На що звернути увагу при покупці квартири в новобудові

  1. Тонкощі покупки квартири в новобудові.
  2. Купівля квартири у забудовника. Які ризики.
  3. Як купити у забудовника квартиру в новобудові без ризиків.
  4. Які документи потрібно перевірити при покупці квартири у забудовника.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Первинний ринок житла не дарма користується підвищеним попитом серед бажаючих придбати квартиру

Первинний ринок житла не дарма користується підвищеним попитом серед бажаючих придбати квартиру. І справа тут не тільки у вартості, яка, як не дивно, виявляється нижче, ніж у вторинного житла. У введених в експлуатацію новобудов є ряд переваг. І якщо володіти інформацією, на що звернути увагу при покупці квартири в новобудові, то можна уникнути певних ризиків.

Тонкощі покупки квартири в новобудові.

Квартира в новобудові вимагає уваги вже при заочному з нею знайомстві. В останні роки забудовники радують сучасними технологіями, застосовуваними при будівництві нових будинків. При покупці квартири на первинному ринку звертайте увагу на розвинену інфраструктуру будинку і прибудинкової території, на наявність:

  • підземного паркінгу або близько будинкових стоянок.
  • великих холів.
  • просторих сходових майданчиків.
  • теплозберігаючих утеплених фасадів.
  • металопластикових вікон зі склопакетами.
  • наявність ліфтів (вантажних і пасажирських).
  • мідної електропроводки.
  • лічильників води, тепла або газу.

Поцікавтеся, які матеріали використовувалися при будівництві. Якісний металопрокат як на metallobaza.biz - запорука успішної експлуатації будинку.

Купівля квартири у забудовника. Які ризики.

До основних ризиків, що виникають при покупці бажаних квадратних метрів у забудовника, відносяться:

  • подвійний продаж квартири в новобудові.
  • небажання з боку забудовника укладати договір купівлі-продажу на об'єкт права власності.
  • при відсутності дозвільної документації забудовник бере гроші у покупця квартири.
  • нецільове використання коштів покупця позичальником.

Як купити у забудовника квартиру в новобудові без ризиків.

Але купити квартиру в зданому новобудові без ризиків і пов'язаних з ними проблем і «головного болю» не тільки можна, а й потрібно.

  • Перше, на що звернути увагу при покупці квартири в новобудові, так це на те, що Цивільним кодексом України передбачено предмет договору купівлі-продажу. Укладення договору купівлі-продажу на недобудований об'єкт неможливо через відсутність даних про місцезнаходження нерухомості на ділянці землі. І поки будівництво не закінчено, ні про яке укладенні договору купівлі-продажу йтися не може. Тобто, поки не створено предмет купівлі-продажу (в даному випадку квартира в новобудові) юридично договір про покупку не дійсний.
    Закон України від 01.07.2004р. «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень» зі змінами і поправками також свідчить про законність угоди тільки при наявності реєстрації права власності на об'єкт нерухомості. Продавати майбутнє майно неможливо апріорі. Адже майбутнє майно не зареєстровано і не має правовласника.
  • Якщо будинок ще в процесі будови, то природно, не є об'єктом майнового права, а всього лише об'єктом зобов'язань по будівництву. В цьому випадку, для вас є два варіанти договору:
    - купівля-продаж майнового права.
    - угода про купівлю-продаж (уступку) права вимоги.
    На законодавчому рівні передбачена можливість об'єднання замовником обох варіантів.
  • Альтернативним способом при покупці квартири в новобудові є придбання цільових облігацій. Цільові облігації дають можливість стати повновладним господарем квартири після того, як будівництво буде завершено. Перевагами цього способу є те, що внісши початковий внесок (близько 30%), далі ви поступово «докуповуєте» квадратні заходи майбутнього житла. Гарантією ж тут виступає договір резервування певної квартири в новобудові.
  • Далі, важливим питанням є перевірка юридичної чистоти забудовника квартири в новобудові. Можете перевірити самі будь-яким із способів:

-Конфедераціей будівельників України створено «чорний список» недобросовісних забудовників. Перевірте обраного вами забудовника на відсутність в даному переліку.
-Соберіте хоча б мінімальні відомості про компанію-забудовника. кі новобудови вже введені в експлуатацію, що будує ще на даний момент. Над чим планує працювати найближчим часом.

Порада

планування компанією найближчим часом чергового будівництва та подальшого продажу готових квартир в новобудові свідчать про надійність, серйозність і спроможності фірми-забудовника.

-Не пошкодуйте свого часу - виберіть відгуки про забудовника квартир в новобудові.
-Не зайвим буде перевірити штрафи і заборгованість забудовника квартири в новобудові. Щоб потім не приймати з іншими сусідами пайову участь в їх погашенні.

  • Зверніть увагу на ступінь готовності не тільки квартири в новобудові, а й будинки в цілому. Забудовник повинен продемонструвати вам підведення і готовність до експлуатації систем комунікації. Купити житло без світла і води, мабуть, ніхто не захоче. А чекати, поки комунікації будуть підведені (хоча забудовник стверджував зворотне) за свої ж гроші погодяться всі.
  • Переконайтеся, що терміни закінчення будівництва оголошувалися. Якщо об'єкт по істотних обставин не здається вчасно, то обов'язково слід укласти додатковий договір, який виступить в ролі страховки.
  • Порівняйте заявлену прибудинкову інфраструктуру з фактичної. Чи є у дворі новобудови парковка, дитячий майданчик, озеленена чи територія, як це було зазначено в рекламному проспекті забудовника.
  • Оцініть планування квартири і якісні характеристики ваших бажаних квадратних метрів. Наскільки високі стелі, товсті стіни, чи де по відношенню до житловій кімнаті розташований ліфт (чи не будуть проникати в приміщення сторонні звуки), наскільки поглинається стінами звук і т.п.
  • Відвідайте сам предмет новобудови (без представника забудовника), щоб поспілкуватися з робітниками і такими ж пайовиками, як і ви. Спілкуючись, ви можете дізнатися набагато більше про приховані недоліки, поділитися своїми переживаннями, або, навпаки, остаточно переконатися, що все в повному порядку.

Які документи потрібно перевірити при покупці квартири у забудовника.

Серед основних документів, які треба вимагати у забудовника, купуючи квартиру в новобудові, головним є правовстановлюючий документ.
Документ, який підтверджує право власності на нерухоме майно, дає вам підстави укладати договір купівлі-продажу. Тому до переліку документів, які потрібно дивитися у забудовника при купівлі квартири в новобудові, на перше місце ставимо документ, що підтверджує право власності.
А далі просимо пред'явити інші документи, які потрібні при покупці квартири від забудовника в новобудові. І надійний забудовник обов'язково підтвердить свою репутацію:

  • свідоцтвом про реєстрацію.
  • статутом компанії (фірми).
  • довідкою з ДФС про сплату податків.
  • ліцензією на будівельну діяльність.
  • проектом забудови, який затверджений органом архітектурно-будівельного нагляду.
  • державним актом на землеволодіння або договором оренди земельної ділянки.
  • дозволом від Виконкому на будівництво об'єкта на даній території.
  • висновком, який видає комплексна інвестиційна експертиза проекту будівництва.

І наостанок, вимагайте від забудовника гарантійного терміну на квартиру, який може становити від двох до п'яти років з моменту здачі будинку.

Відео про основні помилки при покупці квартири в новобудові

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online