Як оформити іпотеку без початкового внеску?

  1. Спосіб 1. Програма цільового іпотечного кредитування
  2. Спосіб 2. Комбінування двох кредитних програм
  3. Спосіб 3. Материнський капітал як спочатку внеску
  4. Спосіб 4. Іпотека під заставу наявної у власності нерухомості

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багато хто потребує іпотеці, але не можуть її оформити з різних причин, які їх стримують

Багато хто потребує іпотеці, але не можуть її оформити з різних причин, які їх стримують. Переважаючим в переліку обмежень є відсутність коштів на початковий внесок - перед позичальником постає питання як оформити іпотеку без початкового внеску. Інший раз приходити розглядати інші варіанти придбання житла (докладніше можна прочитати в статті альтернатива іпотеці ) Однак, є можливість обійти цю перешкоду і стати власником житла. Існує кілька способів оформлення іпотеку не маючи коштів на початковий внесок.

Середній розмір початкового внеску при придбанні житла по іпотечному кредитуванню , Як правило, знаходиться в межах від 10 до 40% від вартості квартири. Згідно зі статистикою, раніше покупці прагнули внести суму 30% і більше (дізнайтеся більше як ще можна зменшити витрати по іпотеці в статті Як скоротити витрати по іпотечному кредиту? ). Це робилося з метою зниження фінансового тиску на бюджет. Але останнім часом, у зв'язку з все більшою активністю ринку новобудов тенденція змінилася, і покупці роблять менші внески або взагалі від них відмовляються. Багато потенційних позичальників приходять до висновку, що краще оформити іпотеку без початкового внеску, ніж довгий час збирати на нього. Благо вирішити це питання можна декількома способами.

Спосіб 1. Програма цільового іпотечного кредитування

Багато банків, наприклад, в АКБ "Інвестторгбанк" і в Локо-банку розробили програми кредитування на покупку житла без першого внеску. Природно, що така пільга, в свою чергу, обертається більш високими відсотками. Зазвичай ставка за користування кредитом в цьому випадку вище на 1,5 - 2%. У той же час вимоги до клієнта не відрізняються від інших іпотечних програм, в яких передбачено внесення початкового внеску. Попит на програми цільового іпотечного кредитування без початкового внеску сьогодні знаходиться ще на низькому рівні.

Спосіб 2. Комбінування двох кредитних програм

У цьому варіанті пропонується поєднувати два види доступного кредитування. Це споживчий кредит і іпотеку . Звичайно, при підсумовуванні цих двох позик щомісячні платежі зростають, а також різні комісії і можливі штрафи. При цьому, приймаючи рішення про надання кредиту, банки дуже скрупульозно вивчають кредитоспроможність клієнта (можливість клієнта генерувати кошти для погашення позики). Щомісячний дохід повинен покривати всі виплати по обох кредитах. Такий спосіб покупки квартири в іпотеку без початкового внеску підходить тільки особам, впевненим у своєму фінансовому становищі.

Спосіб 3. Материнський капітал як спочатку внеску

Наданий сертифікат материнського капіталу можна використовувати на покриття початкового внеску за квартиру, на яку оформляється іпотека. Багато банків мають в своєму арсеналі такі кредитні програми. Наприклад, це банки ВТБ 24, Банк Москви, Сбербанк. Найчастіше материнський капітал може погасити всю суму спочатку внеску, природно, це залежить від вартості іпотечного житла.

Спосіб 4. Іпотека під заставу наявної у власності нерухомості

Це один з найпоширеніших способів іпотечного кредитування без початкового внеску. Суть його така: програма кредитування покупки нового житла передбачає оформлення забезпечення у вигляді застави. В якості заставного майна може виступати вже наявна у власності позичальника нерухомість. Це необов'язково квартира. Підходить будинок, земельну ділянку, нежитлова ліквідна нерухомість. Оформлений заставу в забезпечення кредиту, значно мінімізує ризики банку. Тому умови такої іпотеки дуже вигідні для позичальника.

Всі розглянуті вище способи - це реальний шанс оформлення іпотеки в банку без початкового внеску. Але варто враховувати, що такий спосіб покупки квартири може виявитися більш дорогим у порівнянні з кредитом, що передбачають внесок. Можуть з'явитися зайві витрати з оформлення іпотеки . Наприклад, для додаткової гарантії банки можу вимагати позичальника оформити страховку, щоб в разі необхідності страхова компанія могла відшкодувати збиток кредитора, що видав позику (в нашому випадку банку, що видав іпотеку).

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online