Коло обов'язків агентства нерухомості при продажі нерухомості

  1. Пошук нерухомості

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Єдиного кодексу обов'язків агентства нерухомості не існує, універсальних типових договорів - теж Єдиного кодексу обов'язків агентства нерухомості не існує, універсальних типових договорів - теж. Однак є стандартний набір послуг агентства, на виконання більшості з яких Ви вправі розраховувати при роботі з поважає себе агентством нерухомості

У різних агентствах нерухомості набір послуг може варіюватися, але найбільш важливі обов'язки можна перерахувати.

По відношенню до продавця:

  • оцінка об'єкта нерухомості;
  • реклама об'єкта нерухомості і пошук покупців;
  • збір пакету документів або сприяння у його підготовці;

По відношенню до покупця:

  • підбір об'єкта нерухомості;
  • юридична перевірка нерухомості;

По відношенню до учасників угоди:

  • нотаріальне посвідчення і реєстрація угоди;
  • взаємозаліки продавця і покупця.

Продавець нерідко вираховує вартість свого житла, перемножая середню ціну метра по району на число квадратних метрів своєї квартири. Насправді ж оцінка нерухомості - процес складний, що враховує як об'єктивні, так і суб'єктивні чинники. агентства нерухомості володіють оперативною інформацією, відстежують тенденції ринку, і тому за допомогою агентства нерухомості можна максимально адекватно оцінити нерухомість.

Однак навіть якщо ціна відповідає дійсності, це аж ніяк не означає, що покупці тут же вишикуються в чергу. Основний обов'язок агентства нерухомості на цьому етапі - рекламувати об'єкт.

Реклама - це, перш за все, вдумливий аналіз сильних і слабких сторін, уміння побачити потенційного покупця і належним чином піднести йому саме цей об'єкт. Тому в одних випадках акцент ставиться на наявності поряд дитячого саду або школи, в інших - на хороше транспортне сполучення, в третіх - на зелений парк під вікнами.

І, безсумнівно, важливим є правильний вибір рекламного носія: для одних об'єктів досить рядки в спеціальному виданні, для інших необхідно показати товар лицем - з хорошими фотографіями, з докладним описом всіх обгрунтовують високу вартість характеристик.

Пошук нерухомості

Багато продавців нерухомості, частіше з економії, самостійно збирають всі необхідні документи. Нерідко в цьому випадку пакет документів виявляється неповним або ж з простроченими датами необхідних довідок. Щоб уникнути цих складнощів, заощадити власний час і нерви, ви можете доручити ріелтору повністю підготувати потрібні документи.

При цьому він повинен мати право представляти інтереси продавця у відповідних організаціях, для чого необхідна нотаріально завірена довіреність продавця на вчинення певних дій (збір документації для продажу нерухомості).

Якщо ж ви вирішуєте підготувати документи самостійно, то має право очікувати від агентства нерухомості як мінімум грамотних консультацій.Самостоятельно знайти милу серцю і гаманцю квартиру досить складно.

Агентство нерухомості бере на себе нелегку працю вибрати серед маси пропозицій кілька варіантів, максимально відповідають побажанням покупця, після чого останньому залишиться зробити свій остаточний вибір.

Відбір варіантів агентство нерухомості здійснює, досконально з'ясувавши цілий ряд позицій: бажаний район, тип будинку, поверховість, безпосередні характеристики об'єкта. На цьому етапі роль ріелтора з агентства нерухомості полягає в якісній консультації клієнта.

Не можна виключати ситуацію, в якій на обрану вами житлоплоща не стане згодом претендувати який-небудь «дядько з міста Жмеринки». В квартирі можуть значитися вибули у невідомому напрямку громадяни або особи, що знаходяться в місцях позбавлення волі, неповнолітні, права яких були якимось чином ущемлені.

Можливо, спадкоємець не оформив у встановлений законом термін право на майно спадкодавця. Убезпечити покупця від таких проблем і повинна юридична перевірка об'єкта нерухомості, традиційно практикується українськими агентствами нерухомості.

Досвідчені ріелтори зазвичай працюють в тісному зв'язку з кваліфікованими юристами, у яких практично не буває технічних помилок. Також вони готові витратити свій час на детальну консультацію і відповісти на питання по проведенню операції.

На отримання довідок-характеристик і інших документів необхідних для продажу нерухомості документи часто здаються через ріелторів, уповноважених за дорученням. У такому випадку клієнт отримує максимум зручностей, так як його представник ріелтор має законне право відстежувати готовність документів та оперативно доводити до відома учасника угоди отриману інформацію. Таким чином, клієнту достатньо один раз в конкретно призначений час прийти і отримати готові документи.

Ріелтор, володіючи необхідною сумою знань та практичним досвідом, може запропонувати для кожного конкретного випадку варіант взаєморозрахунків, максимально захищає інтереси всіх сторін угоди. Професійний ріелтор, як правило, вміє знаходити компроміси і має можливість аргументовано пояснити і довести переваги того чи іншого варіанту для кожної зі сторін.

Агентство нерухомості являє клієнтам напрацьовану базу проектів договорів, необхідних для оформлення того чи іншого типу угоди. У свою чергу клієнт може отримати кваліфіковану консультацію по будь-яких питань та роз'яснення з схемами взаєморозрахунків як на рівні спеціаліста-ріелтора, так і юриста або фінансиста.

джерело: Meget
Передрук матеріалів тільки з письмового дозволу редакції

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online