Віддаємо борги ... з радістю

  1. 1. Не накручувати себе
  2. 2. Гроші були, є і будуть!
  3. 3. Віддавати борг з радістю

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

19.12.2010

Людина яка винен гроші (Неважливо кому - одному, співробітнику або банку) і який не може їх віддати в термін, схожий на маленького загнаного звіра. Він не може розслабитися ні на хвилину - навіть перед сном він продумує можливі варіанти заробітку грошей, повернення боргу і виправдання своєї безпорадності.

У такій ситуації бував практично кожен. Я пам'ятаю, як у мене підійшов термін оплати за знімну квартиру. В той момент я ніде не працювала, зайняти було ні в кого, а господарі квартири жили по сусідству і я найбільше боялася, що вони ось-ось прийдуть за грошима, яких у мене немає. Дійшло до того, що я кожен раз здригалася, почувши кроки в коридорі.

У якийсь момент я не витримала - занадто сильно тиснув на мене цей борг. Я затримувала оплату майже на тиждень, а господарі все не йшли і не йшли. Придумав сотні причин моєї фінансової неспроможності, я все-таки здалася. Не можу вже, набридло мучитися! Піду і розповім їм всю правду.

Ситуацію з оплатою квартири і грошима тоді я все-таки влаштувала. Але якби я не надавала їй такого великого значення і не мучила себе через дрібниці, можливо, все вийшло б набагато швидше і простіше. Уже пізніше, дізнавшись про Симорон, я зрозуміла, як потрібно поводитися боржникам.

1. Не накручувати себе

Коли моя близька подруга не змогла розплатитися по   кредиту   , Вона кілька місяців годувала сніданками співробітників банку, запевняючи, що ось-ось почне перераховувати гроші на рахунок Коли моя близька подруга не змогла розплатитися по кредиту , Вона кілька місяців годувала сніданками співробітників банку, запевняючи, що ось-ось почне перераховувати гроші на рахунок. Тільки ось грошей не було. На ній висіли і інші кредити, а фірма, якою вона займалася, на жаль, розвалилася. Як і я колись, подруга весь час здригалася. Тільки не від кроків в коридорі, а від дзвінків телефону.

Якщо дзвонив незнайомий номер - вона боялася брати трубку. А раптом це знову з банку? Звичайно, в якийсь момент вона не витримала і вирішила з'їздити в банк, щоб пояснити ситуацію. Всю ніч перед цим вона не спала, а вранці майже розплакалася і вмовила мене з'їздити з нею разом.

А я в цей час зачитувалася книгами по Сіморон і запропонувала їй перед походом в банк, трохи почудачіть - вигуляти праска (фірма подруги займалася продажем побутової техніки). Подруга сказала, що вона не божевільна і ніякі праски вигулювати не буде. Але погодилася бути присутнім при цьому, щоб хоч трошки підбадьоритися перед відповідальним розмовою.

І ось ми приїхали в центр міста. Я дістала з сумочки праска, опустила його на землю і тягнула його за собою на дроті, вигулюючи, як собачку. Подруга засміялася і навіть відійшла на кілька кроків назад - немов вона не зі мною. Перехожі реагували на праска весело, пальцем біля скроні ніхто не крутив, навпаки, мені мало не компліменти роздавали. Так що подруга розслабилася, взяла мене за руку і ми стали вигулювати наш праску разом. Потім вона і зовсім забрала поводок-провід і тягнула його весь шлях до офісу сама.

У підсумку ми завалилися в цей офіс, сміючись і пустуючи. На подив співробітники банку зустріли нас з посмішкою і розумінням. Подруга пояснила всю ситуацію, не перестаючи посміхатися і випромінювати гарний настрій. Їй порадили, як виплатити кредит без штрафів і ми пішли, задоволені і результатами бесіди і собою.

Якби вона прийшла туди напруженою і втомленою, хто знає, як би все пішло? Це життя. У ній буває всяке. Не варто думати, що великі борги - це кінець світу. Багато відомих мільярдери розорялися не по одному разу. Але ці труднощі давали їм сили рухатися далі. Зробіть що-небудь веселе, йдіть на зустріч з кредитором, як на побачення з найкращим другом, придумайте смішний ритуал. Загалом, розслабтеся. Дозвольте Всесвіту допомогти вам з виплатою боргу, не заважайте їй думками про те, як все погано і важко.

2. Гроші були, є і будуть!

Кожен, на кого висить борг, думає, що віддати його майже нереально Кожен, на кого висить борг, думає, що віддати його майже нереально.

Мені ніколи не заробити стільки, відсотки з'їдають все мої виплати, я не знаю, де брати гроші. Грошей не буде ніколи, це замкнене коло якийсь!

Але насправді - грошей дуже багато. Про це говорить хоча б той факт, що їх кожен день друкують. Всесвіт живу і вона обов'язково знайде спосіб, завдяки якому ви зможете розплатитися з кредиторами.

Замість того щоб переживати з приводу відсутності грошей, напишіть 100 способів, якими ви зможете їх отримати вже завтра. Пишіть, все що прийде в голову - від знаходження скарбу до прильоту спонсорів з іншої планети. Будьте впевнені - гроші прийдуть. І, швидше за все, шляхом, про який ви навіть не підозрюєте.

3. Віддавати борг з радістю

Згадайте, на що ви   витратили гроші   , Які взяли в борг Згадайте, на що ви витратили гроші , Які взяли в борг. Купили щось потрібне, заплатили за навчання дочки, з'їздили в цікаву поїздку? Добре якщо так. Гроші - це енергія , Так що якщо ви витратили їх собі на благо, навіть не переживайте про повернення боргу. Всесвіт знайде спосіб (причому найкоротший), як позбавити вас від усіх боргів. Просто дозвольте їй це зробити!

Якщо ж ви вважаєте, що гроші пішли намарне і не принесли вам користі, але віддавати їх все одно потрібно, не впадайте у відчай. Зробіть щось корисне. Для себе або інших людей. Вивчіть 30 нових слів на іноземній мові, приберіть сміття в своєму дворі або зателефонуйте старій подрузі, щоб дізнатися про її здоров'я. Проведіть який-небудь грошовий ритуал і ... розслабтеся. З ким не буває!

Поради:

1. Завжди повертайте борги з відсотками. банки , Звичайно ж, включають їх в суму боргу, але друзі і родичі, як правило, немає. Нехай ці відсотки будуть виражатися в коробці цукерок або букет квітів. Це вже не просто вираз подяки, а вибудовування хороших відносин з грошима.

2. Якщо ви часто потрапляєте в ситуації з неповерненням боргу, згадайте про найпершої з них. Що було причиною затримки сплати? На що були витрачені гроші? Як ви сплатили борг? Проаналізуйте той відрізок свого життя. Копиці глибше. Уявіть, що ситуація вирішилася по іншому. Що ви повернули борг вчасно і розбагатіли. Іншими словами, відпустіть від себе переживання з приводу своєї фінансової неспроможності.

3. Віддавайте гроші частинами. Іноді, замість того, щоб чекати, поки у вас на руках буде вся сума грошей, легше домовитися з кредитором про поступове погашення боргу. Вас не буде мучити совість і віддача піде куди швидше.

Успіхів!

Ольга Дворецька спеціально для блогу Гроші для Леді

А раптом це знову з банку?
Якби вона прийшла туди напруженою і втомленою, хто знає, як би все пішло?
Купили щось потрібне, заплатили за навчання дочки, з'їздили в цікаву поїздку?
Що було причиною затримки сплати?
На що були витрачені гроші?
Як ви сплатили борг?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online