«Анатомічний атлас» Києва

  1. на сайті «Містобудівного кадастру Києва» представлена інформація
  2. Переваги сайту:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У лютому 2013 року вперше був презентований проект під назвою «Містобудівний кадастр міста Києва». Таку об'ємну і важливу базу даних, як кадастр, планувалося перевести в глобальну мережу у вигляді геопортала - веб-сайту, на якому можна знайти будь-яку інформацію про просторове об'єкті на певній ділянці. Минуло два роки, сьогодні Містобудівний кадастр в Інтернеті включає в себе базу даних з прив'язкою до конкретного об'єкта. Кожен бажаючий може отримати інформацію про ту чи іншу ділянку столиці, будівлі або інфраструктурному об'єкті. Зробити це можна через онлайн-ресурс без черг до кабінетів чиновників.

За словами заступника директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Андрія Вавриша, Містобудівний кадастр міста - це шлях розвинених європейських міст, де пріоритетом взаємодії влади з громадськістю та бізнесом є відкритість і мінімальний вплив людського фактора.

За даними прес-служби Департаменту містобудування та архітектури КМДА, за останні кілька місяців через портал містобудівного кадастру надійшло понад 10 тис. Заявок від підприємців на оплату пайової участі. Так, з мінімальним втручанням «людського фактора» близько 6,5 тис. Власників тимчасових споруд отримали документи, а бюджет поповнився на 38 млн грн Згідно з офіційним визначенням, використаному в Постанові КМУ «Про містобудівний кадастр» від 25 травня 2011 року, геопортал містобудівного кадастру - «це сукупність інтернет-засобів та сервісів геопросторових даних, що підтримують метадані про геоінформаційні ресурсах містобудівного кадастру і забезпечують доступ до них і до публічних інформаційних р есурсам містобудівного кадастру в Інтернеті ». Якщо простіше, то геопортал - це велика база даних про місто, споруди, інфраструктуру, зібрана на одному сайті і розміщена в Інтернеті.

Багато в чому, створення кадастру стало необхідною умовою для залучення інвестицій в міський розвиток. Після досить тривалого періоду декларацій і намірів залучити інвесторів до столиці міська влада перейшли до практичних кроків, використовуючи для цього Інтернет. Завдяки геопорталів кадастру тепер будь-хто, хто захоче зайнятися будівництвом або розвивати інфраструктури столиці, зможе прораховувати різні варіанти розвитку подій на певній території. Тепер перш ніж вкласти гроші в будівництво будинку, інвестор зможе дізнатися не тільки про те, до якого кадастровому ділянці ставитися та чи інша споруда, а й про те, що в перспективі побудують навпроти, як через деякий час буде виглядати транспортна розв'язка, як зміняться сусідні квартали.

на сайті «Містобудівного кадастру Києва» представлена інформація

  • про місцезнаходження вулиці, її довжину, рік найменування;
  • про функціональне призначення тієї чи іншої ділянки згідно з Генеральним планом;
  • про детальні плани територій, обмеження використання, історико-культурних зонах;
  • про зелених зонах, прибережно-захисних лініях і навчальних закладах;
  • про наявність затвердженої містобудівної документації;
  • про об'єкти культурної спадщини, соціальної інфраструктури;
  • про тимчасових спорудах (кіосках наприклад).

На сайті немає інформації:

  • про інженерні комунікації (водопостачання, каналізація), так які дані знаходяться в секретному доступі;
  • про власників і власників нерухомості.

Все це, відповідно до задуму розробників, дає можливість інвесторові проаналізувати існуючу ситуацію і знайти правильне застосування своїм коштам, спрогнозувати дії і самим приймати рішення на перспективу. Згідно з інформацією прес-служби Департаменту містобудування та архітектуру Києва, кадастр базується на оновленій в 2013 році топографічній основі і містить понад 10 шарів, зокрема інформацію про зелені зони міста, об'єктах культурної спадщини, земельних ділянках і соціальних установах. Крім того, портал забезпечує доступ до загальноміських проектів і програм, реєстру вулиць і комплексної схеми розміщення тимчасових споруд.

Переваги сайту:

  • зведення до мінімуму участі чиновників і різних посередницьких фірм при роботі з дозвільними документами, а також при отриманні інформації про цікавить об'єкті, земельній ділянці або пам'ятці архітектури;
  • на одному ресурсі об'єднані дані з різних пов'язаних між собою баз даних: земельний кадастр, містобудівна документація, інформація про заплановану реконструкцію району, модернізації дороги або ж інфраструктурних мереж.

Недоліки сайту:

  • невисока точність космічних знімків і не регламентована актуалізація інформації;
  • проблеми взаємодії між структурними підрозділами адміністрації, які передають нам дані для наповнення бази градкадастра.

Містобудівний кадастр Києва має всі шанси стати найважливішим елементом електронного управління, без чого немислима сучасна демократія. Відкрита інформація про місто є ефективним засобом контролю міської влади з боку жителів даного міста. Теоретично, з появою геопортала, кожен зацікавлений громадянин, зайшовши на сайт, зможе побачити незаконно встановлені кіоски, отримати дані про заплановані ремонтні роботи або дізнатися про зонах, де заплановано будівництво. Як буде на практиці, покаже час.

«Наш ресурс може використовуватися як додаткове джерело інформації для прийняття рішення інвесторами. До нас звертається велика кількість громадян з проханнями передати у власність ту чи іншу ділянку з посиланням на дані нашого кадастру. Справа в тому, що відвідуючи наш сайт, користувач може знайти ділянки, не охоплені публічної кадастрової картою. Ці ділянки теоретично вільні від прав власності. Однак чи вільний насправді ту чи іншу ділянку, розбираються органи земельних ресурсів. У нас такої інформації немає », - зазначив Владислав Смілка, фахівець Служби містобудівного кадастру.

ABCnews

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online