Заслужений лікар Російської Федерації: пільги, доплата до пенсії

  1. Так чи має будь-які пільги заслужений лікар Російської Федерації
  2. Розрахунок страхового стажу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Причини присвоєння цього звання   За практичне використання інноваційних методик в діагностиці та лікуванні від найнебезпечніших захворювань, застосування яких дозволило зменшити рівень захворювань і знизило смертність населення Причини присвоєння цього звання

  1. За практичне використання інноваційних методик в діагностиці та лікуванні від найнебезпечніших захворювань, застосування яких дозволило зменшити рівень захворювань і знизило смертність населення.
  2. За надання своєчасних послуг з профілактичних робіт і виявлення хвороб, за лікування їх на ранніх термінах, а також скорочення часу реабілітації пацієнтів.
  3. За вміле поєднання наукової діяльності в різних областях практичної медицини.
  4. За участь в навчанні талановитих кадрів для медустанов РФ.
  5. За стаціонарне залицяння за хворими і оперативне надання швидкої медичної допомоги, вироблені з гідною ступенем відповідальності і високою кваліфікацією.
  6. За виготовлення нових лікарських препаратів, здатних замінити імпортні аналоги.
  7. За активну позицію і участь в розробці і впровадженню в медичних установах Російської Федерації високоточного новітнього медичного обладнання, здатного виявляти і виліковувати різні види захворювань на ранніх стадіях їх виникнення.

Це звання присвоюється тільки через двадцять років з початку роботи з медичного профілю, і тільки тоді, коли у нагороджуваного особи є галузеві заохочення і нагороди владних органів суб'єктів РФ або федерального органу влади. Такі звання присвоюються Указом президента РФ.

Читайте також: Зміни в нарахуванні пільгової пенсії медпрацівникам

Лікар, який отримав таке звання, сміливо може зарахувати себе до еліти нашого суспільства в цілому і конкретно до професіоналів медичного товариства, людям, які мають величезний досвід і знання.

Так чи має будь-які пільги заслужений лікар Російської Федерації

Якщо подивитися положення про державні нагороди РФ, то з нього випливає, що ті медичні працівники, яким вручені ці нагороди, використовують пільги і переваги в порядку, встановленому законом РФ. Яких-небудь особливих соціальних пільг, належних конкретно заслуженим лікарям Росії, немає. Але з оплати праці заслужених лікарів РФ в наказі Міністерства охорони здоров'я РФ № 377 від 15.10.1999 року (зі змінами на 21.06.2002 року) є відомості про те, що:

  • якщо присвоюються почесні звання, кваліфікаційні категорії, наукові ступені, до розрядів оплати праці додається один розряд лікарям, які заслужили почесний титул «Заслужений лікар»;
  • таке збільшення розрядів оплат лікарям, які володіють почесним званням «Заслужений лікар», нараховується тільки за основним місцем роботи;
  • якщо співробітник отримав два почесних звання «Заслужений лікар», то розряд оплати праці піднімається тільки за єдиним підставі;
  • розряди з оплати праці піднімаються ще й за титул «Заслужений лікар республіки» тих республік, які входили до колишнього Радянського Союзу.

Є ще одна не менш шановне звання «Заслужений військовий фахівець Російської Федерації», що привласнюється військовослужбовцям:

  • за персональні заслуги в закріпленні оборонної могутності країни і вихованні молодих кадрів;
  • за успіхи у відпрацюванні деяких навчальних і бойових завдань і ходів;
  • за відмінності в обслуговуванні і експлуатації військової техніки і озброєння.

Це звання присвоюють також не раніше 20 років з початку служби.

Розрахунок страхового стажу

Медпрацівники користуються пільговим розрахунком страхового стажу, який залежить від місця роботи і профілю роботи лікаря Медпрацівники користуються пільговим розрахунком страхового стажу, який залежить від місця роботи і профілю роботи лікаря. Лікарі можуть отримати пільги за двома підставами. Наприклад, сільський лікар-хірург за один рік роботи буде мати вислугу 2 роки. Крім цього, лікарі мають можливість достроково вийти на пенсію, маючи 25 років служби в селі або 30 років роботи в умовах міста, тому 43-річні сільські лікарі-пенсіонери - це цілком ймовірно.

Якщо медичний працівник є співробітником бюджетної установи або молодим фахівцем, при цьому він знаходиться в черзі на отримання житла, то може скористатися іпотекою на пільгових умовах, а саме: не більше 8% річних при первинному внеску 10%. Для медиків передбачена і компенсація комунальних витрат. Державна програма «Розвиток охорони здоров'я» має на увазі привілеї лікарів в будь-яких регіонах країни.

Читайте також: Які є пільги колишнім малолітнім в'язням фашистських концтаборів

Пільгова Програма не передбачає ніяких додаткових пільг заслуженим лікарям РФ, але медик, який отримає це звання, може розраховувати на отримання звання «Ветеран праці», поки пенсійний вік ще не настав. І в цьому випадку він зможе мати привілеї ветерана, наприклад, 50% на послуги ЖКГ або безкоштовний проїзд в громадських видах транспорту.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online