Дошкільнята на Кіпрі

  1. Муніципальний дитячий сад на Кіпрі
  2. Приватний дитячий садок на Кіпрі
  3. Як знайти потрібний дитячий сад?
  4. Няня на Кіпрі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Перед вами стаття для мам і тат, які приїхали на Кіпр на тривалий термін або вирішили залишитися жити на острові назавжди. Хто посидить з вашим малюком (мова піде про діток дошкільного віку)? Чи можна довіряти кіпрським дитячим садам? Як знайти надійну няню на Кіпрі?

На Кіпрі, як і всюди, існують муніципальні (державні) дитячі сади і приватні садочки.

Муніципальний дитячий сад на Кіпрі

особливості:

  • Державна мова на Кіпрі - грецька, а відповідно, в муніципальних садках вихователі кажуть на грецькій мові.
  • Оплата щомісячна і розраховується в залежності від ваших доходів - чим менше дохід, тим менше оплата. Муніципальний дитячий сад набагато дешевше, ніж приватний.
  • На острові дуже короткий декретну відпустку, тому в дитячі сади беруть 4-х і 6-й місячних малюків.
  • Сім'ї Кіпру люблять віддавати малюків на півдня - до 13:00, а після забирати його додому; звичайно, є можливість залишити малюка до 17: 00-18: 00 (але не скрізь). Більш пізній час не практикується.
  • Кількість осіб в групі завжди варіюється від одного дитячого садка до іншого.
  • Записувати малюка в муніципальний дитячий сад краще в січні і в перші місяці календарного року, для того щоб потрапити в цей сад у вересні.

Записувати малюка в муніципальний дитячий сад краще в січні і в перші місяці календарного року, для того щоб потрапити в цей сад у вересні

Приватний дитячий садок на Кіпрі

особливості:

  • Існують грецькі, англійські і російські приватні дитячі садки.
  • В англійських приватних дитячих садах обов'язково відбувається навчання грецькій (знову-таки, це державна мова острова).
  • Оплата щомісячна і фіксується, в кожному садку вона буде варіюватися. В середньому, за півдня ви будете платити близько 200 євро, за повний день ця сума може досягати 300 євро. Крім щомісячної фіксованої оплати, з вас береться реєстраційний внесок (він також різниться у всіх дитячих садках) - близько 100 євро. Також з вас можуть запросити внесок за медичну страховку, близько 20 євро, а в деяких (далеко не у всіх!) Дитячих садах беруть депозит, який не повертається разі вашого бажання забрати дитину з дитячого садка до закінчення року. Якщо ви залишаєте дитячий сад, а потім хочете повернутися в нього через тривалий термін - швидше за все, вас попросять заплатити реєстраційний внесок заново.
  • Що відбувається, якщо малюк захворів і не ходив в дитячий сад? Гроші не повертаються. Довідку про одужання після лікарняного малюка будуть запитувати далеко не скрізь (це значна відмінність кіпрського дитячого садка від російського).
  • У групі близько 10-12 чоловік.
  • В англійських і грецький дитячих садах немає тихої години, тому багато батьків люблять забирати малюків о 13:00 і укладати їх спати вдома.
  • Вікові обмеження абсолютно різні - в деяких садах беруть малюків, які ходять, в інших - розмовляють. Для діток трохи менше діє правило «дроп ін-дроп офф», що означає: «привів на пару годин і забрав», оплата погодинна.
  • В основному, дитячі садки працюють до 17: 00-18: 00, але в російських дитячих садах є чергові групи, що працюють до 22:00.
  • У приватних дитячих садах приділяється пильна увага розвитку дитини, деякі дитячі сади так і називаються - «центри дитячого розвитку», дуже популярна методика Монтессорі.
  • Виглядають приватні дитячі садки не завжди так, як російські (в Росії дитячий сад - це велика огороджена територія з просторим установою), - на Кіпрі, в основному, це житлові будинки, трансформовані в дитячі сади.
  • У дитячих садках немає карантину.
  • Черг в дитячих садах, як правило, немає, тому запис проводиться протягом усього року.
  • Існують сади при школах, наприклад, при American Academy і Heritage School - це сади дорожче, відкривають можливість надходження в зазначені школи для вашої дитини без проблем. Тут вас можуть чекати черги. У такому дитячому садку ваш малюк буде ходити в формі з самого раннього віку і освоювати нові знання. Не соромтеся задавати питання в плані організації занять і подальших перспектив - в таких місцях вам завжди допоможуть!

Не соромтеся задавати питання в плані організації занять і подальших перспектив - в таких місцях вам завжди допоможуть

Як знайти потрібний дитячий сад?

У століття інтернету це зробити зовсім не складно! Досить, ввести в пошукові системи потрібний заголовок. У будь-якому випадку, перш, ніж віддавати свого малюка в дитячий сад, варто подивитися його і послухати відгуки про нього. Тому головна рекомендація - скласти список прилеглих до вас дитячих садків, зателефонувати туди, щоб виключити зовсім невідповідні варіанти і з'їздити в самі сподобалися.

Няня на Кіпрі

Що робити, якщо малюка ні з ким залишити ввечері або на вихідних? Знайти няню! Зазвичай няню радять через знайомих, або шукають через оголошення в інтернеті і в газетах. Популярні ресурси в інтернеті - це російські форуми ( russian-cyprus.org і russiancyprus.info ) І групи в Фейсбук, такі як Russian moms of Cyprus і Russian Women's Club . На Кіпрі дуже невелике населення і небайдужі люди, тому на подібних ресурсах ви завжди знайдете адекватний рада! Оплата у няні погодинна, в середньому від 7-10 євро в годину і вище.


А зовсім скоро ми розповімо вам, як йдуть справи з дітками постарше!

А зовсім скоро ми розповімо вам, як йдуть справи з дітками постарше

Хто посидить з вашим малюком (мова піде про діток дошкільного віку)?
Чи можна довіряти кіпрським дитячим садам?
Як знайти надійну няню на Кіпрі?
Що відбувається, якщо малюк захворів і не ходив в дитячий сад?
Як знайти потрібний дитячий сад?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online