Судді розшукують адвоката-мітингувальників - пишуть листи навіть на пошту "Ленусік" (фото, відео)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

04 листопада 2014 року, 12:38 | Автор: Марк Наумов | переглядів:

Мелітопольський міськрайонний суд виніс третє подання про покарання запорізького адвоката Володимира Ляпіна, який представляє інтереси обвинуваченого у справі Мелітопольської ОПГ - колишнього завідувача транспортним сектором виконкому Віктора Кирилюка.

Володимир Ляпін вже в сьомий раз проігнорував судове засідання у резонансній справі про чиновників, звинувачених в корупції на чолі з мером Сергієм Вальтером, і не надав суду інформацію про причини своєї відсутності. Чи не з'явився на цей раз в залі суду і його підзахисний Віктор Кирилюк. Правда, на відміну від адвоката, якого звинувачують у корупційних діяннях екс-чиновник записку до суду передав, повідомивши про те, що хворий.

Прокурор Денис Корх і захисники підсудних вважали за потрібне дочекатися висновків Кваліфікаційної комісії Колегії адвокатів про те, чи визнані всі випадки неявки Володимира Ляпіна на засідання, як неповажні. Однак головуючий в суді Віктор Фомін разом з двома членами суддівської колегії вирішили більше не зважати на «адвокатом-прогульщиком».

- Суд відправляв повідомлення про сьогоднішнє засідання всім, навіть на електронну адресу «Ленусік» відправили повідомлення (саме з цього поштової скриньки адвокат Ляпін раніше надсилав повідомлення суду про те, що він не зможе з'явитися на засідання), - заявив Віктор Фомін, викликавши усмішку на вустах учасників гучного процесу. - Тому суд не вважає за необхідне вимагати результати перевірки кваліфікаційної комісії Колегії адвокатів. Ми сьогодні передаємо третє подання про його покарання в зв'язку з тим, що його неявка не є поважною. Ми не будемо чекати висновків комісії, - додав Віктор Фомін, після чого звернувся до адвокатів:

- Нагадую, що ми двічі надавали можливість Віктору Кирилюку укласти договір з будь-яким захисником чи державним, то чи приватним. Але він не скористався цією можливістю.

Саме з цієї причини суддівська колегія вирішила, що як тільки Віктор Кирилюк з'явиться в залі суду, йому буде призначено нового захисник.

Адвокат-мітингувальників

Примітно, що адвокат підсудного Віктора Кирилюка Володимир Ляпін, регулярно не відвідують суди у справі Мелітопольської ОЗУ, встигає вести бурхливу громадську діяльність. Представляючи суддям власну коротку характеристику, Володимир Юрійович, підкреслив, що він займається питаннями охорони Запорізької області, доставкою зброї і продовольства в зону АТО. А в перервах судового процесу Володимир Ляпін демонстративно, діставши з кишені, червоно-чорну пов'язку «Правого сектора», розглядав її в залі суду.

Пізніше Володимир Юрійович з'явився в Мелітополі, але не в залі суду в якості адвоката свого підзахисного, а під стінами мерії Мелітополя, а потім на сесії міськради в супроводі запорізького Правого сектора. Володимир Ляпін разом з радикалами фактично зірвав сесійне засідання. Він разом з подвижником підсудного мера Сергія Вальтера - Олександром Тищенко, і з колишнім першим заступником Вальтера - депутатом міськради Юрієм Оніщуком, наполягав на розгляді питання про дострокове зняття з посади секретаря міськради Сергія Мінько.

Пізніше Володимир Ляпін в супроводі Правого сектора блокував роботу «Запоріжсталі». Тоді окремі запорізькі ЗМІ запідозрили радикалів в тому, що вони «липовий» Правий сектор, який служить колишнім партнерам і соратникам побіжного президента Віктора Януковича.

Тоді окремі запорізькі ЗМІ запідозрили радикалів в тому, що вони «липовий» Правий сектор, який служить колишнім партнерам і соратникам побіжного президента Віктора Януковича

- Туманна історія з тривалим блокуванням роботи «Запоріжсталі» нарешті прояснилася, - пишуть «Хроніки і Коментарі» з посиланням на «Ділову столицю» . Виявилося, що Правий сектор, обвинувачений в спробі захоплення підконтрольного Рінату Ахметову підприємства, не має до конфлікту ніякого відношення. Більш того, є ряд обставин, які наводять на підозру, що штурм головного металургійного комбінату міста могли організувати або ділові партнери олігарха з російського Зовнішекономбанку, або сам Ринат Леонідович.

Зрозуміло, що постійне згадка «Правого сектора» на тлі розгорається істерії навколо фіктивних спроб захоплення комбінату має конкретну мету. Це формування у місцевих виборців неприязні не тільки до цієї політичної сили, а й демократичним партіям в цілому, - пише Інтернет-газета.

Як бачимо, адвокат-мітингувальників Віктора Кирилюка встигає брати участь в акціях «загадкового» Правого сектора, а ось в зал суду у справі Мелітопольської ОПГ не поспішає. Можливо, комусь дуже вигідно за допомогою такої тактики адвоката затягувати судовий процес? А ви як думаєте?

А ви як думаєте

Можливо, комусь дуже вигідно за допомогою такої тактики адвоката затягувати судовий процес?
А ви як думаєте?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online