З Томської області триває експорт лісоматеріалів, кедрового горіха і висівок / Россільгоспнагляд

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За квітень 2015 року спеціалістами Управління Россільгоспнагляду по Томській області оформлено 1167 фітосанітарних і 90 карантинних сертифікатів. Було сертифіковано 68995 кубічних метрів лісоматеріалів на експорт. У тому числі: в Китай (його частка становить 55% від загальної кількості експорту лісових вантажів); Узбекистан (16%); Казахстан (17%); Афганістан (4,5%) Киргизстан (2,5%). Крім цього в квітні поточного року в Китай було експортовано горіх кедровий в кількості 245 тонн. У Монголію була здійснена відправка 745 тонн висівок пшеничних. Вперше в цьому році в Казахстан відправлено 111 тонн картоплі продовольчого.

У російські регіони з Томської області вивезено 3319 кубометрів деревини. Основні регіони призначення - Кемеровська область, Алтайський край, Новосибірська область - їх частка 70%. За Росії також відправлено 119 тонн насіння сільськогосподарських культур в тому числі 5 тонн пшениці, 48 тонн озимого жита, 65 тонн картоплі. Крім цього був здійснений вивезення 451 тонни борошна пшеничного по Сибірському регіону.

При проведенні оглядів експортної продукції було виявлено чотири випадки зараження карантинними шкідниками 265 метрів кубічних пиломатеріалу: вусачем чорним ялиновим великим (Monochamus urussovi Fisch), чорним ялиновим малим (Monochamus sutor L) і один випадок зараження 150 метрів кубічних заболонніков березовим (Scolytus ratzeburgi). За приписами Управління експортерами вжиті заходи щодо позбавлення життєздатності шкідників. Продукція пересортувати і утилізована. Порушники законодавства в галузі карантину рослин притягнуто до адміністративної відповідальності.

Джерело: Управління Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду по Томській області

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online