Пільги в Україні для багатодітних сімей

  1. Пільги в Україні для багатодітних сімей
  2. Багатодітна сім'я (статус)
  3. Оформлення соціальних пільг для багатодітних сімей
  4. Оплата житлово-комунальних послуг для багатодітних сімей
  5. Житлове забезпечення багатодітних сімей:
  6. Трудові відносини членів багатодітних сімей
  7. Освіта членів багатодітних сімей
  8. Дозвілля
  9. Охорона здоров'я
  10. транспорт
  11. Пенсійне забезпечення
  12. Матеріальна підтримка

Пільги в Україні для багатодітних сімей

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багатодітна сім'я - сім'я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебувають у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує. До складу багатодітної сім'ї включаються також діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, - до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

Багатодітна сім'я (статус)

Документом що підтверджує статус багатодітної сім'ї - є свідчення батьків і дітей, про те, що вони є членами багатодітної сім'ї. Тільки після отримання даного свідоцтва, члени багатодітної сім'ї можуть претендувати на відповідні пільги.

Нові податки для простих українців

Для отримання свідоцтва, одному з батьків необхідно звернутися в місцеве (за місцем реєстрації) підрозділ у справах сім'ї молоді та спорту. При собі необхідно мати такі документи:

- заяву про видачу свідоцтв (пишеться одним з батьків);

- копії свідоцтв про народження дітей;

- копію свідоцтва про шлюб (крім випадків самостійного виховання дітей одним з батьків);

- копії паспортів батьків;

- довідка про склад сім'ї (форма №3);

- фотографії 3х4 всіх членів сім'ї:

- довідки з загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладах (для осіб від 18 до 23 років у разі, якщо вони навчаються за денною формою навчання);

- довідкою структурного підрозділу про те, що за місцем реєстрації батька або матері посвідчення не видавались (у разі реєстрації батьків за різними адресами).

Посвідчення видаються одному з батьків протягом 10 днів після подачі всіх необхідних документів. Дітям з багатодітної сім'ї посвідчення видаються з шести років.

У разі, якщо бланки посвідчень відсутні, тимчасово видається список в формі довідки, що підтверджує статус багатодітної сім'ї і є підставою для отримання пільг.

Оформлення соціальних пільг для багатодітних сімей

Після отримання посвідчення або довідки підтверджують статус багатодітної сім'ї, така сім'я, за місцем отримання різних послуг, при пред'явленні зазначеного документа, має право такі пільги:

Оплата житлово-комунальних послуг для багатодітних сімей

50% знижка на квартирну плату. У межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. Метр загальної площі житла на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. Метра на сім'ю) (Закон України "Про охорону дитинства").

50% знижка при оплаті за комунальні послуги та купівлі скрапленого балонного газу для побутових потреб, в межах норм, визначених законодавством. (Площа житла, на яку надається знижка при розрахунках плати за опалення, становить 21 кв. Метр опалювальної площі на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. Метра на сім'ю.) (Закон України "Про охорону дитинства").

Читайте також: Соціальні пільги в Україні в 2015 році

50% знижка вартості палива, в тому числі рідкого, в межах норм, визначених законодавством, у разі якщо відповідні будинки не мають центрального опалення (Закон України "Про охорону дитинства").

50% вартості абонентської плати від затверджених тарифів за користування квартирним телефоном, позачергове встановлення квартирних телефонів (Закон України "Про охорону дитинства").

Житлове забезпечення багатодітних сімей:

Сім'ям, які мають 5 і більше дітей, житлове приміщення надається поза чергою. У разі народження в родині трьох і більше дітей, сім'я має першочергове право на отримання житлового приміщення. (Житловий кодекс України).

Отримання квартир або садибних (одноквартирних) жилих будинків із житлового фонду соціального призначення: позачергове - сім'ї, які мають 5 і більше дітей, та у разі народження у однієї жінки одночасно 3 і більше дітей; першочергове - одинокі матері й батьки, які мають трьох або чотирьох дітей, а також у разі народження у однієї жінки одночасно двох дітей (Закон України "Про житловий фонд соціального призначення").

Трудові відносини членів багатодітних сімей

Зменшення суми загального місячного оподаткування доходу отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги у розмірі 100% суми пільги, для платника податків, що містить на забезпеченні двох або більше дітей віком до 18 років - у розрахунку на кожну дитину.

Надання щорічної додаткової відпустки тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів жінкам, які працюють і мають двох або більше дітей віком до 15 років (Закон України "Про відпустки").

Освіта членів багатодітних сімей

50% плати за харчування дітей у державних і комунальних дошкільних навчальних закладах, а сім'ям, середньомісячний сукупний дохід яких нижче гарантованого мінімуму в розрахунку на одну людину, взагалі звільняються від плати за харчування дітей в цих установах (постанова Кабінету Міністрів України від 26.08.2002 № 1 243 "Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів").

Діти з багатодітних сімей здобувають позашкільну освіту безоплатно (ст. 26 Закону України "Про позашкільну освіту").

Пільгові умови для вступу до державних та комунальних професійно-технічних, вищих навчальних закладів "... дітям з багатодітних сімей, у складі яких є 5 і більше дітей, за умови наявності у них достатнього рівня підготовки" (Закон України "Про охорону дитинства" ).

Звільнення від плати за навчання у вищих навчальних закладах державної і комунальної форми власності усіх рівнів акредитації дітей з багатодітних сімей, у складі яких є 5 і більше дітей, а також осіб віком від 18 до 23 років із таких сімей за умови, що певний освітньо-кваліфікаційний рівень вони здобувають вперше (Закон України "Про охорону дитинства").

Перевага в отриманні пільгового державного кредиту для здобуття дітьми вищої освіти (постанова Кабінету Міністрів України від 16.06.2003 № 913 "Про затвердження Порядку надання цільових пільгових державних кредитів для здобуття вищої освіти»).

Безкоштовне одноразове харчування учнів 1-4 класів (6-10 років), які відвідують групи продовженого дня (згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 "Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах).

Дозвілля

Безкоштовні запрошення для дітей на новорічні та різдвяні свята в разі їх наявності в структурних підрозділах державних адміністрацій.

Звільнення від плати за навчання в державних школах естетичного виховання дітей, якщо розмір коштів, що припадають на одного члена сім'ї на місяць не перевищує розміру мінімальної заробітної плати (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.07.1992 № 374 "Про плату за навчання в державних школах естетичного виховання дітей »).

Охорона здоров'я

Щорічне медичне обстеження і диспансеризація в державних та комунальних закладах охорони здоров'я, компенсація витрат на зубопротезування для дітей (Закон України "Про охорону дитинства").

Першочергове обслуговування в лікувально-профілактичних закладах, аптеках та першочергова госпіталізація для дітей (Закон України "Про охорону дитинства").

Безоплатне одержання ліків за рецептами лікарів для дітей з багатодітних сімей (Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей").

Безоплатне одержання послуг з оздоровлення та відпочинку для дітей з багатодітних сімей (Закон України "Про оздоровлення та відпочинок дітей»).

транспорт

Безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання - для дітей (Закон України "Про охорону дитинства");

Пенсійне забезпечення

Встановлення пенсії за особливі заслуги матерям, які народили і виховали до 6-річного віку п'ятьох і більше дітей як надбавку до основної пенсії в розмірі від 35% до 40% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Якщо в разі смерті матері або позбавлення її батьківських прав виховання дітей до зазначеного віку здійснювалося батьком, право на пенсію за особливі заслуги надається батьку. При цьому враховуються діти, усиновлені в установленому законом порядку (Закон України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною").

Призначення дострокової пенсії за віком жінкам, які народили та виховали до 6-річного віку п'ятьох і більше дітей, але не раніше ніж за 5 років до досягнення пенсійного віку, за наявності не менше 15 років страхового стажу.

За вибором матері або в разі її відсутності, якщо виховання п'ятьох або більше дітей здійснювалося батьком, йому призначається дострокова пенсія за віком, але не раніше ніж за 5 років до досягнення пенсійного віку, за наявності не менше 20 років страхового стажу (Закон України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування ").

Матеріальна підтримка

Присвоєння почесного звання України "Мати-героїня" - жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, у тому числі усиновлених з одноразовою виплатою винагороди в розмірі 10 прожиткових мінімумів, встановленого для працездатних осіб (Укази Президента України від 21.08 .2004 № 963 "Про внесення змін до Указу Президента України від 29.06.2001 № 476", від 25.12.2007 № 1254 "Про одноразову винагороду жінкам, яким присвоєно почесне звання України" Мати-героїня ").

Щомісячна матеріальна допомога малозабезпеченим сім'ям, що мають середньомісячний сукупний дохід нижче прожиткового мінімуму для сім'ї (Закон України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям").

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online