Здійснення операцій з майном, що належить на праві власності (спільної часткової власності) неповнолітнім.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Версія для друку
Версія для друку   Рубрика:   Розпорядження майном неповнолітніх   На запитання відповідає Просвирнина Наталія Сергіївна, заступник начальника відділу правової роботи управління міністерства соціального розвитку, опіки та піклування Іркутської області з опіки та піклування м Іркутська

Рубрика: Розпорядження майном неповнолітніх

На запитання відповідає Просвирнина Наталія Сергіївна, заступник начальника відділу правової роботи управління міністерства соціального розвитку, опіки та піклування Іркутської області з опіки та піклування м Іркутська.

Згідно з чинним законодавством, опікун без попереднього дозволу органу опіки та піклування не вправі робити, а піклувальник не має права давати згоду на вчинення правочинів щодо здачі майна підопічного в оренду, в оренду, у безоплатне користування або в заставу, з відчуження майна підопічного (в тому числі по обміну або дарування), укладення угод, що тягнуть за собою відмову від належних підопічному прав, розділ його майна або виділ з нього часткою, і на вчинення будь-яких інших угод, що тягнуть за собою зменшення з оімості майна підопічного.
При здійсненні батьками правочинів з управління майном дитини на них поширюються правила, встановлені цивільним законодавством щодо розпорядження майном підопічного.



Відповіді опубліковані. Орфографія і пунктуація авторів запитань збережена.


Ольга Володимирівна 30.10.2012
Привіт Наталя Сергіївна!
Підкажіть будь ласка які документи треба подати в орган опіки та піклування, щоб отримати дозвіл на здійснення угоди купівлі-продажу земельної ділянки, що перебуває у спільній длевой власності, частка в праві 1/3.

Доброго дня! Для отримання попереднього дозволу органу опіки та піклування на вчинення правочину з майном неповнолітнього, Вам необхідно зібрати повний пакет документів відповідно до чинного адміністративним регламентом надання адміністративної послуги «Видача попереднього дозволу законним представникам неповнолітніх і підопічних на вчинення чи дачу згоди на вчинення правочинів, що тягнуть за собою зменшення вартості майна неповнолітніх і підопічних », затвердженого наказом мініст ства соціального розвитку, опіки та піклування Іркутської області від 28.05.2012г. № 126-мпр і подати відповідну заяву в управління міністерства соціального розвитку, опіки та піклування Іркутської області з опіки та піклування Іркутська (Дзержинського, 36, за розкладом).


Оксана 30.10.2012
Здрастуйте, шановна, Наталя Сергіївна. У моїх двох дітей і чоловіка 3 частки в трьох кімнатній квартирі, ще частки є у чоловіка сестри і її дочки. Свої частки ми вирішили продати і направили сестрі повідомлення з пропозицією викупити частки. Вона погодилася. В Іркутську важко знайти рівноцінне належної на кожного площею житло і ми вирішили купити повноцінну 1 кімнатну квартиру в Саянського. У Саянського проживають мої батьки і року через 4 ми збираємося туди переїхати, тобто поки старший закінчить школу. Жити поки збираємося в Іркутську. Яким чином буде проходити операція? Адже зробити їх в один момент не вийде. Підкажіть, як бути? І може будь довідки зібрати треба? І які документи потрібні на квартиру, що купується в Саянського? Заздалегідь вдячна за відповідь. Оксана.

Привіт, Оксано! Згідно чинного адміністративного регламенту «Видача попереднього дозволу законним представникам неповнолітніх і підопічних на вчинення чи дачу згоди на вчинення правочинів, що тягнуть за собою зменшення вартості майна неповнолітніх і підопічних», затвердженого наказом міністерства соціального розвитку, опіки та піклування Іркутської області від 28.05.2012г. № 126-мпр, для отримання зазначеного дозволу необхідно одночасно надати повний комплект документів на продається житлове приміщення і купується житлове приміщення: свідоцтва про державну реєстрацію права власності, документ-підстава виникнення права, технічний паспорт (на житлове приміщення), кадастровий паспорт на земельну ділянку (в разі придбання земельної ділянки). Додатково додаються: виписка з Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно та угод з ним про відсутність обмежень (обтяжень) на нерухоме майно, що; довідка про склад сім'ї, поквартирна картка. Відчуження житлового приміщення, що належить на праві власності дитині, здійснюється одночасно з придбанням іншого рівноцінного житла у власність неповнолітнього.


Сергій 30.10.2012
Ми з дружиною хочемо купити приватний будинок більшою площею ніж наша квартира, але у нас троє дітей. Як нам вчинити в такій ситуації.

У разі, якщо Ваші неповнолітні діти є власниками зазначеної Вами квартири, то Вам необхідно отримати попередній дозвіл органу опіки та піклування на вчинення правочину відповідно до вимог законодавства. Для отримання більш докладної консультації, Ви можете звернутися в управління міністерства соціального розвитку, опіки та піклування Іркутської області з опіки та піклування Іркутська (Дзержинського, 36, за розкладом).


Ірина 29.10.2012
Здравствуйте! Оформляю іпотеку на пайове будівництво, є дитина незаміжня, чи можу я оформити житло тільки на себе, або доведеться і на дитину оформляти по долям.раз'ясніте ласка сам процес

Доброго дня! У разі, якщо при цьому не здійснюється відчуження власності неповнолітнього в іншому житловому приміщенні, то договір пайової участі в будівництві може бути оформлений тільки на Вас, без включення дитини в склад учасників.


Юлія 29.10.2012
Доброго дня! підкажіть будь ласка у мене 1 кімнатна квартира старого планування. в цій квартирі 1 \ 2 частку має неповнолітній. по іпотеці хочемо придбати: продавши нашу + доплата 3 кімнатну. чому опіка не дає розпорядження на продаж нашої і покупку 3комнатная по іпотеці? адже це поліпшення житлових умов.

Доброго дня! Для отримання попереднього дозволу органу опіки та піклування на вчинення правочину з майном неповнолітнього, Вам необхідно зібрати повний пакет документів відповідно до чинного адміністративним регламентом надання адміністративної послуги «Видача попереднього дозволу законним представникам неповнолітніх і підопічних на вчинення чи дачу згоди на вчинення правочинів, що тягнуть за собою зменшення вартості майна неповнолітніх і підопічних », затвердженого наказом мініст ства соціального розвитку, опіки та піклування Іркутської області від 28.05.2012г. № 126-мпр і подати відповідну заяву в управління міністерства соціального розвитку, опіки та піклування Іркутської області з опіки та піклування Іркутська (Дзержинського, 36, за розкладом).
Перешкодою для отримання зазначеного дозволу у Вашому випадку може бути відмова банку включити неповнолітнього до складу власників житла, яке буде знаходитися в заставі у банку.


Роман 29.10.2012
Добридень! у мене наступне запитання до вас. Мені вже 2 роки обіцяють що розміняють квартиру, але нічого не роблять. А я хочу отримати частку. Як можна продати свою частку? �� взагалі чи можливо це? І які документи потрібні, і що потрібно зробити?

Добридень! У разі, якщо Ви є неповнолітнім, підопічним громадянином, Вам і Вашим законним представникам (батькам, опікунам, піклувальникам) необхідно зібрати повний пакет документів відповідно до чинного адміністративним регламентом надання адміністративної послуги «Видача попереднього дозволу законним представникам неповнолітніх і підопічних на вчинення чи дачу згоди на вчинення правочинів, що тягнуть за собою зменшення вартості майна неповнолітніх і підопічних », затвердженого наказом вик міністерства соціального розвитку, опіки та піклування Іркутської області від 28.05.2012г. № 126-мпр і подати відповідну заяву в управління міністерства соціального розвитку, опіки та піклування Іркутської області з опіки та піклування Іркутська (Дзержинського, 36, за розкладом).


Тетяна 23.10.2012
Наталія Сергіївна, добрий день! У нас слеующій питання. У мене під опікою знаходиться дитина (тобто опікун я офіційний), проживаємо ми в Москві. Мама дівчинки не позбавлена ​​батьківських прав (не було на це часу). У дитини є в Іркутську 1/3 2-х кімнатної квартири ми хотіли б її продати для подальшого розширення в м Москві. Для продажу нам необхідно дозвіл опікунської ради, для отримання цього дозволу нужнается "мама" або достатньо буде присутності опікуна?

Добридень! Попередній дозвіл органу опіки та піклування на укладення угод з майном неповнолітнього видається законним представникам дитини. Якщо Вами офіційно встановлено опіку (піклування) над неповнолітнім, то попередній дозвіл буде видано Вам при дотриманні Вами всіх вимог, передбачених чинним законодавством, який регламентує видачу зазначених дозволів органами опіки та піклування. У цьому випадку згода біологічної матері не потрібно. Додатково повідомляю, що звернення до органів опіки та піклування здійснюється за місцем проживання неповнолітнього підопічного дитини (а не за місцем знаходження майна, що належить на праві власності неповнолітньому).


Світлана Анатоліївна 23.10.2012
Привіт Наталя Сергіївна, проконсультуйтеся, будь ласка, з нашого питання, ми набуваємо 2-х кімн. кв-ру 48 кв.м, в "Луговому", з внесенням материнського капіталу і іпотечної позики через АІЖК, з безпечної схемою, коли буде зданий будинок в експлуатацію, обіцяють в грудні, а за договором повинні були в грудні 2011 р У мене є зобов'язання виділити частку власності на чоловіка і 2-х дітей (17,5 і 4,5 років), до теперішнього моменту у дітей немає взагалі ніякої власності, але в наступному році восени, з'являється можливість переселення в інше місто на постійне місце проживання за роботі. Чи можна батькові дітей зараз написати дарчу на свою частку власності в 3-х кімн. квартирі його батьків, де зараз все і прописані і живемо з батьками, по 10 кв.м. і тим самим вивести квартиру, що будується з майбутнього обтяження, це буде в два рази більше, ніж ми збираємося їм виписати в споруджуваної квартирі, за вартістю це рівноправно, і навіть більше, район той же, при переїзді, діти пройдуть з нами і там прийдеться купувати інше житло, більш дороге.
Дякуємо.

Привіт, Світлана Анатоліївна! Відповідно до Постанови Уряду РФ від 12.12.2007г. №862, у разі якщо житлове приміщення оформлено не в спільну власність особи, яка отримала сертифікат, його дружина, дітей (у тому числі першого, другого, третього дитини і наступних дітей) або не здійснено державна реєстрація права власності на житлове приміщення - засвідчене в установленому законодавством Російської Федерації порядку письмове зобов'язання особи (осіб), що є покупцем за договором купівлі-продажу житлового приміщення (договором купівлі-продажу житлового приміщення з розстрочкою платежу) з використан аніем коштів (частини коштів) материнського (сімейного) капіталу, оформити житлове приміщення у спільну власність особи, яка отримала сертифікат, його дружина, дітей (у тому числі першого, другого, третього дитини і наступних дітей) з визначенням розміру часток за угодою протягом 6 місяців після перерахування Пенсійним фондом Російської Федерації коштів материнського (сімейного) капіталу особі, яка здійснює відчуження житлового приміщення, а в разі придбання житлового приміщення за договором купівлі-продажу житлового приміщення з розстрочкою п атежа - протягом 6 місяців після внесення останнього платежу, завершального оплату вартості житлового приміщення в повному розмірі.
Невиконання умов, передбачених цим Вами нотаріальним зобов'язанням тягне за собою відповідальність згідно з чинним законодавством. Дарування батьком у власність неповнолітніх іншого житлового приміщення не звільняє від обов'язку виконати письмове нотаріальне зобов'язання.


Наталія Олександрівна 22.10.2012
Наталія Сергіївна, здрастуйте! Скажіть будь-ласка, як правильно і які документи потрібно подати до відділу опіки, для продажу 1/2 частки в квартирі на підставі договору приватизації квартири, якщо дитина виписаний і проживає в м.Сочі, там же отримав паспорт. Яке дозвіл повинні надати опіка Іркутська. Чи можна відкрити рахунок на ім'я дитини і в момент продажу перерахувати половину суми за квартиру? Чи потрібна в цьому випадку оцінка квартири?

Привіт, Наталя Олександрівна! Згідно чинного адміністративного регламенту надання адміністративної послуги «Видача попереднього дозволу законним представникам неповнолітніх і підопічних на вчинення чи дачу згоди на вчинення правочинів, що тягнуть за собою зменшення вартості майна неповнолітніх і підопічних», затвердженого наказом міністерства соціального розвитку, опіки та піклування Іркутської області від 28.05. 2012р. № 126-мпр (глава 3 п.6, гл.9 п.35), видача вказаних дозволів здійснюється органами опіки та піклування за місцем проживання неповнолітнього. Таким чином, Вам необхідно звернутися в органи опіки та піклування м.Сочі, де Ви можете отримати інформацію про необхідному комплекті документів і про умови здійснення угод з майном неповнолітнього. Органи опіки та піклування г.Иркутска не правомочні видавати Вам ніяких нормативних актів (дозволів на вчинення правочинів з майном неповнолітнього).


Марія 20.10.2012
Наталія Сергіївна, добрий день! У нас "важкий випадок" - в преватізаціі квартири брали участь двоє неповнолітніх дітей (на сьогодні - 7 і 9 років), а також молода людина з 2 групою інвалідності. Чи зможемо ми в такому випадку продати квартиру?

Добрий день, Марія! Згідно чинного адміністративного регламенту надання адміністративної послуги «Видача попереднього дозволу законним представникам неповнолітніх і підопічних на вчинення чи дачу згоди на вчинення правочинів, що тягнуть за собою зменшення вартості майна неповнолітніх і підопічних», затвердженого наказом міністерства соціального розвитку, опіки та піклування Іркутської області від 28.05. 2012р. № 126-мпр, відчуження власності Ваших неповнолітніх дітей можливо з попереднього дозволу органу опіки та піклування. Попередній дозвіл буде видано Вам при дотриманні Вами всіх вимог, передбачених чинним законодавством, який регламентує видачу зазначених дозволів органами опіки та піклування.
У разі якщо співвласник зазначеної Вами квартири (молодий чоловік з 2 групою інвалідності) інвалід з психічного захворювання, то його недієздатність повинна бути визнана судовим рішенням і встановлено опіку згідно з чинним законодавством. При цьому потрібен дозвіл органу опіки та піклування на укладення угод з його майном. У разі якщо зазначена особа повнолітня і є інвалідом з фізичного захворювання, то ніяких дозволів від органів опіки та піклування щодо його майна отримувати не потрібно.


Олена 17.10.2012
Вітаю! Скажіть будь ласка. Мої діти (2 дітей) і я в тому числі є власниками 2 кімн (44 м2) квартири в м Іркутську (приватизували на трьох), в даний момент я б хотіла продати цю квартиру і купити 3 кімн (60 м2) квартиру за допомогою коштів материнського капіталу, з виділенням звичайно ж часткою в даній квартирі дітям. Питання: Я продаю квартиру за 2 400 000 рублів, а купувати буду за 2 000 000 рублів в селищі Лугове, Іркутський район. Скажіть, я отримаю таким чином дозвіл від органів опіки на продаж квартири? Має значення виділення квадратів дітям або ціна або район? Наперед дякую.

Доброго дня! Для отримання попереднього дозволу органів опіки та піклування на вчинення правочину з майном неповнолітніх, необхідно при відчуженні частки власності дитини в житловому приміщенні одночасно надати в його власність житлове приміщення в частці, неменшою відчужуваної (якщо Вашим дітям належить по 1/3 частки власності 2-кімнатної квартири загальною площею 44 кв.м, що відповідає 14,7 кв.м, то в здобувається квартире Вам необхідно надати кожній дитині у власність не менше зазначених квадратних метро ). При цьому враховується не тільки площа житлового приміщення, а й житлові умови в сукупності - район проживання, рік побудови будинку, технічний стан, відсоток зносу і т.д.


Наталія 16.10.2012
Подскажите пожайлуста, ми з дочерь переїхалі з Іншого міста (Нерюнгрі Республіка Саха (Якутія), за договором пайової участия купили квартиру, мене віклікалі так як роздачу ключів и Підписання АКТІВ прийому - передачі квартир Зроби з 25.06.12 по 25.07.12, 07.08. 12 я приїхала і виявила в квартирі істотні недоліки, забудовник став пропонувати повернути гроші сплачені за квартиру, а куди мені було діватися у мене контейнер з речами вже був у дорозі, та й повертатися нам з дочкою (12 років) було не куди, за забудовником ходила 1,5 місяці, щоб усунули е достатки на даний момент недоліки усуваються триває це вже більше місяця, як можна змусити забудовника прискорити темп, так як виділили одного робочого, та й той ледве рухається розвіз по всій квартирі хаос у вигляді знятого лінолеуму і побілки, шпаклівки, матеріали вчасно не підвозять ( за словами робітника) всім цим ми дихаємо, мені потрібно виходити на роботу, дитина вчиться, але в таких умовах доводиться жити, які раельного терміни усунення недоліків згідно із законом?

З даного питання Вам необхідно звернутися безпосередньо до керівника будівельної компанії, тому що жодна будівельна компанія не підвідомча органам опіки і піклування, або до суду із заявою про неналежне виконання забудовником своїх зобов'язань.


Олена 16.10.2012
1. Які документи необхідно надати в орган опіки для отримання дозволу на проведення операції з продажу квартири власником якої явлется неповнолітній (1/2 частки).
2. Якими нормативними актами регулюється порядок (терміни, підстави) видачі або відмови у видачі даного дозволу.
3. Чи можлива продаж квартири власником якої є неповнолітній без придбання іншого житла.
4. В який термін необхідно придбати інше житло для неповнолітнього.

1.Согласно чинного адміністративного регламенту «Видача попереднього дозволу законним представникам неповнолітніх і підопічних на вчинення чи дачу згоди на вчинення правочинів, що тягнуть за собою зменшення вартості майна неповнолітніх і підопічних», затвердженого наказом міністерства соціального розвитку, опіки та піклування Іркутської області від 28.05.2012г . № 126-мпр, для отримання зазначеного дозволу необхідно надати комплект документів на продається житлове приміщення і купується житлове приміщення: свідоцтва про державну реєстрацію права власності, документ-підстава виникнення права, технічний паспорт (на житлове приміщення), кадастровий паспорт на земельну ділянку (в випадку придбання земельної ділянки). Додатково додаються: виписка з Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно та угод з ним про відсутність обмежень (обтяжень) на нерухоме майно, що; довідка про склад сім'ї, поквартирна картка.
2. Відповідно до ст.21 ФЗ «Про опіки і піклування» від 24.04.2008 № 48-ФЗ, попередній дозвіл органу опіки та піклування, з питання розпорядження майном неповнолітнього, або відмова у видачі такого дозволу надаються в письмовій формі не пізніше ніж через п'ятнадцять днів з дати подання заяви про надання такого дозволу.
а) Конституція Російської Федерації (Російська газета, 1993,
25 грудня);
б) Цивільний кодекс Російської Федерації (Відомості Верховної Ради України, 1994, 5 грудня);
в) Житловий кодекс Російської Федерації (Відомості Верховної Ради України, 2005, 3 січня);
г) Сімейний кодекс Російської Федерації (Відомості Верховної Ради України, 1996, 1 ​​січня) для;
д) Закон Російської Федерації від 4 липня 1991 року № 1541-1 «Про приватизацію житлового фонду в Російській Федерації» (Відомості З'їзду народних депутатів РРФСР і Верховної Ради РРФСР, 1991,
11 липня);
е) Федеральний закон від 24 квітня 2008 року № 48-ФЗ «Про опіки і піклування» (Відомості Верховної Ради України, 2008, 28 квітня);
ж) Федеральний закон від 16 липня 1998 року № 102-ФЗ «Про іпотеку (заставі) нерухомості» (Російська газета, 1998, 22 липня);
з) Федеральний закон від 21 липня 1997 року № 122-ФЗ «Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та угод з ним» (Відомості Верховної Ради України, 1997, 28 липня);
і) Положення про міністерство соціального розвитку, опіки та піклування Іркутської області, затвердженим постановою Уряду Іркутської області від 18 вересня 2009 року № 261/40-пп (Обласна 2009, 2октября).
3. Продаж житлового приміщення, власником якого є неповнолітній, без одночасного придбання іншого житлового приміщення у власність дитини можлива:
а) у разі виїзду сім'ї за межі Іркутської області на постійне місце проживання. При цьому продаж здійснюється за умови одночасного зарахування грошових коштів на рахунок неповнолітньої в сумі, пропорційній частці дитини відповідно до середньої ринкової вартістю даного житлового приміщення;
б) в разі, якщо у неповнолітнього у власності крім відчужуваного житла є інше житлове приміщення, при цьому на рахунок дитини також одночасно зараховуються кошти в сумі, пропорційній частці дитини відповідно до середньої ринкової вартістю даного житлового приміщення на рахунок неповнолітньої.
4. Придбання житлового приміщення у власність дитини здійснюється одночасно з відчуженням власності неповнолітнього.


Безсонова Олександра Валеріївна 15.10.2012
Подскажите пожайлуста, справа в тому, що 2 вересня 2012, нам видали Органи опіки дозвіл на те, що ми продаємо двокімнатну квартиру за адресою: Г. Іркутськ, вул. Баумана, 248, кв. 74, і набуваємо на ім'я дочки Безсонової Ю.Р (1 серпня 2004) будинок за адресою: м Іркутськ, СНТ 6-п'ятирічка, д.42. 6 вересня 2012 року ми маємо були зареєструвати в департаменті дві угоди в зв'язку з продажем квартири і покупки будинку в один день, але продавець будинку відмовився від угоди, так як знайшов іншого покупця, який купує будинок набагато дорожче. В даний момент ми знайшли новий будинок за адресою місто Іркутськ, СНТ Супутник, вул. Смородинова, д.48, приватизація буде готова 25 вересня 2012, будинок набагато більше, загальна площа 64 кв.м., ми так само плануємо його оформляти на нашу неповнолітню дочку. Покупці, які у нас придбали квартиру - іногородні (Улан-Уде), 20 жовтня перевозять речі. Скажіть, що нам робити в цій ситуації Техпаспорт на новий об'єкт буде готовий 17 числа, чи достатньо цього документа для заміни об'єкта? Скільки це за термінами? Або як нам вчинити. Номер телефону 8-914-911-69-43

Відповідно до ст.21 ФЗ «Про опіки і піклування» від 24.04.2008 № 48-ФЗ, попередній дозвіл органу опіки та піклування, з питання розпорядження майном неповнолітнього, або відмова у видачі такого дозволу надаються в письмовій формі не пізніше ніж через п'ятнадцять днів з дати подання заяви про надання такого дозволу.
Згідно чинного адміністративного регламенту «Видача попереднього дозволу законним представникам неповнолітніх і підопічних на вчинення чи дачу згоди на вчинення правочинів, що тягнуть за собою зменшення вартості майна неповнолітніх і підопічних», затвердженого наказом міністерства соціального розвитку, опіки та піклування Іркутської області від 28.05.2012г. № 126-мпр, для отримання зазначеного дозволу необхідно надати повний комплект документів на продається житлове приміщення і купується житлове приміщення: свідоцтва про державну реєстрацію права власності, документ-підстава виникнення права, технічний паспорт (на житлове приміщення), кадастровий паспорт на земельну ділянку ( в разі придбання земельної ділянки). Додатково додаються: виписка з Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно та угод з ним про відсутність обмежень (обтяжень) на нерухоме майно, що; довідка про склад сім'ї, поквартирна картка.


Наталія Ч. 15.10.2012
Здрастуйте, у мене питання: У моєї дочки (4 роки) 1/3 у спільній частковій власності в 2комнатную квартирі. Зараз, я з дочкою проживаю в малогабаритній квартирі (колишній гуртожиток). Інші власники: жінка 43года і дівчинка 12 років (в особі опікуна). Я і жінка хочемо продати свої частки, а опікун дівчинки проти. У цій квартирі ніхто не живе: Зараз, я з дочкою проживаю в малогабаритній квартирі (колишній гуртожиток) я хочу покращити жив. умови. Як на продати свої частки? Які припятствия можуть нас зупинити. Знаю, що опіка нам дозволить, а ось з боку опікувався дівчинки ...? На кого писати лист-повідомлення, на ім'я дівчинки, опікуна або в опіку?

Відповідно до ст. 250 Цивільного кодексу РФ, при продажу частки у праві спільної власності сторонній особі решта учасників часткової власності мають переважне право купівлі частки за ціною, за яку вона продається, і на інших рівних умовах, крім випадку продажу з публічних торгів. Продавець частки зобов'язаний сповістити у письмовій формі інших учасників часткової власності про намір продати свою частку сторонній особі з зазначенням ціни та інших умов, на яких продає її. Тобто лист-повідомлення надсилається власнику частки. Якщо решта учасників часткової власності відмовляться від покупки або не придбають продається частку в праві власності на нерухоме майно протягом місяця, а в праві власності на рухоме майно протягом десяти днів з дня повідомлення, продавець має право продати свою частку будь-якій особі.
При продажу частки з порушенням переважного права купівлі будь-який інший учасник часткової власності має право протягом трьох місяців вимагати в судовому порядку переведення на нього прав і обов'язків покупця. Поступка переважного права купівлі частки не допускається. Правила цієї статті застосовуються також при відчуженні частки за договором міни.
Якщо співвласником зазначеної Вами квартири є неповнолітній, підопічний дитина, то для відмови їм від переважного права купівлі частки інших співвласників необхідно отримати попередній дозвіл органів опіки та піклування.


Олена 04.10.2012
Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, мої дії при продажу квартири, обременненной іпотекою ощадбанку. Покупець з готівкою є. Як зняти обтяження, або як оформити квартиру на цього покупця?

Доброго дня! Для отримання консультації по заданому Вами питання, Вам необхідно звернутися безпосередньо до відділення ВАТ «Ощадбанк Росії», в якому був оформлений договір іпотечного кредитування.


Ірина 17.09.2012
Привіт Наталя Сергіївна! У моєї мами і старшого сина (дітей троє) часткова власність в трьох кімнатній квартирі по 1/2 частки. Скажіть будь ласка чи можу я викупити у мами частина її частки квартири, за рахунок коштів материнського капіталу (сертифікат отриманий на третю дитину).

Доброго дня, Ірино! За рахунок коштів материнського капіталу Ви можете придбати в квартирі 1/2 частку власності, що належить Вашої матері, при дотриманні вимог Пенсійного фонду РФ про придбання часток в житловому приміщенні кожному члену сім'ї, в т.ч. і неповнолітньому, який має 1/2 частку власності.
Для отримання докладної консультації з даного питання Вам необхідно звернутися в управління Міністерства соціального розвитку, опіки та піклування Іркутської області по соціальному розвитку району, в якому Ви проживаєте (соцзахист), тому що видача дозволів на розпорядження коштами материнського капіталу відноситься до компетенції зазначеного органу.


* Відповідно до Правилами сайту Адміністрація сайту не Несе відповідальності за інформацію, опубліковану в даного розділі. Відповідальність за Зміст и достовірність информации, в тому чіслі перед третімі особами, Несе суб'єкт, что Розмістив інформацію.


Яким чином буде проходити операція?
Підкажіть, як бути?
І може будь довідки зібрати треба?
І які документи потрібні на квартиру, що купується в Саянського?
Ому опіка не дає розпорядження на продаж нашої і покупку 3комнатная по іпотеці?
Як можна продати свою частку?
? взагалі чи можливо це?
І які документи потрібні, і що потрібно зробити?
Для продажу нам необхідно дозвіл опікунської ради, для отримання цього дозволу нужнается "мама" або достатньо буде присутності опікуна?
Чи можна відкрити рахунок на ім'я дитини і в момент продажу перерахувати половину суми за квартиру?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online