Бізнес ідея - агентство нерухомості. Банк Бізнес Ідей

  1. Недоліки та позитивні моменти
  2. Як організувати свій бізнес
  3. Важливі етапи шляху.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Агентство нерухомості не є оригінальною   бізнес ідеєю   , Зате ці послуги незмінно затребувані

Агентство нерухомості не є оригінальною бізнес ідеєю , Зате ці послуги незмінно затребувані. На ринку користуються стабільним попитом як на квартири і житлові будинки, так і на комерційні приміщення під офіси, склади, магазини.

Оформлення подібних угод досить складне завдання для людей, які не мають юридичної освіти, та й часу займає не мало. Це призвело до того, що більшість людей звертаються за допомогою в подібних питаннях.

Агентства нерухомості є грамотним посередником між двома сторонами угоди, який в найкоротші терміни може знайти масу відповідних пропозицій для своїх клієнтів.

Недоліки та позитивні моменти

Бізнес агентства нерухомості варто розглядати з різних сторін. У будь-якій справі завжди є свої мінуси і плюси, підводні камені та райдужні перспективи. Тому, обдумуючи як відкрити агентство нерухомості необхідно враховувати подібні моменти.

До недоліків можна віднести високу конкуренцію, неабияку залежність від ваших агентів, ймовірність того, що ріелтор отримає гроші в обхід вас, а також можливість відсутності платежів від клієнтів. При цьому плюсами бізнесу агентства нерухомості є те, що вам не будуть потрібні значні капіталовкладення, при правильній розстановці пріоритетів ви зможете зайняти свою нішу на цьому ринку послуг, і відсутність фактора сезонності теж грає важливу роль.

Особливо важливим моментом в бізнесі, пов'язаному з нерухомістю, є нестабільність ринку. Він залежить від глобальної економічної ситуації. Люди купують, продають, міняють нерухомість в сприятливі, стабільні періоди. А в період кризи цей ринок може повністю встати, і ви опинитеся без роботи.

Як організувати свій бізнес

Агентство нерухомості складається з двох ключових людей: адміністратор і юрист. Основне завдання адміністратора це спілкування з клієнтами і пошук різних варіантів задоволення їх запитів. Завдання юриста перевірка документів на нерухомість та оформлення угод.

Ви є одним з цих людей? Якщо немає, вам потрібно їм стати, або підшукати іншу бізнес ідею.

Більше половини приватних осіб, що звертаються в агентства нерухомості, приходять туди за рекомендацією знайомих. А юридичні особи зазвичай звертаються в відомі, що зарекомендували себе агентства, які давно працюють на ринку. Це означає, що не має сенсу сильно вкладатися в рекламу. Надрукуйте пару сотень візиток і попросіть своїх друзів роздати їх в колі своїх знайомих і родичів. Подайте безкоштовні оголошення в газети і інтернет. Для початку цього цілком достатньо. Зачекайте один місяць і оціните результати. Якщо до вас звернеться один-два людини, тоді варто продовжувати. Якщо така міні рекламна компанія не дасть результатів, варто всерйоз задуматися чи треба воно вам. Швидше за все, ринок в вашому регіоні вже поділений і насичений, прорватися на нього будучи самим звичайним агентством нерухомості, які надають самий звичайний набір послуг, без досвіду в цій сфері, практично не можливо.

Обдумуючи як відкрити агентство нерухомості, ви повинні приділити увагу збору бази даних нерухомості. Будь-подібний бізнес відштовхується саме від неї. Ви можете придбати її у компаній, які займаються тим, що збирають і обробляють таку інформацію. Зазвичай вони надають демонстраційну версію, зателефонувавши об'єкти якої, ви зможете переконатися, що вона достовірна. Після цього ви просто укладіть договір на придбання бази даних. Існує альтернатива - обдзвонювати оголошення, які ви знайдете в газетах, журналах, Інтернеті, а також шукати оголошення, розклеєні по місту. Цей процес більш тривалий, але зате менш витратний, ніж придбання бази даних. Раз ви читаєте цю статтю, значить, вас цікавить цей бізнес, і слід орієнтуватися на другий варіант.

На перших порах можна обійтися навіть без постійного офісу. Для зустрічей з клієнтами підійдуть кімнати для переговорів, які здаються по годинах.

Перед тим, як відкрити агентство нерухомості, необхідно його юридично оформити. Так наказує закон. На практиці, в цій країні, перші два-три роки життя багато агентств нерухомості працюють нелегально. Справа в тому, що в комплекті з чистою перед законом совістю, йде маса паперової рутини, податків, звітності, все це вимагає вашого часу, а іноді і грошей. І при цьому ніяк не сприяє розвитку вашого бізнесу. Який шлях для своєї справи виберете ви?

Важливі етапи шляху.

Наступний крок - придбання відповідного приміщення або взяття його в оренду. Пам'ятайте, що його місце розташування теж має значення. Центр міста, в цьому плані, набагато краще околиць. Але великий трафік абсолютно не обов'язковий, приміщення містяться не на прохідних вулицях будуть значно дешевше.

Деяких фінансових вкладень зажадає покупка обладнання. Його кількість залежить від того, скільки ви плануєте наймати співробітників. Основними інструментами роботи вашого агентства нерухомості є комп'ютер і телефон. Вам також знадобляться принтер і ксерокс.

Запорука успіху роботи агентства нерухомості - правильно підібраний персонал. Цей бізнес передбачає тісне спілкування з людьми. Тому важливо, щоб ваші співробітники володіли такими якостями, як приємна зовнішність, комунікабельність, порядність, впевненість в собі і доброзичливе ставлення до клієнта.

А для початку найкраще попрацювати з півроку в існуючому агентстві нерухомості, побачити цей бізнес зсередини, тоді дев'яносто відсотків питань пов'язаних з організацією своєї справи самі відпадуть. Це дозволить вам більш грамотно і обдумано втілити свою бізнес ідею в життя.

Ви є одним з цих людей?
Який шлях для своєї справи виберете ви?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online