжень.

Як писати?
Як писати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online