70 мільйонів - і вона ваша: як виглядають елітні квартири в найвищому хмарочосі Єкатеринбурга

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вежа стала улюбленим об'єктом фотографій навіть на етапі будівництва. Цей знімок зробив відомий фотограф Слава Степанов (Gelio)

Вежу "Исеть" здадуть і урочисто відкриють вже цієї осені. Відомо, що в основом там буде елітне житло, покупці на яке вже є, але продано поки менше половини приміщень. Журналістам Е1.RU першим провели екскурсію всередині вежі.

Щоб потрапити до другого і найвищий хмарочос Єкатеринбурга (і найпівнічніший хмарочос світу), потрібно як мінімум заздалегідь повідомити номер своєї машини на КПП, зареєструватися в журналі відвідувань, отримати каску, а також докладну інструкцію "як побоюватися на будівництві абсолютно все".

Але не факт, що після здачі хмарочоса в експлуатацію потрапити туди буде простіше. Тому що апартаменти тут - основний "компонент" вежі "Ісеть" - стоять по 250 тисяч рублів за квадратний метр (більше 70 мільйонів за найбільшу квартиру) і є на цей момент найдорожчим житлом у Єкатеринбурзі. З усіма наслідками, що випливають: обмеження доступу для сторонніх, консьєржі, охорона.

Відомо, що покупці на елітне житло є - але поки продано менше половини приміщень. І журналісти Е1.RU відправляються на екскурсію, щоб побачити, що тепер там, "за склом". Адже вежу збираються повністю закінчити вже в цьому році.

"Исеть" задумали разом з комплексом "Єкатеринбург-Сіті". Початковий її вигляд, заданий французьким архітектурним бюро Жана Пістро, складався ніби з двох перехідних один в одного циліндрів і декоративним елементом - "спіраллю" нагорі. У підсумку проект переробили німці з бюро архітектора Вернера Зобека. Вийшов один циліндр з короною мідного кольору.

Так бачили "Исеть" на етапі перших проектів Так бачили Исеть на етапі перших проектів   - і ось такою вона стала до 2015 року в результаті - і ось такою вона стала до 2015 року в результаті

Зараз двір "Исети" поступово перетворюється з будмайданчика в упорядковували територію: кругом купи щебеню і піску, палети і брикети будівельних сумішей. Цікаво виглядає масивне, але одночасно повітряне спорудження на колонах над головним входом до вежі - на рівні другого її поверху. Малярі з сірого перетворюють його в біле.

- Це пішохідна еспланада, піднятий над землею двір, - пояснює Михайло Волков, заступник директора з капітального будівництва та інвестицій ТОВ "УГМК-Холдинг". - Прибудинкової території тут недостатньо для розміщення всіх елементів благоустрою, і вона "подвоюється" за рахунок еспланади.

На поверхню "прогулянкової зони на колонах" можна піднятися, в тому числі з парковки на ліфтах.

Пішохідна еспланада - піднятий на колонах двір хмарочоса Пішохідна еспланада - піднятий на колонах двір хмарочоса   Зараз територію упорядковують, укладають плитку, возять землю для клумб та саду і фарбують еспланаду Зараз територію упорядковують, укладають плитку, возять землю для клумб та саду і фарбують еспланаду

Якщо подивитися на еспланаду знизу або зверху, то можна побачити великі скляні "ліхтарі" - масивні півсфери, через які природне освітлення буде проникати у двір, а вечорами їх форму підкреслить підсвічування. На еспланаді вже лежить земля, яка через тиждень стане газоном. При цьому за прибудинковою територією "Исети" велика частина території "Єкатеринбург-Сіті" ще на довгі роки залишиться будмайданчиком - готується або робочої.

"Ліхтарі" природного освітлення прибудинкової території крізь еспланаду

На великій території поруч з майданчиком розташовані пам'ятки культурної спадщини і просто старі будинки. З перших, наприклад, садиба Казанцева з садом . З других - будинок Смерекового , Який відстоюють градозахисні руху.

- Ми зараз розвиваємо цю тему - хочемо, щоб сад Казанцева розрісся на території "Єкатеринбург-Сіті". Будемо брати звідси саджанці. Уклали договір з вченими і садівниками, які розвивають тутешні традиції. Вони розробили нам проектну документацію по озелененню, і ми будемо її застосовувати, - каже Михайло Волков.

- Виходить, відносини з мешканцями і захисниками пам'ятників у УГМК покращилися, раз такі договори підписані? class = "_">

- Зі свого боку ми робимо кроки, щоб їх поліпшити. Але якщо з іншого боку є принципове рішення не йти на компроміси - розумієте, є люди, які живуть минулим і живуть сьогоденням, і складно в таких умовах дотримати баланс і пройти по лезу бритви. Ми ж продовжуємо реставрацію об'єктів культурної спадщини.

- А "середовищні" об'єкти - наприклад, будинок Смерекового? class = "_">

- До нього будівництво ще не дійшла.

- До нього будівництво ще не дійшла

За словами представників УГМК, територію збираються благоустроїти, в тому числі і за рахунок саджанців з саду Казанцева, розташованого зовсім неподалік

В "Исети", розповідає Михайло Волков, 220 апартаментів - на них спроектований підземний паркінг в розрахунку по дві машини на квартиру. Він займає практично всю площу під вежею і її прибудинковою територією. Пандус - саму изнашиваемую частина - вручну вимостили гранітною бруківкою - як на площі 1905 року, тільки трохи дрібніші, щоб при пробуксовці машин на поверхні не з'являлися колії, як це відбувається на бетонних пандусах.

Гранітна бруківка на пандусі четирёхуровневого підземного паркінгу

- Бетон, використовуваний в будівництві, - це окрема тема. У ньому застосована спеціальна рецептура, яку в Санкт-Петербурзькому інституті розробили спеціально під наш об'єкт, - зазначає Михайло Волков. - Бетон подібної міцності в принципі не виготовляється на заводах, тому що він пов'язаний з наявністю спеціальних щебеню, піску і цементу. Його виготовляв бетонний завод прямо на території "Єкатеринбург-Сіті", тому що іншим організаціям, які могли б робити бетон по нашій рецептурі, а потім знову "переозброюватися" під звичайну, це було б дуже затратно. Він приблизно в три рази дорожче того, що застосовується в житловому будівництві.

Ми спустилися на третій рівень підземної парковки Ми спустилися на третій рівень підземної парковки   Тут можна побачити потужні колони хмарочоса - два метри на метр Тут можна побачити потужні колони хмарочоса - два метри на метр. Аналогічні в житлових будинках - півметра на півметра

Округлу форму коридорів і апартаментів задає круглий стовбур хмарочоса. Усередині нього розташовані шість ліфтів. Ми тестуємо один з них (новий, корейський, марки Hyundai) - він поки в режимі випробувань і їде швидко, але не особливо - зате потім, обіцяють будівельники, до самого верхнього поверху можна буде дістатися менше ніж за хвилину. На "робочому" ж ліфті дорога вгору зараз займає близько п'яти хвилин. По дорозі можна оцінити товщину імен перекриттів - 350 міліметрів.

"Ствол" будівлі, осередок його інженерних систем, задає форму приміщень башти - коридорами і апартаментів

На сьомому поверсі вирушаємо подивитися шоу-руми - практично готові апартаменти. Обробка підлоги здається мармурової, але насправді це керамогранітна плита. Скління, зрозуміло, панорамне, і підвіконня - зі штучного каменю - розташовані у самої підлоги.

Роботи з опорядження апартаментів Роботи з опорядження апартаментів   Вид з вікна на 7 поверсі - висотка на Лютневої Революції і Хаятт   Небоскрёбная кватирка - незвичайної форми, розташована не в склі, а в перпендикулярній йому перемичці Вид з вікна на 7 поверсі - висотка на Лютневої Революції і "Хаятт" "Небоскрёбная" кватирка - незвичайної форми, розташована не в склі, а в перпендикулярній йому "перемичці". Часто буває, що в хмарочосах кватирок взагалі немає, повітря надходить тільки з допомогою інженерних систем будівлі, ну а тут - є

- Чистоту стекол зовні буде підтримувати експлуатуюча компанія - ми вже моєму будівлю на рівні 30 поверху, за допомогою альпіністського спорядження, - розповідає Михайло Волков.

- А наскільки міцні ці скла? Продавити їх неможливо, напевно? class = "_">

- Це триплекс - з внутрішньої сторони два скла по 4 міліметри, між ними плівка, яка не дасть склу розсипатися, навіть якщо воно буде пошкоджено. Далі - звичайне скло 6 мм, і зовні - гартоване скло 19 міліметрів товщиною. Між ними 12 мм, які заповнені інертним газом - щоб тепловтрати були мінімальними.

Під підвіконнями - НЕ радіаторні батареї, а вузькі конвектори. Їх вибрали за відповідну форму - настільки невеликих по висоті радіаторів просто не існує. А ще тут "теплі підлоги".

Площа апартаментів - від 90 до 295 квадратних метрів, як анонсується на сайті вежі. Ми заходимо в 160-метрові трикімнатні: житлові приміщення тут - велика кухня-вітальня, спальня і кабінет. В "Исети" три основних типи обробки: класика, хай-тек і модерн.

Ось такі апартаменти Ось такі апартаменти   Напівкруглий коридор на поверсі і вхід в них - з приготованими для потенційних покупців тапочками   Коридор квартири і міжкімнатні двері Напівкруглий коридор на поверсі і вхід в них - з приготованими для потенційних покупців тапочками Коридор квартири і міжкімнатні двері. До речі, в чотирикімнатні апартаменти, крім кімнат, є окрема ванна з джакузі, окрема душова і ще - окремий гостьовий туалет

У кожній квартирі - окремий теплопункт: параметри по опаленню задаються самостійно. Можна, наприклад, при тривалій відсутності задати в житло температуру в 7-8 градусів тепла. Причому зробити це - завдяки системі "електронний будинок" - вийде з будь-якої точки світу.

- Е1.RU недавно проводив дослідження - скільки платять за комунальні послуги мешканці елітних і звичайних будинків . Для "Исети" вже робилися попередні підрахунки? class = "_">

- Поки немає.

- Але, у всякому разі, "платіжки" тут будуть більше 10 тисяч в місяць? class = "_">

- Так, більше. Посудіть самі, життя тут порівнянна з рівнем сервісу в п'ятизірковому готелі.

Частина статі в апартаментах покриті керамогранитной плитою, частина - дерев'яним паркетом

- А якщо брати вартість тільки комунальних ресурсів? Вони дорожчають за рахунок "небоскрёбності"? class = "_">

- Ні, їх вартість на загальноміському рівні.

- А чим відрізняється тут система водопостачання та каналізації від звичайного будинку? class = "_">

- Тут чотири технічних поверху - третій, вісімнадцятий, сороковий і п'ятдесят другою. На них сконцентровані всі системи життєзабезпечення - є насосні станції, які "прокачують" воду на висоту, є гасять станції для стічних вод. Уявляєте, якщо з 52-го поверху вода буде падати на перший? Перед цим падіння кожні 20 поверхів "гаситься" в спеціальних ємностях.

Перед цим падіння кожні 20 поверхів гаситься в спеціальних ємностях

Конвектор під низеньким підвіконням Конвектор під низеньким підвіконням   Михайло Волков показує дисплей системи електронний будинок   В апартаментах тим часом йде обробка - не у всіх, а в тих, які будуть показувати, і які вже купили Михайло Волков показує дисплей системи "електронний будинок" В апартаментах тим часом йде обробка - не у всіх, а в тих, які будуть показувати, і які вже купили

- На скільки розраховані ці системи, якщо сама будівля повинно служити не менше ста років? У них використовується металопластик або щось інше? class = "_">

- Будь-які інженерні системи розраховані на менший час. Тут теж металопластик, але такої якості, що заміна може знадобитися років через 20-25.

В "Исети" - своя газова котельня на даху плюс підключення до загальних міських мереж теплопостачання: його джерело, таким чином, може змінюватися. Енергозабезпечення об'єкта йде взагалі з трьох точок: дві підстанції плюс дизель-генератор на випадок - якщо щось вийде з ладу, він підтримає всі життєво важливі елементи, ліфти і системи пожежогасіння.

"Кровоносна система" будівлі - під стелями

Під стелею - ліс труб: така тут насиченість інженерними системами. У числі інших - труби пожежогасіння: тут спринклерна система ( "дощик"), як в готелях або офісних будівлях, в той час як в звичайних квартирах зазвичай передбачається лише система оповіщення.

Піднімаємося до 49 поверху на технічному ліфті, а далі - пішки по необлаштованість поки сходах на дах будівлі. Вже на даху піднімаємося на залізний "поміст" з перилами. Це майданчик евакуації, розрахована на вертоліт. Він тут не сідає, але встановлює евакуаційну кабіну, в яку з дахів в разі необхідності транспортуються люди .

Він тут не сідає, але встановлює евакуаційну кабіну,   в яку з дахів в разі необхідності транспортуються люди

Вхід на дах хмарочоса Вхід на дах хмарочоса   Вже на даху - сходи на евакуаційну майданчик   Найвища точка легального доступу в місті Вже на даху - сходи на евакуаційну майданчик Найвища "точка легального доступу" в місті

- Зараз ми знаходимося на найвищій точці легального доступу в Єкатеринбурзі, - коментує Михайло Волков. - Це на 18 метрів вище, ніж оглядовий майданчик "Висоцького".

12-метрову сталеву "корону" робили в Китаї - компанія "Юанда", яка в тому числі займалася фасадом "Исети", а також, наприклад, знаменитим стадіоном "Пташине гніздо" в Пекіні. Коронована "Исеть" з декоративною метою, а колір корони повинен підкреслити, що будували найпівнічніший хмарочос світу уральські мідники.

Коронована Исеть з декоративною метою, а колір корони повинен підкреслити, що будували найпівнічніший хмарочос світу уральські мідники

12-метрову корону привезли на "Исеть" з Китаю

Механічна "рука" на даху - це машина обслуговування фасадів. Саме до неї кріпиться "люлька", в якій робітники будуть спускатися вздовж хмарочоса і усувати неполадки в разі їх появи.

Машина обслуговування фасадів

Крім того, на даху розташований зовнішній блок кондиционерной системи "Исети", що забезпечує холодом всю будівлю - ну, приблизно як зовнішні вентилятори спліт-систем. В цілому покрівля експлуатованим - тут не буде оглядового майданчика, і навіть мешканці в звичайному режимі не зможуть вийти сюди погуляти. Подейкують, що на самих останніх поверхах розмістяться особисті апартаменти гендиректора УГМК Андрія Козіцин.

При цьому з даху відкривається панорамний вид на центр міста - як на долоні ставок, центральні вулиці, головні адміністративні будівлі.

При цьому з даху відкривається панорамний вид на центр міста - як на долоні ставок, центральні вулиці, головні адміністративні будівлі

Види на місто з вежі Види на місто з вежі   Хаятт   Храм на крові   Можна зазирнути практично у двір мерії "Хаятт" Храм на крові Можна зазирнути практично у двір мерії

- В майбутньому є величезне бажання зробити єдину пішохідну зону - від Вайнера по Леніна, вийти до "Європі", і звідти за допомогою еспланади для пішоходів "дійти" до Лютневої Революції і повернути в сторону "Исети", - зазначає Михайло Волков.

- Але це, напевно, план на найближчі десятиліття? class = "_">

- Чому? Це цілком реально, якщо муніципальна влада візьмуть таку програму. Це ж розвиток пішохідної зони, це в тренді адміністрації міста.

- А яку частку зі своїх ресурсів може надати для цього УГМК, якщо це цікаво холдингу? class = "_">

- Цікаво було б поєднати існуючий, сформований центр міста з цим місцем. Ви знаєте, що генплан 1975 року передбачив зміщення центру міста в сторону нинішньої вулиці Бориса Єльцина? Тому тут в 70-е і побудували Будинок Уряду, і будівництво "Єкатеринбург-Сіті" - це продовження того генерального плану. Орієнтація на ставок - це дуже гарне рішення, підтверджене світовими архітекторами, які говорили, що сприйматися центр міста Єкатеринбурга буде дуже добре через гладь води. І це унікальне місце - коли ви бачите фото "Єкатеринбург-Сіті" з протилежного боку, це виглядає дуже привабливо і цікаво, і таким чином формується обличчя міста. Концепцію нової пішохідної зони ми запропонували в новому варіанті "Єкатеринбург-Сіті", ця ідея виходила від нас - і вона була підтримана міськадміністрацією. Це міська територія, брати участь в цьому буде не тільки УГМК, ну а як - визначиться взаємними договорами в майбутньому.

І ще трохи "висотної" обстановки і панорам І ще трохи висотної обстановки і панорам

А ось як побачив вежу наш відеооператор: class = "_">

Текст: Аліна МЕЛЬНИКОВА
Фото, інфографіка: Ілля ДАВИДОВ / Е1.RU
Відео: Андрій КАЗАНЦЕВ / Е1.RU

Виходить, відносини з мешканцями і захисниками пам'ятників у УГМК покращилися, раз такі договори підписані?
А "середовищні" об'єкти - наприклад, будинок Смерекового?
А наскільки міцні ці скла?
Продавити їх неможливо, напевно?
Для "Исети" вже робилися попередні підрахунки?
Але, у всякому разі, "платіжки" тут будуть більше 10 тисяч в місяць?
Вони дорожчають за рахунок "небоскрёбності"?
А чим відрізняється тут система водопостачання та каналізації від звичайного будинку?
Уявляєте, якщо з 52-го поверху вода буде падати на перший?
У них використовується металопластик або щось інше?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online