Випадки звільнення ІП від сплати страхових внесків в 2019 році

  1. Випадки, коли ІП має право не платити внески Страхові внески - обов'язкові перерахування, які необхідно...
  2. Приклад зі звільнення ІП від внесків
  3. висновок
  4. Найбільш популярні питання і відповіді на них по звільненню ІП від внесків

Випадки, коли ІП має право не платити внески

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Страхові внески - обов'язкові перерахування, які необхідно виплачувати роботодавцям за своїх співробітників. Сюди відносяться пенсійні внески, виплати на медичне страхування і соціальні потреби. Внески такого типу направляються до позабюджетних фондів.

Обов'язок виплачувати страхові внески зафіксована в ФЗ №212, ст. 5 . Серед платників таких внесків також значаться індивідуальні підприємці. Навіть якщо ІП фактично не ведуть будь-яку діяльність і не отримують дохід, це не звільняє їх від виплат.

Таким чином, обов'язок перераховувати внески з'являється з моменту реєстрації ВП. Якщо підприємець не займається діяльністю, то для припинення виплат він може знятися з обліку, а в подальшому зареєструватися знову. Страхові внески ІП виплачує не тільки за своїх співробітників, але і за себе самого.

ІП має право не платити внески в наступних випадках, коли не може здійснювати трудову діяльність: ІП має право не платити внески в наступних випадках, коли не може здійснювати трудову діяльність:

  1. Знаходиться на військову службу за призовом.
  2. Здійснює догляд за дитиною віком до півтора років, дитиною-інвалідом, особою з інвалідністю 1 групи або пенсіонером старше 80 років.
  3. Є чоловіком дипломатичного працівника і не має можливості влаштуватися на роботу протягом 5 років.
  4. Одружений з військовослужбовцям за контрактом, проживає за кордоном і не має можливостей для працевлаштування (термін 5 років).

Якщо ІП має право не сплачувати внески, проте займається обраним видом діяльності, то страхові внески підлягають сплаті.

Відповідальність за несплату внесків

Оплата страхових внесків повинна здійснюватися своєчасно і в установленому порядку. Перерахування здійснюються щомісяця до 15 числа наступного місяця. Якщо 15-е число збігається з вихідним або святом, то термін виплат відкладається до наступного робочого дня.

Якщо внески не були переведені своєчасно, то законодавство передбачає виплату неустойки. Її розмір становить 1/300 від ставки рефінансування ЦБ РФ. Розрахунок пені ведеться за кожен день несплати.

Якщо внески не були виплачені повністю або частково, на ІП може бути накладено штраф. Його величина становить 20% від суми, що підлягає сплаті. Якщо буде встановлено, що підприємець умисно ухилявся від виплат, то розмір штрафу може становити 40%.

Якщо величина внесків була розрахована правильно, однак, виплати були зроблені з порушеннями, то Пенсійний фонд має право закликати ІП до виплати неустойки. штрафні заходи передбачені у випадках, коли внески сплачені не в повному розмірі.

Приклад зі звільнення ІП від внесків

Петров Д.В. зареєстрований як індивідуальний підприємець з липня 2014 року і займається ремонтом комп'ютерної техніки. З цього часу він проводить виплати в Пенсійний і страхові фонди.

В кінці квітня 2016 року Петров Д.В. був покликаний для проходження військової служби. В даний період ІП не знімався з обліку, проте, не міг вести трудову діяльність. Петров Д.В. звільняється від виплати страхових внесків на весь час, яке займає військова служба.

Щоб підтвердити своє право на звільнення від виплат, підприємцю необхідно подати довідку з військкомату або військовий квиток.

За 2016 рік Петрову Д.В. необхідно перерахувати страхові внески на період з січня по квітень.

висновок

  • У загальному випадку ІП зобов'язані сплачувати страхові внески незалежно від наявності доходу.
  • Обов'язок за даними виплат з'являється з моменту реєстрації ВП.
  • Страхові внески спрямовуються на пенсійне забезпечення громадян, медичне страхування та соцзахист.
  • Тарифи страхових внесків мають фіксовану величину.
  • ІП перераховує страхові внески як за себе, так і за своїх співробітників.
  • Звільнення від внесків ІП може отримати тільки при наявності певних обставин, коли немає можливості вести трудову діяльність.
  • Для оформлення пільг по страхових внесках необхідно звернутися до Пенсійного фонду.
  • Якщо ІП не веде діяльність, то для відмови від внесків необхідно знятися з обліку.
  • Страхові перерахування повинні проводитися в певний термін.
  • При порушенні встановленого порядку підприємець виплачує неустойку за кожен день затримки.
  • Виплата штрафу покладається при неповній сплаті внесків.

Найбільш популярні питання і відповіді на них по звільненню ІП від внесків

Питання: Добрий день. Підкажіть, в яких випадках не потрібно сплата внесків до будь-якої позабюджетний фонд? З повагою, Ольга.

Відповідь: В загальному випадку при перевищенні ліміту в 718 тисяч рублів виплати до фонду соціального страхування не виробляються. Пільги за даними виплат також покладаються ІП, провідним певну діяльність. Зокрема, внески в ФФОМС і ФСС не виробляються наступними підприємцями:

  • Що займаються певним видом діяльності, що підпадають під ССО .
  • Застосовують патентну систему нарахування податків (крім торгівлі, надання послуг громадського харчування та оренди майна).
  • ІП, що мають ліцензію фармацевта, при використанні накинутого системи.

ІП, що мають ліцензію фармацевта, при використанні накинутого системи

список законів

Вам можуть бути цікаві такі статті:


Залишилися питання і ваша проблема не вирішена? Отримайте безкоштовну консультацію у юристів прямо зараз


Збережіть статтю собі!

Підкажіть, в яких випадках не потрібно сплата внесків до будь-якої позабюджетний фонд?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online